Uutiset

Into Kustannus jatkaa kasvuaan – Nora Varjama markkinointi- ja viestintäpäälliköksi

Nora Varjama
Nora Varjama.

Into Kustannuksen kirjamyynti ja liikevaihto jatkoivat kasvuaan 2016. Parin viime vuoden aikana liikevaihto on kasvanut viidenneksellä 1,3 miljoonaan. Alkuvuoden 2017 aikana kasvu on jatkunut, sillä tammi-helmikuun kirjamyynti on ollut lähes kaksinkertainen viime vuoteen verrattuna.

Into julkaisi viime vuonna reilut 80 tieto- ja kaunokirjaa. Myydyimmät kirjat olivat Anneli Auerin Murhalesken muistelmat, Thomas Pikettyn Pääoma 2000-luvulla ja Esko Seppäsen Mistä Suomi vaikenee?.

Uusia rekrytointeja

Nora Varjama aloittaa toukokuussa Innon viestintä- ja markkinointipäällikkönä. Varjama siirtyy Intoon WSOY:n markkinointipäällikön tehtävästä. Hän on toiminut aiemmin Like Kustannuksen tiedotuspäällikkönä ja Kustannusosakeyhtiö Otavan viestintävastaavana.

”Nora on mahtava tyyppi ja vahvistaa merkittävästi markkinointi- ja viestintäosaamistamme ammattimaisella otteellaan ja pitkälliselllä media- ja kustannusalan kokemuksellaan”, viestintäjohtaja Mika Rönkkö sanoo.

”Keskeisiä tehtäviäni Innon viestintä- ja markkinointipäällikkönä on luoda sidoksia toimittajiin ja kehittää yhteistyötä kirjakauppojen kanssa”, Varjama kuvailee uutta toimenkuvaansa Innolla.

Intoon siirtyy myös kirjailijoita. Into julkaisee syksyllä Arne Dahlin Rajamaat-dekkarin. Teos  avaa kokonaan uuden Dahl-sarjan. Svenska litteratursällskapet i Finlandin (SLS) kirjallisuuspalkinnon saanut Zinaida Lindén julkaisee romaaninsa suomeksi Innolla, ensimmäisenä Rakkaus kolmeen appelsiiniin. Dahlin aiemmat kirjat on julkaissut Otava, Lindénin ruotsinkielinen kustantaja on S&S ja suomeksi häntä on julkaissut aiemmin Gummerus.

Juuri ilmestyneet kirjat

Vappu Taipaleen Vanha ja vireä – virkistyskirja naisille on juuri ilmestynyt ja Taipaleen Isoäitikirja ilmestyy ensi viikolla. Teokset esittelevät uutta positiivista tietoa vanhuudesta. 

Kevään uutuuksiin kuuluu myös huippukokki Sami Tallbergin vegaanisen keittokirjasarjan toinen osa, Villi cityvegaani, jossa keskitytään kaupunkiympäristöstä löytyviin villiyrtteihin.

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Mika Rönkkö, puh. 050 436 2170
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Nora Varjama, puh. 050 547 6868

Jaa tämä:
villi_cityvegaani

Villivegaani siirtyy kaupunkimaisemiin

Into Kustannuksen Villi vegaani -kirjasarjan toisessa osassa keskitytään kaupunkiympäristöstä löytyviin raaka-aineisiin.

Sami Tallbergin uusin vegaanikeittokirja Villi cityvegaani (Into Kustannus 2017) nostaa esille kaupunkiluonnon monenmoiset mahdollisuudet – erityisesti villiyrtit. Villiyrtit ovat Suomen erikoisuus. Ne ovat lähiruokaa, jossa yhdistyy ympäristöystävällisyys, korkeat ravintoarvot, luonteikkuus sekä makujen ja tekstuurien laaja skaala. Mikä parasta, villiyrtit ovat nimenomaan urbaaneilla alueilla asuvien rikkaus sillä villiyrttien kirjo on monipuolisimmillaan juuri siellä missä asutusta piisaa. Luontoa voi harrastaa myös kaupungissa ja taajamissa.

Villi cityvegaani -kirjan vegaaniset ohjeet syntyvät yksinkertaisesti. Villistä kaupunkiluonnosta löytyneet ainekset viskataan pataan Härkiksen tai tofun ja kasvisten kanssa. Mutkattomat annokset ovat helppoja valmistaa, mutta samalla ne tarjoavat uusia makukomboja eri kauden villiyrteillä höystettynä. Annokset ovat kauniita kokonaisuuksia ja silmänruoka välittyy myös kirjan näyttävissä kuvissa.

Keittiömestari Sami Tallberg tunnetaan villiyrttien ystävänä. Hän on kansainvälisen uran tehnyt kokki, kirjailija ja kausiruuan kerääjä, joka houkuttelee sekaravintoakin syöviä ihmisiä kokeilemaan villiruokaa. Hänen intohimonsa on lähiruokaan ja puhtaisiin raaka-aineisiin keskittyvä uuden aallon kasvisruoka.

Villi cityvegaani on jatkoa kirjalle Villi jouluvegaani (Into 2016). Tallberg on kirjoittanut aiemmin muun muassa 7. painokseen yltäneen Villiyrttikeittokirjan sekä teokset Villiä vegeä, Makuparit ja Villiä & valloittavaa.

https://intokustannus.fi/kirja/villi-cityvegaani/
ISBN: 978-952-264-748-1

Arvostelukappalepyynnöt: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Lisätietoja: Riikka Kämppi
040 5729733
riikka.kamppi@intokustannus.fi

Jaa tämä:

Kevään uusissa tietokirjoissa käsitellään naiskehon historiaa ja pureudutaan suomalaisten kalliiseen ruokakassiin

Into Kustannuksen kevään uutuuksiin kuuluu palkitun tietokirjailijan Ervo Vesterisen Naisen ruumiin historia ja entisen taloustoimittajan Seppo Konttisen Kallis ruokakassi. Miten naiskuva on muuttunut historian saatossa? Entä mikä suomalaisten ruokakassissa maksaa?

Arvostelukappalepyynnöt: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Naisen ruumiin historia

naisen-ruumiin-historia

Naisen ruumiin historia (Into Kustannus 2017) on mielenkiintoinen kulttuurihistoriallinen katsaus naisen kehon ja siihen liittyvän lääketieteen historiaan: millaisia käsityksiä antiikin ajan Kreikassa oli vallalla kuukautisista tai miten 1800-luvulla suhtauduttiin hysteriapotilaisiin? Kirja paljastaa, miten lääketiedettä ja biologiaa on vuosien varrella käytetty perustelemaan kulttuurisia ja sosiaalisia näkemyksiä sukupuolesta ja seksuaalisuudesta.

Ervo Vesterinen on arvostettu ja menestyksekkään uran tehnyt lääketieteen ja kirurgian tohtori. Hän on myös kirjoittanut useita palkittuja teoksia lääketieteen, kulttuurihistorian ja taiteen alalta.

https://intokustannus.fi/kirja/naisen-ruumiin-historia/
ISBN: 978-952-264-746-7

Lisätietoja: Ervo Vesterinen
040 5352289
ervo.vesterinen@gmail.com

Kallis ruokakassi

kallis-ruokakassi

Keskiverto suomalainen käyttää ruokaan 13 prosenttia tuloistaan. Suomi on jo pitkään ollut yksi Euroopan kalleimmista ruokamaista. Miksi suomalaisen ruokalaskun suuruus on vuosikaudet pysynyt EU-vertailussa huipulla? Mikä maksaa? Kallis ruokakassi (Into Kustannus 2017) on perusteellinen selvitys suomalaisesta elintarvikeketjusta. Suomessa ruuan hintaa nostaa niin hallituspolitiikka kuin kilpailun puute ja keskittyminen. Elintarviketuotanto on kasvanut pyhäksi lehmäksi, jonka epäkohtiin ei haluta tai uskalleta puuttua. Kuinka kauan tämä voi jatkua?

Seppo Konttinen on valtiotieteiden maisteri ja toimi Yleisradion taloustoimittajana vuosina 1974–2010. Hän teki kriittisiä talousohjelmia radioon vuoteen 2004 asti. Hänen työtään on leimannut syvällinen perehtyminen taustatietoihin. Hän on kirjoittanut useita teoksia talousaiheista.

https://intokustannus.fi/kirja/kallis-ruokakassi/
ISBN: 978-952-264-741-2

Lisätietoja: Tatu Matilainen
tatu.matilainen@intokustannus.fi
040 7462617

Jaa tämä:
Kotipihan_valtaajat

Kotipihan valtaajat kuriin jo ennen kevättä

Kevät ja puutarhakausi lähestyvät kovaa vauhtia ja Into Kustannus julkaisee huhtikuun alussa kaikkien puutarhureiden iloksi ja hyödyksi vieraslajeja käsittelevän Kotipihan valtaajat – Opas haitallisten vieraslajien torjuntaan. Markus Seppälän ja Miia Jaunin teos on ensimmäinen kattava kotimainen tietokirja kotipihojen ja puutarhojen haitallisista vieraslajeista. Kirjan kirjoittajat antavat vinkkejä jo ennen kirjan julkaisua, miten haitallisista vieraslajeista voi päästä eroon ja estää niiden leviäminen luontoon: Markus Seppälä, markusjseppala@gmail.com, puh. 044 3069546 & Miia Jauni, miia.jauni@gmail.com, puh.040 723 0005.

Kirjan kuvien avulla tunnistat luonnolle, kukkarolle ja terveydelle haitalliset lajit. Helppolukuinen ja käytännön torjuntatoimiin keskittyvä opas on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille. Kirja keskittyy kasvilajeihin, mutta esittelee myös kotipihojen yleisimmät tuhoeläinlajit. Suurin osa vieraslajeista on harmittomia vieraita, mutta osa menestyksekkäistä lajeista haittaa tuntuvasti ympäristöä ja alkuperäistä lajistoa.

Maailmanlaajuisesti haitalliset vieraslajit ovat toiseksi merkittävin uhka luonnon monimuotoisuudelle. Ne voivat myös aiheuttaa taloudellista vahinkoa puutarhanhoidolle ja maa- ja metsätaloudelle, murentaa virkistysalueiden viihtyisyyttä ja vaarantaa terveyden. Suomessa on satoja haitallisia vieraslajeja. Erityisen haitallisia ovat kurtturuusu, jättiputket ja espanjansiruetana.

Markus Seppälä on helsinkiläinen haitallisiin vieraskasvilajeihin erikoistunut biologi, jolla on vuosien kokemus vieraslajeihin liittyvästä neuvonnasta ja koulutuksesta ja ruohonjuuritason torjuntatoimien suunnittelusta ja koordinoinnista. Seppälä on Suomen luonnonsuojeluliiton edustaja kansallisessa vieraslajiasiain neuvottelukunnassa.

Miia Jauni on maatalous- ja metsätieteiden tohtori, joka on useiden vuosien ajan tutkinut haitallisia vieraskasveja ja selvittänyt niiden menestymiseen vaikuttavia tekijöitä. Hän on puuhannut haitallisten vieraslajien parissa niin luonnonsuojelujärjestössä, lainsäädännön valmistelussa kuin kotipihallakin.

Miia Jauni & Markus Seppälä:
Kotipihan valtaajat – Opas haitallisten vieraslajien torjuntaan
ISBN: 978-952-264-751-1, 290 s

Arvostelukappalepyynnöt: arvostelukappaleet@intokustannus.fi
Kirja ilmestyy 5.4.2017

Jaa tämä:
suomi-kaantyy-lanteen

Uutuuskirja paljastaa salaista tietoa Suomen talouden matkasta euroon

Alkuinnostuksen jälkeen euro on osoittautunut pettymykseksi. EU:n ja Euroopan keskuspankin talouspolitiikassa on kaksi pahaa ongelmaa: tavoitteet on virheellisesti asetettu ja keinot väärin valittu.

Pekka Korpisen uutuuskirja Suomi kääntyy länteen – Talouden tarina sisäpiiriläisen kertomana (Into Kustannus 2017) on selkeä esitys euron kriisistä ja Suomen kuoppaisesta tiestä osaksi eurojärjestelmää. Kirja hahmottaa sisäpiiriläisen kokemuksella keinoja murtaa lamaantuminen ja päästä takaisin täystyöllisyyden uralle vanhoista virheistä oppien.

Historiallisesti pitkä huono talousjakso on lisännyt sodan riskiä. Sekä Venäjä että Länsi-Eurooppa kaipaavat nyt kipeästi kasvua tukevia toimia, myös rauhan turvaamiseksi”, Pekka Korpinen tiivistää Euroopan vaikeaa tilannetta.

Hallituksen iltakoulupöytäkirjoja käyttäen entinen pääministerin sihteeri tuo esiin pitkään erittäin salaisena pidettyä tietoa Suomen ja EEC:n vapaakauppasopimusneuvotteluista, Neuvostoliiton voimakkaasta painostuksesta ja presidentti Urho Kekkosen valinnasta poikkeuslailla. Paljastetun tiedon valossa Suomen integraatiopolitiikan historiaa voidaan tarkastella uudesta näkökulmasta.

Pekka Korpinen on valtiotieteen tohtori, joka on työskennellyt Suomen Pankissa, Työväen taloudellisen tutkimuslaitoksen esimiehenä, Maailmanpankin johtokunnassa sekä Helsingin kaupungin apulaiskaupunginjohtajana. Hän on myös aiemmin kirjoittanut ajankohtaisia tietokirjoja talouden, valtiotieteen ja politiikan maailmasta.

Kirja on kustannettu yhteistyössä Työväen Sivistysliitto TSL:n kanssa.

Kirjaan liittyviä tapahtumia:

Lauantai 11.03.2017
Pekka Korpinen ja entinen ETLAn ja EVAn toimitusjohtaja, professori Sixten Korkman keskustelevat teoksesta Akateemisessa Kirjakaupassa (Pohjoisesplanadi 39, 00101 Helsinki) klo 14-15.

Torstai 06.04.2017
Pekka Korpinen kertoo teoksesta Työväenliikkeen kirjastossa (Sörnäisten rantatie 25 A1, Helsinki) klo 17-19.

Molempiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

 

Pekka Korpinen: Suomi kääntyy länteen ­– talouden tarina sisäpiiriläisten kertomana (Into Kustannus 2017)
ISBN: 978-952-264-761-0

Arvostelukappalepyynnöt: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Lisätietoja: Pekka Korpinen (vp.korpinen@welho.com)

https://intokustannus.fi/kirja/suomi-kaantyy-lanteen/

Jaa tämä:
Tiella-sananvapauteen-kansi

Suomalaisen sananvapauden tarina uutuuskirjassa

Jumala, Kekkonen, itsesensuuri, Neuvostoliitto ja tietenkin seksi. Siinä suomalaisen sensuurin pääteemat pähkinänkuoressa. Nykyaikana Suomi kuuluu sananvapauden osalta maailman kärkipaikoille. Tätä tilaa ei kuitenkaan ole saavutettu ilman työtä: saamme kiittää maamme rohkeita tekijöitä, avoimen keskustelun kulttuuria sekä määrätietoista lainsäädäntöä.

Tiellä sananvapauteen 1917–2017 (Into Kustannus 2017) on kiinnostava katsaus suomalaisiin tabuihin ja suomalaisen ihannekansan kasvatukseen itsenäisessä Suomessa. Millaiset kirjat, levyt ja muut julkaisut ovat aikanaan päätyneet Suomessa kiellettyjen listoille? Miten suomalaiset vastakulttuurin toimijat laajensivat sananvapautta?

Kai Ekholmin, Päivikki Karhulan ja Tuomo Olkkosen toimittaman teoksen sivuilla sensuurin ja siitä vapautumisen aiheita käsittelevät Jörn Donner, Janne Virkkunen, Jukka Rislakki ja Pekka Gronow. Kirjan kuvituksena on myllykirjeitä, myrkkykaappeja, ennen näkemättömiä teoksia, piilokirjoja, sitaatteja ja jo unohtuneita sensuuritapauksia.

Kirja on teoskokonaisuutta, johon kuuluvat myös näyttely Kansalliskirjastolla sekä verkkoteos.

Kansalliskirjaston näyttely perehtyy kysymykseen siitä, miten Suomesta tuli sananvapauden kärkimaa. Esillä on yli 850 artikkelia, joiden kautta tutustutaan kiellettyihin alkuperäisteoksiin ja sensuuriin sadan vuoden ajalta.

Näyttelyn avajaistapahtuma järjestetään 09.03.2017 klo 18.30 Kansalliskirjaston Kupolisalissa (Unioninkatu 36). Osallistujilta toivotaan ilmoittautumaan 02.03.2017 mennessä sähköpostitse osoitteeseen kk-tapahtumat@helsinki.fi

https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/tapahtumat/suomi-100-nayttely-tiella-sananvapauteen-kekkonen-jumala-seksi

Verkkoteos:
https://sananvapauteen.fi/

Tiellä Sananvapauteen 1917-2017 (Into Kustannus, 2017)
ISBN: 978-952- 264-754- 2
Kirjoittajat: Kai Ekholm, Päivikki Karhula & Tuomo Olkkonen

Lisätietoja: Tatu Matilainen tatu.matilainen@intokustannus.fi

Arvostelukappalepyynnöt: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

https://intokustannus.fi/kirja/tiella-sananvapauteen-kekkonen-jumala-ja-seksi/

Jaa tämä:
Tuhokehtiys_poikki_kansi

Toivoa tuhokehityksen keskelle – Olli Tammilehdon uusi kirja nyt saatavilla

Ei ole liioittelua puhua tuhokehityksestä: talouden kasvuun tähtäävät voimat kiihdyttävät toimillaan niin ilmastollisen, ekonomisen kuin aseellisenkin tuhon mahdollisuuksia. Median rakentama kuva saa ihmisen helposti uskomaan, ettei riittävän nopeaa ja tehokasta ratkaisua ongelmien kehitykseen löydy. Onko totuus kuitenkin mahdollisesti toisenlainen?

Tietokirjailija Olli Tammilehto esittelee uutuuskirjassaan Tuhokehitys poikki – Yhteiskunnan olomuodon muutos (Into Kustannus, 2017) esimerkkejä yllättävistä, nopeista ja inspiroivista muutoksista yhteiskunnissa eri puolilla maailmaa. Tarkastelussa on vallankumouksia ja suuria muutoksista, joiden kantavana voimana on ollut ruohojuuritason kansalaistoiminta. Tapaukset kattavat pitkän ajanjakson keskiajan talonpoikaiskapinoista nykyajan kansalaisjärjestötoimintaan kriisialueilla.

Esimerkit tuovat esiin valtamedian valokiilasta syrjässä olevia yhteiskunnan osia. Näihin varjoyhteiskunnan osiin kuuluvat esimerkiksi varjotalous ja varjopolitiikka, jotka jäävät politiikan ja talouden perinteisten määritelmien ulkopuolelle, mutta ovat kuitenkin merkittäviä kokonaisuuksia, joiden voima korostuu kriisi- ja poikkeustilanteissa. Erilaiset kansalaisjärjestöt, toimintaryhmät ja yhteiskunnalliset liikkeet sisältävät valtavat määrät sellaista toimintaa, joka osoittaa vaihtoehtoisen kehityksen jo tapahtuvan ympärillämme. Vaikka muutoksen on oltava nopea, ei toivo ole vielä menetetty.

Olli Tammilehto on vapaa tutkija ja kirjoittaja, joka on kirjoittanut useita tietokirjoja muun muassa ilmastonmuutoksesta, globalisaatiosta ja nykyisen maailmantilan ja –kehityksen syistä ja seurauksista. Hän on myös luennoinut Helsingin ja Oulun yliopistoissa sekä seminaareissa Suomessa ja ulkomailla.

Olli Tammilehto: Tuhokehitys poikki – Yhteiskunnan olomuodon muutos

Into Kustannus, 2017

ISBN: 9789522647627

Sivumäärä: 240

OVH: 25€

https://intokustannus.fi/kirja/tuhokehitys-poikki/

Arvostelukappalepyynnöt: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Lisätietoja:

Tatu Matilainen

tatu.matilainen@intokustannus.fi

Jaa tämä:
viaporin-kapina

111 vuotta Venäjän vallankumouksen alusta: Viaporin kapina ilmestyy maaliskuussa

111 vuotta sitten Venäjän vallankumous otti ensiaskeleensa – Suomessa. Kesällä 1906 Helsingin edustalla alkoi tapahtua: yli 2 000 sotilasta tarttui aseisiin Helsingin sotilassaarilla, Viaporissa ja Katajanokalla. Punalippu – Maata ja vapautta – liehui Viaporin korkeimmalla kalliolla Kuninkaansaaressa lähes kolme päivää. Alkoi Venäjän aseellinen vallankumous, jonka tsaari kukisti verisesti. Maaliskuun alussa julkaistava uutuuskirja, Jarmo Niemisen Viaporin kapina (Into Kustannus 2017) pureutuu näihin Suomessa vähän tunnettuihin tapahtumiin.

Niemisen uutuuskirja luo elävän kertomuksen näistä kolmesta päivästä temmaten lukijan mukanaan Viaporin saariston ja Helsingin taisteluiden melskeeseen. Kirjan lähdemateriaali on poikkeuksellisen laaja: se perustuu Helsingin käräjäoikeuden ja Turun hovioikeuden kuulustelupöytäkirjoihin, kapinan johtajien ja ideologien myöhempiin kirjoituksiin, tapahtuma-ajan lehtiartikkeleihin sekä kirjoittajan omakohtaiseen havainnointiin ja pohditaan taistelumaastoista. Kirjan tapahtumapaikkoihin Kuninkaansaareen ja Vallisaareen pääsee nykyään myös vierailemaan: ne on avattu yleisölle ja toukokuussa 2016 alkoi saarille vievä lauttaliikenne.

”Minulle Viaporin kapina on ollut ehtymätön maastoretkieni ja arkistotutkimuksieni kohde. Miten kapina johdettiin, mitä oikeasti tehtiin ja suomalaisen punakaartin vaiettu ensimmäinen aseellinen taistelu ovat minua innoittaneet. Nyt tiedän, mitä tapahtui ja ymmärrän, mitkä juuret vuoden 1906 sotilaskapinalla Helsingissä on Suomen itsenäistymiseen”, Nieminen kuvaa Viaporin tapahtumien merkitystä.

Jarmo Nieminen on upseeri, entinen Sotahistorian laitoksen johtaja ja nykyinen tietokirjailija, joka on tutkinut Viaporin tapahtumia ja taistelupaikkoja yli 20 vuoden ajan. Hänen maineikkaita teoksiaan ovat muun muassa Teloitettu totuus – Kesä 1944 (yhdessä Jukka Kulomaan kanssa), Helsinki ensimmäisessä maailmansodassa – Sotasurmat 1917–1918, Aarresaaret –  Helsingin saariston uskomaton luonto, joka palkittiin vuoden luontokirjaksi 2014, sekä Keisarin perintö – Kertomuksia Helsingin sotilassaariston historiasta.

Kirja julkaistaan 2.3.2017 klo 17 Työväenliikkeen kirjaston kirjallisuusillassa osoitteessa Sörnäisten rantatie 25 A 1. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

 

https://intokustannus.fi/kirja/viaporin-kapina/

Arvostelukappalepyynnöt: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Lisätietoja:
Jarmo Nieminen
045 656 7542
jarmo.nieminen@aarresaaret.fi

Jaa tämä:

Palkittu Zinaida Lindénin uutuuskirja ilmestyy elokuussa suomeksi

Kuva: Katri Lehtola
Kuva: Katri Lehtola

Kirjailija Zinaida Lindénin novellikokoelma Valenciana palkittiin Runebergin päivänä Svenska litteratursällskapet i Finlandin (SLS) 20 000 euron kirjallisuuspalkinnolla.

Tuomaristo kiitti perustelussaan ruotsinkielistä novellikokelmaa taitavasta sommittelusta ja tarkkanäköisyydestä.

– Tämä on yksi ehdottomista kohokohdista urallani. Minulle oli erityisen tärkeää, että tuomaristo oli ymmärtänyt Valencianan tarkoittamallani tavalla, Zinaida Lindén sanoo.

Into Kustannus julkaisee palkitun teoksen elokuussa 2017. Kirjan käännösoikeudet on myyty myös Tanskaan ja Venäjälle.

Jaa tämä:
Toimittajat Sanna Raita-aho ja Tuija Sorjanen.

Suomalaisten pettämiseen pureutuva Toisen kanssa -kirja ilmestyy ystävänpäivänä

toisen-kanssaMiksi suomalaiset tuomitsevat pettämisen, vaikka noin joka kolmas on ollut joskus uskoton? Muun muassa tätä kysymystä pohditaan ystävänpäivänä julkaistavassa pettämisen tabuihin pureutuvassa teoksessa Toisen kanssa (Into Kustannus 2017). Toimittajat Sanna Raita-aho ja Tuija Sorjanen ovat kirjoittaneet tavallisten suomalaisten haastatteluihin pohjautuvan kirjan siitä, millaista on olla pettäjä, petetty tai se kolmas.

Sorjanen ja Raita-aho huomasivat, että monilla heidän lähipiirissään oli kokemuksia monimutkaisista ihmissuhdekuvioista. Suomalaiset tuomitsevat pettämisen laajasti, mutta samalla noin joka kolmas on ollut uskoton. He päättivät selvittää, mistä se johtuu, ja miksi pettämisestä on niin vaikea puhua. Kirjallaan he pyrkivät rikkomaan pettämisen tabua.

Kirjassa tarinansa kertovat kymmenet tavalliset suomalaiset, jotka ovat joutuneet keskelle repivää kolmiodraamaa niin pettäjän, petetyn kuin sen ”toisen” rooleissa. Kirjassa esitellään myös eri alojen asiantuntijoiden näkemyksiä pettämisestä ja moderneista parisuhteista. Kirjassa pohditaan muun muassa, miten petetty voi selvitä kokemastaan? Onko pettäjä aina se suhteen pahis? Ja miksi ihminen, joka ei uskonut koskaan pettävänsä, ajautuu niin tekemään?

Molemmat kirjoittajat ovat toimittajia ja he ovat olleet mukana tutkivien toimittajien ryhmässä, joka kirjoitti teoksen Wahlroos – Epävirallinen elämäkerta. Tuija Sorjanen oli myös yksi Finlandia-ehdokkaana olleen Marimekko – Suuria kuvioita -kirjan tekijöistä.

Kirjan julkaisutilaisuus on 14.2. klo 19 osoitteessa Meritullinkatu 21.

 

Arvostelukappalepyynnöt:
arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Lisätietoja:
Riikka Kämppi: riikka.kamppi@intokustannus.fi
Sanna Raita-aho: sraitaaho@gmail.com
Tuija Sorjanen: tuija.sorjanen@gmail.com

Jaa tämä: