Uljas v?it?s hyvinvointivaltion l?pimurrosta julki 11.2. klo 10

“Uljaksen tutkimustulokset ovat merkittäviä ja uusia uria avaavia […].” – professori Kari Teräs

HYVINVOINTIVALTION LÄPIMURTO

Päivi Uljaksen väitöskirja HYVINVOINTIVALTION LÄPIMURTO julkistetaan lauantaina 11.2. klo 10 Helsingin yliopistolla (Porthania-rakennuksessa, luentosali II, Yliopistokatu 3). Tervetuloa tilaisuuteen! Väitöksen ovat ohjanneet professorit Juha Siltala ja Matti Peltonen.

Kirjassa Uljas esittää uuden tulkinnan poliittisesti villistä 50-luvusta. Maaseutuväki ei enää pärjännyt pienviljelyllä ja kaupunkien palkkatyöläiset tulivat heitetyksi työnjaon yhteiskuntaan. Uudessa tilanteessa tarvittiin sosiaalivakuutusta, ja sitä rakennettaessa politiikan ja julkisen sektorin rooli piti arvioida täysin uudelleen. Uljaksen salapoliisityö paljastaa 1950-luvulla toistuneen kysymyksen: palattaisiinko 30-lukulaiseen yövartijavaltioon vai luotaisiinko ekspansiivisemmalla talouspolitiikalla jonkinlainen hyvinvointivaltio? Tutkimus seuraa 1950-luvun loppuvuosien ruohonjuuritason liikehdintää ammattiosastoissa ja selvittää uutterien aktiivien pienviljelijätaustaa.

Päivi Uljas on hilpeän 60-luvun kasvatti, aktivisti ja historiantutkija, jonka edellinen teos Kun Suomi punastui julkaistiin julkaistiin vuonna 2008.

KIRJAN TIEDOT:
Päivi Uljas: Hyvinvointivaltion läpimurto. Pienviljelyhegemonian rapautumisen, kansalaisliikehdinnän ja poliittisen murroksen keskinäiset suhteet suomalaisessa yhteiskunnassa 1950-luvun loppuvuosina.
Into Kustannus, nidottu, ISBN 978-952-264-069-7
Iso kansikuva täältä.

Tatu Matilainen, tatu.matilainen@intokustannus.fi, 040 7462 617
Jaana Airaksinen, jaana.airaksinen@intokustannus.fi, 045 633 4495
Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

Jaa tämä: