Uutiset

Räppärin ja professorin aamiainen Suomen itsenäisyydestä

Karri “Paleface” Miettinen ja Teivo Teivainen ovat molemmat juuri julkaisseet kirjan itsenäisyyden merkityksistä ja suomalaisuuuden jännitteistä. Minkälaisia jännitteitä ja yhtymäkohtia kirjojen välille syntyy? Taidepalkintoja saanut menestyslaulaja ja tiedepalkintoja saanut maailmanpolitiikan professori pohtivat myös sitä, miten taide ja tiede voivat kohdata.

Räppärin ja professorin aamiaiskeskustelu Suomen itsenäisyydestä pidetään 18.10. kello 9.30–11 Helsingin yliopiston uudessa Tiedekulmassa
(Yliopistonkatu 4, vapaa pääsy), tervetuloa!

Teivainen pohtii kirjassaan Maailmanpoliittinen kansalliskävely vapauden ulottuvuuksia ja nationalismin varjopuolia. Eloisa kirja on paitsi johdatus Suomen symboleihin ja itsenäisen kansakunnan merkityksiin myös matkaopas Helsinkiin. Karri ”Paleface” Miettisen Viides maamme-kirja (Like) on taas vilpitön monologi suomalaisuudesta, eräänlainen rakkaudentunnustus Suomelle ja kontribuutio suomalaiseen arvokeskusteluun. Se käy ennakkoluulottomasti ennakkoluuloja vastaan ja käsittelee mm. suomalaisten suhdetta luontoon, postnationalismia, totuudenjälkeistä aikaa, Suomea rauhanvälittäjänä, vihapuhetta, Suomen sisällissotaa ja feminismiä.

Teivaisen kirjan julkistamisjuhlat järjestetään samana iltana 18.10. kello 16–23.30 samoissa tiloissa Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4, vapaa pääsy), tervetuloa! Teivaisen kanssa keskustelevat nationalismin ja Suomen itsenäisyyden eri ulottuvuuksista muiden muassa Ozan YanarMaryan Abdulkarim, Juhana Vartiainen, Erkki Liikanen kuten myös Karri Miettinen. Ennakkotiedoista poiketen Tarja Halonen ei pääse mukaan keskusteluun. Sen sijaan illan debatit avaa Pilvi Torsti, joka teki viime viikolla eduskunta-aloitteen presidentin syntyperävaatimuksen poistamisesta. Teivainen esittää kirjassaan oman ehdotuksensa.

Teivo Teivainen on maailmanpolitiikan professori Helsingin yliopistossa. Hän on kysellyt ja kävellyt suurimmassa osassa maailman maita – sekä työnsä takia että maailmaan tutustuakseen. Teivainen on toiminut vierailevana professorina monissa Etelä-ja Pohjois-Amerikan yliopistoissa. Hänen kirjojaan on ilmestynyt useilla kielillä.

Paleface Miettinen (s. 1978) on rap-muusikko ja yhteiskunnallinen aktivisti. Hän on kirjoittanut Likelle kirjat Viides Maamme-kirja ja Rappiotaidetta sekä suomentanut mattip:n kanssa Saul Williamsin raprunokirjan Sanoi haulikko päälle.

Jaa tämä:
Perussuomalaisten hajoamisen historia

Lauri Nurmi paljastaa mikä johti Timo Soinin ja Jussi Halla-ahon välirikkoon

Lauri Nurmen 24.10. julkaistava kirja Perussuomalaisten hajoamisen historia kertoo yhden nykyaikamme kovimman poliittisen kamppailun syyt ja taustat useiden eri puolueiden lähteiden pohjalta.

Kirja julkaistaan tiedotustilaisuudessa
tiistaina 24.10. kello 9.30
Akateemisessa kirjakaupassa (Keskuskatu 1, Helsinki, 2. kerros).
K
irjan kirjoittaja Lauri Nurmi on paikalla.

Kirjan yleisöjulkistus on Helsingin kirjamessuilla torstaina 26.10 klo 12–12.30 Aleksis Kivi -lavalla.

Jussi Halla-ahon ja Timo Soinin välillä käytiin pitkä valtataistelu. Polttavassa uutuuskirjassa politiikan toimittaja Lauri Nurmi kertoo runsaasti uutta tietoa perussuomalaisten sisäisistä jännitteistä, Halla-ahon noususta puolueen johtoon, etukäteen laaditusta soinilaisten varasuunnitelmasta ja muiden hallituspuolueiden osuudesta perussuomalaisten hajoamisessa.

Kirja kertoo asioista, joista poliitikot eivät koskaan puhu julkisesti. Ääneen pääsevät – nimillään tai luottamuksellisesti – kymmenet tapahtumiin eri vaiheissa osallistuneet poliitikot, joita Nurmi on haastatellut.

Kirja on kertomus vaikeudesta nostaa populistipuolueen kannatusta ja säilyttää puolueen yhtenäisyys.

Aamulehden ja Lännen median toimittaja Lauri Nurmi ennakoi puolueen hajoamista jo kaksi vuotta sitten.

Lauri Nurmi (synt. 1980) on Aamulehden Lännen Mediassa työskentelevä politiikan toimittaja, joka työssään analysoi suomalaista valtapolitiikkaa.

Keväällä 2017 Sanomalehtien Liitto palkitsi Nurmen vuoden 2016 parhaan näkökulmakirjoituksen kirjoittajana Vuoden paras -kilpailussa. Raati perusteli Nurmen ykkössijaa hänen Syyria-aiheisen tekstinsä rohkeudella ja tiukalla näkökulmalla.”Juttu on samalla historiatietoinen ja sidottu tähän aikaan. Kirjoittaja perustelee näkemyksensä, tekee synteesin ja pitää lukijan mukana riippumatta hänen taustatiedoistaan aiheessa”, ammattilaisraati arvioi. Samalla analyyttisellä, faktapohjaisella, rohkealla ja mukaansa tempaavalla kirjoitusotteella Nurmi kertoo perussuomalaisten hajoamisesta.

Kirja julkaistaan 24. lokakuuta, jolloin se myös on kirjakaupassa.

Jaa tämä:

Uutuuskirja ilmastonmuutoksesta ja Suomesta: Menetämme kymmeniä lajeja, Suomen vastuu ruoantuotannosta kasvaa

Tampereen yliopiston journalistiopiskelijat ja tutkiva toimittaja Hanna Nikkanen tekivät kirjan ilmastonmuutoksesta. Hyvän sään aikana – Mitä Suomi tekee, kun ilmasto muuttaa kaikenkertoo muutoksesta, jota voidaan vielä hillitä. Menneisyyteen ei kuitenkaan ole paluuta, vaan väistämättömiin uhkiin pitää Suomessakin varautua. 

2017 on ollut hullu vuosi. Satelliittikuvat ovat paljastaneet napa-alueiden jääpeitteen vähentyneen odottamattoman rajusti. Itä-Afrikan ennätyksellinen kuivuus on ajanut ihmisiä kotiseuduiltaan. Hurrikaanit ovat riepotelleet Pohjois-Amerikkaa ja Karibiaa. Viimeiset kolme vuotta on mitattu ennätyksellisiä maapallon keskilämpötiloja.

Jääkarhut, Afrikan kuivat pellot ja Tyynenmeren uppoavat saaret ovat ilmastonmuutoksen tuttua kuvastoa. Mutta mitä tapahtuu Suomelle?

Tänään julkaistavan kirjan Hyvän sään aikana – Mitä Suomi tekee, kun ilmasto muuttaa kaiken ovat tehneet 21 Tampereen yliopiston journalistiikan opiskelijaa ja viime lukuvuoden vierailijaprofessori Hanna Nikkanen. Nikkanen on palkittu tutkiva toimittaja, tietokirjailija ja Long Play -julkaisun päätoimittaja.

Kirja kertoo muutoksista Suomessa nyt ja lähitulevaisuudessa. Tarkastelussa ovat muun muassa suomalainen teollisuus, edustuksellisen demokratian kipupisteet, uhat torjuva ihmismieli sekä ilmastokriisin ratkaisuehdotukset.

Yli 300-sivuisen kirjan teko aloitettiin tammikuussa ja saatiin päätöksen reilu puoli vuotta myöhemmin. Sen 64 valokuvassa näyttäytyy metsien, keskiluokkaisen kulutuksen ja teknologian Suomi: tuttu maa, joka saa outoja piirteitä ilmaston muuttuessa.

“Ilmastonmuutos pysytteli pitkään sekä politiikan että journalismin marginaalissa. Silti tiedämme, että se on aikamme tärkein aihe, ja sen kautta tulevat sukupolvet tulkitsevat tekojamme”, Hanna Nikkanen sanoo.

“Kirjanteon aikana Donald Trumpista tuli Yhdysvaltain presidentti ja hän ryhtyi irrottamaan maataan Pariisin ilmastosopimuksesta. Se saattaa lopulta olla siunaus ilmastoponnisteluille. Aihe on noussut ennennäkemättömällä tavalla uutisiin, politiikkaan ja kahvipöytäkeskusteluihin, myös Suomessa. Kirjastamme rakentui muotokuva Suomesta historiallisena hetkenä, kahden aikakauden rajalla.”

Usein kuulee puhuttavan, että Suomi kuuluu ilmastonmuutoksen voittajiin. Saanemme tulevina vuosikymmeninä pidemmän kasvukauden, kun olosuhteemme lähenevät Puolan tai jopa Unkarin nykyilmastoa. Samalla menetämme kymmeniä eläinlajeja varsinkin Pohjois-Suomesta, mutta myös makeutuvasta Itämerestä. Lämpenevät talvet ja lisääntyvä kosteus uhkaavat viljelylajikkeita. Etelä-Euroopan, Afrikan ja Lähi-idän kurjistuvat viljelyolosuhteet ajavat ihmisiä kohti pohjoista, ja vastuumme sekä turvapaikan antajana että ruoan tuottajana kasvaa.

Ilmastonmuutos ravisuttaa myös Suomen taloutta. Raaka-ainetuotanto ja biotalous toimivat vaikeilla markkinoilla, kun kovien päästötavoitteiden myötä energiasyöppöjä aloja rankaistaan, sijoittajaraha virtaa pois fossiililiiketoiminnasta ja hiilinieluina toimivia metsiä halutaan suojella. Samalla avautuu uusia menestymisen mahdollisuuksia.

Työryhmä on paneutunut myös ruokakulttuuria, asumista ja liikkumista myllertäviin muutospaineisiin. Hyvän sään aikana selvittää, onko Helsingin metro turvassa merenpinnan nousulta, pohtii tavaroiden korjaamiseen kannustavan veropolitiikan mahdollisuutta ja esittää pienen puolustuspuheenvuoron muovipakkauksille.

Kirja ravistelee mielikuvaa, jossa yksilön pienet kulutusteot ovat ainoa tie pelastukseen. Tulossa on suuremman mittakaavan muutoksia: sääntöjä ja veroja, hyvästejä halvoille polttoaineille, lyhyille lennoille sekä kahden euron jauhelihapaketeille. Hyvän sään aikana piirtää pisteen huolettoman kulutuksen aikakaudelle ja katsoo uteliaasti kohti tulevaisuuden Suomea.

Lue lisää työryhmän somekanavista
Facebook: Hyvän sään aikana
Instagram: ilmastokirja2017
Twitter: ilmastokirja
Soundcloud: Hyvän sään aikana

#ilmastokirja

 

Jaa tämä:
teivainen_maailmanpoliittinen_kansalliskavely_kansi

Teivainen pohtii uudessa kirjassa siniristijihadismia ja erillishakaristiä

Professori Teivo Teivainen pohtii tänään ilmestyvässä kirjassaan Maailmanpoliittinen kansalliskävely vapauden ulottuvuuksia ja nationalismin varjopuolia. Kirjan julkistamisjuhlat järjestetään 18.10. kello 16–23.30 Helsingin yliopiston uudessa Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4, vapaa pääsy), tervetuloa! Teivaisen kanssa keskustelevat nationalismin ja Suomen itsenäisyyden eri ulottuvuuksista muiden muassa Tarja Halonen, Maryan Abdulkarim, Juhana Vartianen, Erkki Liikanen ja Karri ”Paleface” Miettinen.

Eloisa kirja on paitsi johdatus Suomen symboleihin ja itsenäisen kansakunnan merkityksiin myös matkaopas Helsinkiin. Maailmanpolitiikka ei asu vain diplomaattien neuvottelupöydissä – sen voi löytää myös pienellä kävelyretkellä.

Teivaisen kävely käynnistyy Tähtitorninmäeltä. Haaksirikkoiset-patsas huutaa apua lännestä, ja esiin nousee kysymyksiä Lippulaulun siniristijihadismista. Seuraavalla etapilla Teivainen kysyy, mitä maanpuolustuksellista hyötyä on hakaristin käytöstä ilmavoimien tunnuksena. Matkalla tulee vastaan yllättäviä keskustelukumppaneita. Sofiankadulla Teivainen pohtii venäläisyyttä Suomessa ja ehdottaa kyrillisten aakkosten opettamista Suomen kouluissa. Hän kertoo, miten tekoäly pelastaa suomen kielen ja narauttaa Rautatieasemalla etniseen profilointiin syyllistyneen poliisin.

Kävely johtaa käsittelemään myös saamelaiskysymystä ja suomalaista sellukolonialismia sekä pohtimaan, mitä Suomi voisi oppia muusta maailmasta. Kävelyn varrella aikoinaan rasismista tuomittu baarien suuromistaja Jouni Lanamäki avautuu aatteestaan ensi kertaa yli 20 vuoteen. Kirja nostaa esiin myös kiperiä kysymyksiä kansanedustaja Ozan Yanarin kohtaamasta rasismista eduskunnan sisällä. Teivainen esittää myös ehdotuksen, miten presidentin syntyperäisvaatimuksen voisi määritellä uudestaan.

Teivo Teivainen on maailmanpolitiikan professori Helsingin yliopistossa. Hän on kysellyt ja kävellyt suurimmassa osassa maailman maita – sekä työnsä takia että maailmaan tutustuakseen. Hänen Helsingissä järjestämänsä kaupunkikävelyt ovat herättäneet hämmennystä esimerkiksi Venäjän mediassa. Teivainen on toiminut vierailevana professorina monissa Etelä-ja Pohjois-Amerikan yliopistoissa. Hänen kirjojaan on ilmestynyt useilla kielillä.

Teivo Teivainen: MAAILMAN­POLIITTINEN KANSALLISKÄVELY
ISBN: 978-952-264-838-9, 267 sivua
Lataa kansikuva

Arvostelukappalepyynnöt: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Jaa tämä:
Empatia

Empatia on ainutlaatuinen taito, mitä se on?

Ajan hermoon iskevä tietokirja Empatia – Myötäelämisen tiede popularisoi empatiatutkimusta ja kartoittaa empatian syntyä, luonnetta, mahdollisuuksia sekä riskejä. Kirja julkistetaan keskiviikkona 27.9. kello 18 Kirjasto 10:ssä (Elielinaukio 2 G, 00100 Helsinki). Filosofi Elisa Aaltola ja tutkija Sami Keto kertovat miksi he kirjoittivat kirjan, ja miksi se on juuri nyt kovin tärkeä. Tekijöitä haastattelemassa kirjailija Laura Gustafsson.

Kirja sisältää tieteellisen katsauksen empatiaan eri näkökulmista, lujasti yhteiskunnallisella otteella. Kirja punoutuu osaksi keskustelua yhteiskunnalliseen eriarvoisuuteen liittyvistä ilmiöistä, kuten rasismista ja syrjäytymisestä. Empatia ei kuitenkaan ole vain ihmisten välinen asia, vaan se liittyy myös mahdollisuutemme jakaa maapallo muun elämän kanssa.

Empatiasta puhutaan paljon, mutta mitä se todella tarkoittaa? Sekä empatian evoluutiohistoria, psykologia, eri muodot, haasteet että yhteiskunnalliset ja moraaliset ulottuvuudet ovat Empatia-kirjassa tarkastelun alla. Mitä empatia on? Voiko se olla kulttuurista ja poliittista? Miten empatiaa voi kehittää?

Elisa Aaltola, FT, on filosofi ja yliopistotutkija Itä-Suomen yliopistosta. Hän on erikoistunut eläin- ja ympäristöfilosofiaan, kärsimyksen filosofiseen kuvastoon ja moraalipsykologiaan. Aaltola on urallaan julkaissut ahkerasti sekä kirjoja että artikkeleita ja keskittyy tällä hetkellä tunteiden, narratiivien, identiteetin ja moraalin suhteen tutkimiseen.

Sami Keto on empatian vapaa tutkija ja kirjoittaja. Häntä kiinnostaa erityisesti se, millainen olisi yhteiskunta, joka perustuisi mahdollisimman monet – ihmiset ja muut eläimet – tavoittavaan empatiaan. Keto on koulutukseltaan ekologi, FM, ja on aikaisemmin työskennellyt muun muassa ympäristönsuojelun ja kehitysyhteistyön parissa.

Jaa tämä:
Vakaus vaakalaudalla

Vakaus vaakalaudalla? Eduskunnassa 20.9.

Into Kustannus julkistaa kirjan Vakaus vaakalaudalla keskiviikkona 20.9. klo 9.30 eduskunnan lisärakennuksen kansalaisinfossa. Kirjoittajien puolesta kirjaa esittelevät kenraali Gustav Hägglund, emeritussuurlähettiläs Heikki Talvitie ja erityisen ajankohtaisesta YK:n ydinaseiden kieltoa koskevasta sopimuksesta kirjoittanut tutkija Tytti Erästö.

Kirja on laaja-alainen ja kriittinen selvitys Suomen turvallisuuspolitiikasta ja Suomen yhteensovittamisesta Naton rakenteisiin ja siihen liittyen Suomen historiallisista ja geopoliittisista suhteista varsinkin Yhdysvaltoihin, Venäjään ja Ruotsiin.

Kirjoittajajoukko ja kenraalihaastattelut edustavat syvällistä alan asiantuntemusta, jonka on hankittu monenlaisissa yhteiskunnallisissa tehtävissä ministerinä, kansanedustajana, suurlähettiläänä, professorina, virkamiehenä tai journalistina.

Kirjoittajia, jotka myös on kutsuttu tiedotustilaisuuteen, ovat Arja Alho, Tytti Erästö, Larserik Häggman, Maarit Feldt-Ranta, Matti Klinge, Markku Kivinen, Keijo Korhonen, Seppo Kääriäinen, Jaakko Laakso, Pentti Sainio, Esko Seppänen, Heikki Talvitie, Erkki Tuomioja, Jarmo Virtavirta ja Pekka Visuri. Kirjan on toimittanut Timo Hakkarainen.

 

Kai Sadinmaa

Viekö Kai Sadinmaan Ilmestyskirja jalkapuuhun?

Tuomiokapituli kokoontuu 13.9. päättämään, millaisen rangaistuksen he antavat Kai Sadinmaalle siitä että hän on vihkinyt samaa sukupuolta olevia avioliittoon. Samaan aikaan ilmestyy Sadinmaan Ilmestyskirja, väkevä uskonpuhdistus reformaation 500-vuotisjuhlan hengessä. Sadinmaa järjestää 13.9. myös jalkapuuperformanssin Helsingin tuomiokapitulin edessä.

Sadinmaan mukaan kirkko uhraa köyhät talousjumalien alttarille. Kapitalismi on tavoittanut myös kirkon. Kirjassaan Sadinmaa arvostelee kirkkoa, mutta antaa kirkkoon kuuluville myös toivoa, sillä kristillisyys ”ei ole pään vaan sydämen asia”.

”Se toivottomuuden kirjoittaminen nosti pintaan myös sen, mikä on minulle kristinuskossa tärkeintä – itseni haastamisen ohella haastan myös kirkon”, Sadinmaa kertoo Voima-lehdessä.

Ohjelma 13.9.

Klo 11.30-14 Jalkapuumielenosoitus Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin edessä (Bulevardi 16) samaan aikaan kun kapituli päättää kokouksessaan, rankaiseeko se Kai Sadinmaata tämän vihittyä samaa sukupuolta olevia pareja avioliittoon.

Klo 15 Kai Sadinmaan Ilmestyskirjan julkkarit Gaudeamuksen Kirjassa & Kahvissa (Vuorikatu 7), haastattelemassa kustannustoimittaja Esko Juhola.

Klo 18 Ilmestyskirja-paneeli Antikvariaatti Sofiassa (Vuorikatu 5), mukana kansanedustaja Anna Kontula ja esseisti Antti Nylen.

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli käsittelee 13.9. istunnossaan Kai Sadinmaasta tehtyjä kanteluita. Sadinmaa vihki 1.3 ensimmäisenä pappina samaa sukupuolta olevia avioliittoon. Kapituli tutkii onko Sadinmaa rikkonut pappislupausta tai käyttäytynyt papille sopimattomalla tavalla. Jos kapituli toteaa Sadinmaan syyllistyneen rikkomukseen, hänelle voidaan antaa rangaistus. Se tarkoittaa lievimmillään varoitusta ja ankarimmillaan pappisviran menettämistä.

Jaa tämä:

Vegaanimuksut – opas lapsiperheille

Vegaanimuksut on ensimmäinen kotimainen tietokirja, joka opastaa lapsiperheiden vegaaniseen arkeen. Kirja kertoo, mitkä ovat muksujen lempiruoat, mistä sitä proteiinia saa ja miten pistetään pystyyn vegaaniset lastenjuhlat.

Vegaanimuksut on hauska ja tarpeellinen opaskirja paitsi vegaaneille myös kaikille, jotka tuntevat vähintään yhden vegaaniperheen. Teos ei hehkuta eikä saarnaa. Se tarjoaa ruokavinkkejä, vertaistukea ja tilaisuuden kurkata vegaanien jokapäiväiseen elämään.

Kirja tarjoaa kaikki tarvittavat tiedot ravitsemuksesta. Lukijalle esitellään ravitsemussuositukset ja kerrotaan, miten niitä toteutetaan sormiruokailevan vauvan tai nirsoilevan taaperon kanssa. Teoksesta löytyvät vitamiinien saantisuositukset eri elämänvaiheisiin.

Anniina Ljokkoi on Tallinnassa asuva suomalainen kirjailija ja kirjallisuuden kääntäjä, joka kasvattaa omaa lastaan vegaanina.

Anniina Ljokkoi: VEGAANIMUKSUT
ISBN: 978-952-264-814-3, 205 sivua
Tilaa suoraan kotiin Innon verkkokaupasta!

Jaa tämä:

Sammakoiden nahkea todellisuus ja muita kiehtovia tietoteoksia

Into Kustannus täyttää vuosia. 10-vuotisen taipaleen kunniaksi on ilmestynyt vaikuttava tietokirjavalikoima kiehtovaa poliittista historiaa ja terävää yhteiskunnallista pohdiskelua. 

Vesa-Matti Lahden SIPERIA KUTSUU! kertoo siitä, miten amerikansuomalaiset aktiivit perustivat Siperiaan kansainvälisen siirtokunnan, AIC Kuzbasin auttaakseen nuorta Neuvosto-Venäjää teollistumaan. Eräs siirtolaisista oli sekatyömies Richard Lahti, jonka matkakertomus Siperiaan paljastui Vesa-Matti Lahdelle vasta isovanhempiensa jäämistöstä.

Vesa-Matti Lahti (VTT) on johtava asiantuntija strategia- ja ennakointiyksikössä Sitrassa.

Suomen sisällissodassa punakaarti käytti asetta, jollaista ei ennen ollut näillä main nähty: panssarijunaa. Tuija Wetterstrandin PUNAISTEN PANSSARIJUNA 1918 seuraa sisällissodan tapahtumia panssarijunan miesten silmin. He kokevat sodan toiveikkaan alun, verisen käännekohdan ja paniikinomaisen paon. Punaisten huolimattomuus, epäonnistuneet ajoitukset ja silkka huono onni seuraavat toistaan.

Tuija Wetterstrand on filosofian maisteri, arkeologi, historioitsija ja tietokirjailija.

Kirjailija ja kääntäjä Elvi Sinervon kattava elämäkerta  YHÄ KATSELEN PILVIÄ pohjautuu laajaan ja ainutlaatuiseen aineistoon, johon kuuluvat muun muassa Elvin ja tämän miehen Mauri Ryömän toisilleen kirjoittamat kirjeet vankila-ajalta. Aatteen palo vei heidät jatkosodan aikana kuritushuoneeseen valtiopetoksen valmistelusta, ja siellä sai alkunsa Elvi Sinervon tunnetuin runokokoelma Pilvet. Vankilan tiukkojen sääntöjen vuoksi Elvi kirjoitti runot salaa vessapaperille.

Jaana Torninoja-Latolan on elämäkerroista kiinnostunut historioitsija, joka valmistelee väitöskirjaa Sinervon kolmesta sisaruksesta.

Helsingin yliopistossa oppihistorian emiritusprofessori Anto Leikolan SAMMAKOIDEN NAHKEA TODELLISUUS – ESSEITÄ TIETEESTÄ, LUONNOSTA JA KULTTUURISTA kirjoittaa kiehtovasti ihmistestä ja evoluutiosta, ihmisen suhteesta muihin eläimiin sekä biologisen tieteen synnyttämistä filosofisista ongelmista.

Hannu Reimen IHMISKIELEN IHMEITÄ – NÄKYMIÄ KIELEEN, KIELIIN JA KULTTUURIIN pohtii ihmiskielen rakennetta sekä kielten ja kielikuntien välisiä eroja ja yhtäläisyyksiä. Kielikyky näyttää olevan ihmisen biologinen erityisominaisuus mutta samalla kieli on kaiken kulttuurin perusta ja tältä osin erottaa ihmisen muista eläimistä.

Hannu Reime on suurimmalle osalle suomalaisista tuttu radioääni, kun hän työskenteli Ylen radiouutisissa uutistoimittajana, ulkomaantoimittajana ja erikoistoimittajana yöi 40 vuotta.

Arvostelukappalepyynnöt: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Jaa tämä:
Gösta Sundqvist – Leevi and the Leavingsin dynamo

Gösta Sundqvist -kirja pikavauhtia uuteen painokseen

Timo Kalevi Forssin kirjoittamasta elämäkerrasta Gösta Sundqvist – Leevi and the Leavingsin dynamo otetaan pikavauhtia uusi painos. Elokuun 16. päivä julkaistua kirjaa on kuitenkin vielä erä kaupoissa. ”Painos ehtii näillä näkymin kauppoihin, ennen kuin ensimmäinen loppuu”, Innon toimitusjohtaja Jaana Airaksinen sanoo.

Gösta Sundqvistin elämäkerran julkaisu on herättänyt poikkeuksellisen paljon mielenkiintoa. Lukijat ovat lähestyneet Into Kustannusta henkilökohtaisilla muisteloilla Sundqvistista ja hänen musiikistaan.

Lisätiedot:
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Nora Varjamanora.varjama@intokustannus.fi, 050 547 6868

Arvostelukappalepyynnöt: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Jaa tämä: