Uutiset

Rakkaus kolmeen appelsiiniin suomentaja Jaana Nikula ehdolla Mikael Agricola -palkinnon saajaksi

Kääntäjä Jaana Nikula on ehdolla Mikael Agricola -palkinnon saajaksi Zinaida Lindénin teoksen Rakkaus kolmeen appelsiiniin (Into Kustannus) ja Johanna Holmströmin Sielujen saari (Otava) suomennoksista.

Palkintoraadin perustelee valintaansa: ”Ruotsiksi kirjoittava suomenvenäläinen Zinaida Lindén on maassamme poikkeuksellisen kansainvälinen kirjailija, jonka viiltävät ja taiten rakennetut novellit koskettavat globaalin todellisuutemme elinhermoja. Jaana Nikulan suomennos seurailee joustavasti ja herkällä otteella alkutekstin polveilua ja tekee täyttä oikeutta sen usein elämänmyönteisen huumorin, mutta toisinaan myös traagisten tuntojen sävyttämälle otteelle. Novellien vaihtuvat miljööt, dialogi ja risteilevät näkökulmat välittyvät kirkkaina ja pakottomina, ja näennäisen kepeän tyylin ja eri kulttuureja luotaavan psykologisen tarkkanäköisyyden tulkinta on kaikki Lindénin suomennetut teokset kääntäneen luotettavan ammattilaisen kädenjälkeä.” Nikulan käännös Holmströmin Sielujen saaresta taas on ”naseva, mehevä ja idiomaattinen tyylitietoisen kääntäjän suomennos, joka myötäilee varmalla ja aistivoimaisella otteella alkuteoksen sielunmaisemaa ja ajankuvaa.”

Lisätietoja:
intokustannus.fi/kirja/rakkaus-kolmeen-appelsiiniin/

Jaa tämä:

Vakaus vaakalaudalla -kirjan toimittaja Timo Hakkarainen sai journalistipalkinnon

Vakaus vaakalaudalla -kirjan toimittanut Timo Hakkarainen on saanut Yleisen Lehtimiesliiton (YLL) journalistipalkinnon.

Iltalehden politiikan toimittajana työskennellyt Hakkarainen on journalistipalkinnon perustelujen mukaan ollut iltapäivälehtien kaupallisessa paineessa huomattavan tasapuolinen ja faktahakuinen toimittaja. ”Heti ensi työkseen eläkeläisenä hän toimitti paljon kiitosta saaneen mutta julkisuudessa vaietun Nato-kriittisen kirjan ”Vakaus vaakalaudalla – ajatuksia turvallisuuspolitiikkamme suunnasta”. Siihen on koottu 18 suomalaisen yhteiskunnan vaikuttajan mielipiteitä Nato-jäsenyydestä, ja kirjoittajat edustivat suomalaisia vaikuttajia koko poliittisen kentän leveydeltä. Sellaisen kirjan kokoaminen kuvaa Timon journalistista uraa ja on kunniaksi koko ammattikunnalle”, palkintoperusteluissa kuvaillaan.

Palkinnon vastaanottanut Hakkarainen naureskeli saaneensa maistaa niin sanotun valtamedian toimittajana omaa lääkettään, kun media on vaiennut kirjasta lähes kokonaan.

Hakkaraisen toimittama kirja on laaja-alainen ja kriittinen selvitys Suomen turvallisuuspolitiikasta ja Suomen yhteensovittamisesta Naton rakenteisiin ja siihen liittyen Suomen historiallisista ja geopoliittisista suhteista varsinkin Yhdysvaltoihin, Venäjään ja Ruotsiin.

Teoksen kirjoittajajoukko ja kenraalihaastattelut edustavat syvällistä alan asiantuntemusta, jonka on hankittu monenlaisissa yhteiskunnallisissa tehtävissä ministerinä, kansanedustajana, suurlähettiläänä, professorina, virkamiehenä tai journalistina. Kirjoittajia ovat Arja Alho, Tytti Erästö, Larserik Häggman, Maarit Feldt-Ranta, Matti Klinge, Markku Kivinen, Keijo Korhonen, Seppo Kääriäinen, Jaakko Laakso, Pentti Sainio, Esko Seppänen, Heikki Talvitie, Erkki Tuomioja, Jarmo Virtavirta ja Pekka Visuri. Kirjan avaa kahden kenraalin Gustav Hägglundin ja Markku Nikkilän suorasanaiset haastattelut.

Saatavilla Innon verkkokaupasta:
intokustannus.fi/kirja/vakaus-vaakalaudalla/

Jaa tämä:

Journalistipalkittu Lauri Nurmi kirjoittaa kirjan Sauli Niinistöstä

Palkitut toimittajat Matti Mörttinen ja Lauri Nurmi kirjoittavat kirjan presidentti Sauli Niinistöstä. Kirja Mäntyniemen herra – Miksi juuri Sauli Niinistöstä tuli Suomen historian suosituin poliitikko ilmestyy ensi syksynä. Kustantaja on Into.

”Sauli Niinistön ura on poikkeuksellinen, koska hänen suosionsa on vain kasvanut, vaikka hänen poliittiset vastustajansa ovat yksi kerrallaan menettäneet suosionsa”, kommentoi Lauri Nurmi aiheen valintaa.

“Niinistön  poikkeuksellisuudessaan kiehtova ura olisi toisaalta voinut hyvinkin katketa moneen aiempaan vaiheeseen. Kiinnostavaa on, mikä kaikki on suunniteltua ja mikä sattumaa”, lisää Matti Mörttinen.
Nurmi jatkaa: ”Presidentin julkisuuskuva on hieno mutta hieman yksiulotteinen. Haluamme tarjota suomalaisille lukijoille aiempaa laajemman henkilökuvan ja ennen kaikkea analyysin Niinistön poliittisesta urasta 1980-luvulta vuoteen 2018 saakka”.

Salolainen varatuomari Sauli Niinistö (s. 1948) valittiin eduskuntaan 1987, ja hän on toiminut Kansallisen kokoomuksen puheenjohtajana, valtiovarainministerinä, Euroopan investointipankin varapääjohtajana, eduskunnan puhemiehenä ja vuodesta 2012 lähtien tasavallan presidenttinä. Vuoden 2007 eduskuntavaaleissa Niinistö teki Suomen poliittisen historian ääniennätyksen. Vuoden 2018 presidentinvaaleissa hänen äänimääränsä  presidentinvaalien  ensimmäisellä kierroksella oli peräti 62,6 prosenttia. Kirjassa Nurmi ja Mörttinen analysoivat muun muassa presidentti Niinistön ulkopolitiikkaa.

Lauri Nurmi (s. 1980) palkittiin vuonna 2017 Suomen Kuvalehden journalistipalkinnolla perussuomalaisten hajoamista ja hallituspolitiikkaa luotaavista artikkeleista. Into julkaisi lokakuussa kirjan Perussuomalaisten hajoamisen historia, joka paljasti lisää skuuppeja. Nurmi on myös ehdolla Bonnierin Suuren journalistipalkinnon saajaksi. Palkinto jaetaan suorassa lähetyksessä 14.3.
Matti Mörttinen (s.1958) on Aamulehden arvostettu pääkirjoitustoimittaja ja artikkelitoimituksen päällikkö.

 

Jaa tämä:

Railakkaat rahakirjat – Innon oppaat katsovat taloutta uusin silmin

Into julkaisee tuhdin valikoiman rahaa ja taloutta puivia räväköitä tietokirjoja, joista löytyy jokaiselle passeleita käsikirjoja arjen rahapulmista maailmantalouteen.

Saara Henrikssonin ja Aino-Maija Leinosen Railakas rahakirja – Näin hoidat taloutesi viisaasti opastaa oman talouden saloihin, auttaa tasapainottamaan tulot ja menot ja tarjoaa neuvot parempaan arkeen ilman häpeää – hyvä arki kun ei vaadi sisustusblogien näköistä elämää eikä selkeälinjaisia tanskalaisia huonekaluja. Niitäkin voi toki olla, jos hoitaa taloutensa hyvin. Kirjassa käsitellään valintoja töissä ja koulussa sekä vaihtoehtoja pulmatilanteissa. Kirja tarjoaa vinkkejä myös työn ja perheen yhdistämiseen.

Le Monde diplomatiquen painotuore Maailmantalouden käsikirja  on visuaalisesti kunnianhimoinen ja kattava taloustieteen ja -politiikan perusopas, joka avaa kryptistä taloustieteellistä keskustelua kaikkien ymmärrettäväksi ja antaa eväitä arvioida kriittisesti vallitsevaa talouspuhetta. Teos purkaa ennakkoluulottomasti totuttuja väittämiä ja poliittisia hokemia. Käsikirja kannustaa lukijaa katsomaan taloutta uusin silmin: uteliaasti, avarakatseisesti, unelmoidenkin kenties.

Esko Seppäsen Rauhan ja rahan geopolitiikka puolestaan kysyy onko maallamme valttia vaurastua. “Liittovaltiomieliset federalistit kutsuvat EU:ta Euroopaksi. Heidän Eurooppansa elää tyhjästä luodusta ja biljoonien arvosta liikkeelle lasketusta löysästä rahasta.” Kun kupla puhkeaa ja ”alkaa rytinä ja pauke”, onko Suomessa lähellä demokratian loppu? Esko Seppänen luettelee Suomen kymmenen vakavinta demokratian loukkausta ja “iloitsee aina muiden iloitsevien kanssa, kun demokratia voittaa kapitalismin, ja suree aina muiden surevien kanssa, kun kapitalismi tai federalismi luopuvat demokratiasta”.

Saksalaisen kansantaloustieteilijän ja poliitikon Sahra Wagenknechtin terävä talousanalyysi Raha ilman ahneutta – Kuinka pelastautua kapitalismilta osoittaa kuinka nykyinen kapitalismi estää innovaatioita ja monopolisoi talouden. Nykykapitalismissa näet uskotaan suhteettomasti “markkinaradikaalien” puheita: 2000-luvun tyypillisillä kapitalistisilla markkinoilla ei ole mitään tekemistä avoimen kilpailun kanssa, vaan enemmänkin niitä kuvaa oligopoli, jossa muutamat suuryritykset määrittävät pelisäännöt. Sen sijaan Wagenknecht esittelee vaihtoehtoisen ohjelmansa “Markkinatalous talousfeodalismin sijaan – uuden modernin talousjärjestelmän peruspiirteet”.

Työllisyys on sosiaalisen ja taloudellisen kehityksen ja hyvinvointivaltion tulevaisuuden ydinkysymyksiä, ja on tärkeää saada se haltuun kokonaisuutena. Työllisyyskysymys-kirjakäsittelee tätä kokonaisuutta 25 eri huippuasiantuntijan toisiaan täydentävistä näkökulmista. Kirjoittajat tarkastelevat talouspolitiikan vaihtoehtojen ja työllisyyskysymyksen suhteita, aktiivisen työvoimapolitiikan historiaa ja nykytilaa, Suomen työvoimapolitiikan kokonaiskuvaa, kannustamisen kysymystä, sosiaaliturvan ja koulutuksen kytkentöjä työllisyyteen, työttömyyden kustannuksia ja osallisuuden merkitystä, työkykyä ja työkyvyttömyyttä, työvoimapolitiikan kansainvälisiä ja kansallisia kokemuksia, työn muutoksen suuntia sekä työllisyyskysymyksen ratkaisumalleja. Kirjan on toimittanut Jouko Kajanoja.

Jaa tämä:

Saimaannorppa ja ihminen – sosiaalisesti kestävän luonnonsuojelun haaste julkaistaan

Saimaannorppa on kulkenut pitkän matkan vihatusta tuhoeläimestä ihmisen kaveriksi. Saimaannorppa ja ihminen esittelee saimaannorpan suojelukiistan esimerkkinä nykyisen luonnonsuojelupolitiikan ongelmista, joista yksi keskeinen on eri sidosryhmiä edustavien ihmisten välisen luottamuksen mureneminen.

Vaikka saimaannorpan kanta on nykyään kiistatta suurempi kuin 1970- tai 1980-luvuilla, suojelu silti kärjistyi 2000-luvulla kiistelyksi eri tahojen välillä. Mistä oikein on ollut kysymys? Ainakaan ei yksin norpasta. Väliin kiivaskin keskustelu saimaannorpan suojelusta niveltyy mutkikkaalla tavalla muun muassa paikallisten elinkeinojen murrokseen, muuttuviin käsityksiin hallinnon rooleista, maassamme 1980-luvulta alkaen puhjenneisiin toistuviin suojelukiistoihin, ja mitä ilmeisimmin myös vuonna 1995 toteutuneeseen Suomen jäsenyyteen Euroopan unionissa. Taustalla häälyy jääpesiin synnyttävän norpan lisääntymismahdollisuuksia uhkaava ilmastonmuutos.

Kirja kertoo ihmisistä, joille saimaannorppa on eri syistä merkityksellinen eläin. Me ihmiset annamme luonnolle äänen omilla arvoillamme sekä tiedoillamme, ja määrittelemme, mikä luonnossa on arvokasta, mitä luonnossa suojellaan ja miten. Koska meidän luontosuhteemme ovat jo lähtökohdiltaan erilaisia, tulee luonnonsuojeluun liittyvistä konflikteista helposti pirullisia − eikä niihin ole helppoja ratkaisuja.

Kirjassa annamme lukijalle mahdollisuuden samaistua kirjassa puheenvuoron saaneiden eri sidosryhmiä edustavien haastateltavien asemaan, peilata sitä taustoittamaamme suomalaisen luonnonsuojelun ja suojelukonfliktien historiaan ja näin laajentaa käsitystään konfliktien syistä ja seurauksista. Kirja myös pohtii, miten vastaavilta konflikteilta voitaisiin välttyä tai millä keinoilla luottamus olisi mahdollista palauttaa kiistoihin ajautuneiden osapuolten välille. Tälle opille on käyttöä maailmassa, jossa erilaisten luontoon kohdistuvien paineiden kasvaessa myös luonnonsuojelukonfliktien määrä tulee vääjäämättä kasvamaan.

Kirjoittajien esittely:

FT Minttu Jaakkola (s. 1973) on koulutukseltaan ekologi ja evoluutiobiologi. Jaakkola on kestävän kehityksen ja sidosryhmävuorovaikutuksen asiantuntija, joka työskentelee tällä hetkellä ratkaisukeskeistä ympäristötutkimusta rahoittavan Maj ja Tor Nesslingin Säätiön tutkimusjohtajana.

Dos. Timo Vuorisalo (s. 1959) on koulutukseltaan biologi, ja toimii Turun yliopistossa ympäristötieteen lehtorina. Hän tutkii evoluutioekologiaa, ympäristönsuojelun historiaa ja kaupunkiekologiaa.

HT Lasse Peltonen (s.1968) on ympäristökonfliktien ratkaisun professori Itä-Suomen yliopistossa. Peltosen tutkimus on suuntautunut ympäristökonflikteihin ja niiden ratkaisumahdollisuuksiin, paikalliseen ympäristöpolitiikkaan ja yhdyskuntien kestävään kehitykseen.

Tilattavissa Innon verkkokaupasta.

Jaa tämä:

Sankaritarinoita tytöille -kirjaprojekti hakee vauhtia yhteisörahoituksesta – poikinut lukuisia yhteydenottoja

Joukko suomalaisia naisia tekee kirjan Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille) innoittavista suomalaisista, jotka ovat rikkoneet rajoja ja saaneet siten aikaan jotain hienoa tai tärkeää.

Kirjan innoittajana on valtavaa huomiota herättänyt Elena Favillin ja Francesca Cavallon upea Iltasatuja kapinallisille tytöille, joka kokosi yhteen naisten tarinoita eri puolilta maailmaa. Kirja sai yhteisörahoituksella kokoon satojatuhansia euroa ja herätti paljon ihastusta myös Suomessa. Maaliskuun 4. päivä käynnistetty suomalaishankekin on saanut kasaan jo lähes 5000 euroa. Samalla käynnissä on äänestys siitä, keitä naisia kirjaan toivoo.

– On hienoa, miten valtavasti Suomessa löytyy esikuvia – olemme saaneet valtavasti ehdotuksia, sanoo kirjan toinen toimittaja Milla Karppinen. Joukkorahoituskampanja on poikinut paljon ehdotuksia paitsi kirjan sankareiksi myös tekijöiksi.

Työryhmä koostuu eri-ikäisistä tytöistä ja naisista, joista nuorin on 13-vuotias. Kuvittajia on koossa yli 30. Hankkeen rahoituksen toteutuessa kirjaan tulee kymmeniä eri tavalla inspiroivien naisten esittelyjä satumuodossa ja piirretty tai maalattu muotokuva. Into Kustannus julkaisee tämän mittavan projektin kirjana syksyllä 2018.

Lisätietoja kampanjasta

 

Jaa tämä:

Ebba Witt-Brattsröm kirjallisuusfestivaalin Helsinki Litin tähdeksi

Käännöskirjallisuuteen ja kirjoittajien välisiin keskusteluihin keskittyvä Helsinki Lit -festivaali tuo jälleen kesän kynnyksellä joukon vuoden kiinnostavimpia kansainvälisiä kirjailijoita Suomeen. 25.-26.5. Savoy-teatterissa järjestettävä festivaalille saadaan vieraita niin Yhdysvalloista, Afrikasta, Etelä-Amerikasta kuin Euroopastakin. Helsinki Lit järjestetään nyt neljännen kerran.

“Tänä vuonna meillä on aiempaa enemmän kirjailijoita muualtakin kuin Euroopasta. Suomi on pieni kielialue käännöskirjallisuudelle ja me todella tarvitsemme erilaisia tarinoita ja ääniä luettavaksemme, jotta voimme ymmärtää maailmaa paremmin,” iloitsee festivaalin ohjelmajohtaja Philip Teir.

Ruotsista festivaalille saapuu peräti kolme kirjailijaa; juuri suomeksi ilmestyneen kohukirjan, Vuosisadan rakkaussota, kirjoittanut Ebba Witt-Brattström. kotimaansa uusi kansainvälinen tähti Golnaz Hashemzadeh Bonde ja  August-palkinnon 2017 voittanut Johannes Anyuru.

Festivaali pohjaa kirjallisiin keskusteluihin ja kansainvälisten tähtien kanssa lavalle nousevat suomalaiset kirjailijat ja toimittajat: Koko Hubara, Juha Hurme, Sirpa Kähkönen, Laura Lindstedt, Maria Manner, Sofi Oksanen, Hannele Mikaela Taivassalo, Jani Toivola ja Kjell Westö. Lisäksi yhdysvaltalainen kriitikko ja kirjallisuustoimittaja John Freeman toimii yhtenä keskustelunvetäjänä.

 

Ohjelman on koonnut toimittaja-kirjailija Philip Teir ja festivaalin juontaa näyttelijä Pekka Strang. Yle lähettää festivaalin ohjelman suorana lähetyksenä Yle Areenasta sekä osittain Yle Teemalta.

 

 

PERJANTAI 25.5.

 

Golnaz Hashemzadeh Bonde (SE) – Jani Toivola

Samanta Schweblin (AR) – Hannele Mikaela Taivassalo

Ilmar Taska (EE) – Sofi Oksanen

Johannes Anyuru (SE) – Kjell Westö

Morten Strøksnes (NO) – Juha Hurme

Berlin Sound Poets

LAUANTAI 26.5.

 

Ayòbámi Adébáyò (NG) – Laura Lindstedt

Cristóvão Tezza (BR) – Maria Manner

Naja Marie Aidt (DK) – John Freeman (US)

Jarl Hellemann -palkinnon jako

Domenico Starnone (IT) – Philip Teir

Kim Leine (DK) – Sirpa Kähkönen

Ebba Witt-Brattström (SE)  – Koko Hubara

www.helsinki-lit.fi

 

Liput: Savoy-teatteri ja lippu.fi

2-päivää: 35 € / 25 € (opiskelijat, työttömät, varus- ja siviilipalveluksen suorittajat sekä muut vähävaraiset)

1-päivä: 25 / 15 € (opiskelijat, työttömät, varus- ja siviilipalveluksen suorittajat sekä muut vähävaraiset)

 

Lisätiedot festivaalista:

Ohjelmajohtaja Philip Teir, philip.teir@helsinki-lit.fi +358 503379093

Tuottaja Heidi Backström, heidi.backstrom@helsinki-lit.fi +358445396815

Jaa tämä:

Lauri Nurmi on ehdokkaana Suuren journalistipalkinnon saajaksi

Raati on valinnut vuoden 2017 ehdokkaat Suuren Journalistipalkinnon saajiksi neljässä kategoriassa.  Lauri Nurmi on ehdokkaana Vuoden juttu -sarjassa.

Juttu kertoi etukäteen Timo Soinin ja hänen lähipiirinsä valmistautumisesta Jussi Halla-ahon voittoon Perussuomalaisten puheenjohtajavaalissa. Useita skuuppeja säästettiin lokakuun lopussa julkaistuun kirjaan Perussuomalaisten hajoamisen historia, jonka Into julkaisi.

 Suuri Journalistipalkinto on jaettu Suomessa vuodesta 2001. Voittoperusteena on merkittävä journalistinen teko palkinnon julkistusta edeltäneen vuoden aikana. Palkinnot jaetaan 14. .maaliskuuta.
Jaa tämä:

Into Kustannus nosti liikevaihtoa – Gösta Sundqvist -elämäkerta siivitti kasvua

Into Kustannuksen liikevaihto kasvoi 20 prosenttia vuonna 2017 jo toisena vuonna peräkkäin. Tulos on positiivinen, kuten myös viime vuonna. Kymmenen vuotta vanhan kustantamon liikevaihto on nyt 1,5 miljoonaa euroa.

Vuoden 2017 myydyin kirja oli Timo Forssin  Gösta Sundqvist – Leevi and the Leavingsin dynamo, joka ylsi koko vuoden myydyimpien kirjojen listalle lähes 13 500 kappaleen myynnillä. Menestystä siivittivät Gösta in Memoriam -konsertit, jotka jatkuvat tänä keväänä.

Erinomaisesti kaikilla mittareilla menestyivät myös Hanna Nikkasen ja työryhmän Hyvän sään aikana – Mitä Suomi tekee kun ilmasto muuttaa kaiken, joka oli Tieto-Finlandia-ehdokas ja sai myös Kanavapalkinnon vuoden parhaalle kotimaiselle tietokirjalle, sekä Arne Dahlin uuden dekkarisarjan avausromaani Rajamaat, joka hyvän myynnin lisäksi keräsi paljon kehuja loistokkaasta juonikuviosta.

Into on kasvattanut liikevaihtoaan koko olemassaolonsa ajan, kymmenen vuotta peräkkäin.
”Meillä on nyt erinomainen tiimi, joka toimii ketterästi ja vahvasti kirjailijoiden kanssa. Hyvä yhteistyö kirjakauppaketjujen kanssa on ratkaisevaa, sitä täydentävät Innon oma nettikauppa, oma tapahtumamyynti ja suoramyynti instituutioille. Olemme myös hyvin aktiivisia sosiaalisessa mediassa”, Innon kustantaja Jaana Airaksinen toteaa iloisena.
”Jatkamme tänä vuonna satsaamista markkinointiin ja lisäämme sähkö- ja äänikirjojen tuotantoa. Syksyn listassamme on vahvoja kaunokirjailijoita. Aloitamme lasten tietokirjojen julkaisemisen, josta Jani Kaaron ja Väinö Heinosen Evoluutio-kirja saa syksyllä jatkoa.”

Innon kevätkirjalista sisältää vuosisadan rakkaussotaa, suoraa toimintaa, railakasta rahanhoitoa ja keskustapuolueen kriisiä. Katso selailtava Issuu-katalogi

Jaa tämä:

Esko Seppänen suomii uutuuskirjassaan raha- ja turvallisuuspolitiikan mokia

 Esko Seppänen pureutuu maamme turvallisuuden ja rahan kieroihin polkuihin 14. helmikuuta julkaistavassa uutuuskirjassaan Rauhan ja rahan geopolitiikka.

Kirja esittelee itsenäisen Suomen historian kymmenen pahinta demokratian loukkausta, kuten pääomamarkkinoiden liberalisointi ilman eduskunnan päätöksiä, sitä seuranneen pankkikriisin hoito valtion varoin ja Naton rauhankumppanuusohjelmaan osallistuminen ilman eduskunnan päätöksiä. Seppänen toteaa kirjassaan politiikan samanlaistuneen niin, että puolueita on kaiken aikaa entistä vaikeampi erottaa toisistaan.

Esko Seppänen on kymmeniä kirjoja kirjoittanut humaani toisinajattelija, joka istunut neljännesvuosisadan ajan kansanedustajana ja europarlamentaarikkona Hän on saanut kaksi kertaa valtion tiedonjulkistamispalkinnon. Seppäsen aiempia kirjoja ovat mm. Mistä Suomi vaikenee?, Emumunaus ja Oma pääoma.

”Kirjassani kyytiä saavat finanssikapitalismi ja federalismi, trumpismi ja putinismi, banksterimafia ja eurokraatit, Nato ja USA, EU ja Saksa, Naton isäntämaasopimus ja rauhankumppanuusohjelma, media ja muut saatanan tunarit, hybridit ja kyberit, Raisio Oyj ja ulkomaiset terveyspalveluyritykset sekä koti, kirkko ja isänmaakin”.

Esko Seppänen: Rauhan ja rahan geopolitiikka
ISBN: 9789522648815, 278 sivua

Jaa tämä:
Jaa tämä:

Sinulle on kirjoja.