Uutiset

Neumann

Into Kustannus julkaisee syksyllä kirjan Neumannista

Into Kustannus julkaisee syksyllä kirjan Dingo-yhtyeen luovasta voimasta Pertti Neumannista. Neumann puhuu kirjassa Neumann – Dingo-kipparin lokikirja vihdoin avoimesti itsestään: miltä tuntuvat nousut ja laskut, mitä on taide ja mitä on rakkaus ja mikä rooli mystiikalla hänelle on. Hän kertoo elämänsä naisista ja mitä elämältä odottaa.

Pertti Neumann on suomalaiseen pop-kulttuuriin suuresti vaikuttaneen Dingon keulakuva ja sielu. Dingon ura käynnistyi raketin lailla vuonna 1984 julkaistun Sinä ja minä  -esikoissinglen myötä. Kakkosalbumi Kerjäläisten valtakunta  räjäytti potin lopullisesti ja käynnisti ennennäkemättömän Dingo-kuumeen. Levyä myytiin noin 200 000 kappaletta ja se on yhä neljänneksi myydyin kotimainen albumi. Yhtye on myynyt uransa aikana yhteensä yli 500 000 levyä. Nahkatakkinen tyttö, Levoton tuhkimo ja Autiotalo ovat kaikkien tuntemia kappaleita.

Kirjan on kirjoittanut toimittaja Salla Nazarenko ja kuvannut legendaarinen rock-kuvaaja Nauska. Se julkaistaan 13.10.

Dingo keikkailee loppukesän ja syksyn aikana  muun muassa Helsingin Altaalla 18.8. 

Neumann esiintyy myös soolokeikoilla.

Gösta Sundqvist elää musiikissa ja kirjan sivuilla – useita julkistustilaisuuksia Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Kuopiossa

Suomirockin suurmies, Leevi and the Leavingsin nerokas Gösta Sundqvist (1957–2003), jätti pysyvän jäljen suomalaiseen sielunmaisemaan. Nyt julkaistava elämäkerta Gösta Sundqvist – Leevi and the Leavingsin dynamo pureutuu moniulotteiseen persoonaan myytin takana.
Julkisuutta ja keikkailua karttanut Gösta Sundqvist on ollut salaperäisyyden verhoama myytti. Hänen tekemistään lauluista, kuten ”Teuvo, maanteiden kuningas”, ”Pohjois-Karjala” ja ”Mitä kuuluu Marja-Leena?” on tullut klassikkoja, joissa suomalainen arkitodellisuus jäsentyy lempeän humoristiseksi kokonaisuudeksi. Lauluissaan Gösta oli aina heikoimman puolella.

Elämäkerta  koostuu työtovereiden ja ystävien haastatteluista, arkistomateriaalista sekä Sundqvistin laajan tuotannon esittelystä ja analysoinnista. Kirja valottaa myös Sundqvistin uraa jalkapallojoukkueen valmentajana, huikeita radio-ohjelmia, kuten Koe-eläinpuistoa, ja viimeisiä vuosia.Gösta Sundqvist – Leevi and the Leavingsin dynamo
Elämäkerran julkaisua juhlitaan useissa eri tapahtumissa:

Torstaina 16.8. klo 18.30 Timo Forss kertoo kirjasta Turun Akateemisessa kirjakaupassa

Tiistaina 22.8. osana Art Goes Kapakka -tapahtumaa pidetään Bat Dubrovnikissa Gösta-ilta, jossa on mm. yhteislaulua ja biisikilpailu.

Torstaina 24.8. Helsingin Taiteiden yössä on luvassa muun muassa yllätysnumero Akateemisessa kirjakaupassa, kun kello 18.30 lavalle nousee Ylioppilaskunnan laulajien kvartetti tulkitsemaan Leevi and the Leavingsin lauluja.

Lauantaina 26.8. klo 12.00 Forss keskustelee kirjastaan Rosebudin kirjateltassa Kuopion torilla

Lauantaina 2.9. klo 12.00 keskustelu jatkuu Työväenkirjallisuuden päivässä Työväenmuseo Werstaalla Tampereella

Perjantaina 29.9. klo 19.00 Timo Kalevi Forss analysoi Leevi and the Leavingsin tuotantoa Bar Dubrovnikissa Tutkijoiden yössä

Varsinaiset julkistuskonsertit Tavastialla ja Tampereen Pakkahuoneella ovat siirtyneet sairaustapauksen vuoksi. Lisätietoja lähiaikoina Tiketin sivuilla.

>> Tilaa Gösta Sundqvist – Leevi and the Leavingsin dynamo klikkamaalla tästä!

 

Maailman mahtavin scifitapahtuma Helsingissä – Risto Isomäen ja Saara Henrikssonin kirjat julkaistaan

Into Kustannus julkaisee Helsingin Messukeskuksessa 9.–13. elokuuta järjestettävässä kansainvälisessä tieteis- ja fantasiakirjallisuuden suurtapahtumassa Worldconissa Saara Henrikssonin romaanin “Syyskuun jumalat” sekä Risto Isomäen tietokirjan “SETI Revisited” ja sarjakuva-albumin “Sarasvatin hiekkaa” .

Risto Isomäki osallistuu Worldconin keskusteluun ”Turning Up the Heat on Cli-Fi” torstaina 10.8. kello 16 ja ”Suuri Suomi-scifi -keskusteluun” perjantaina 11.8. kello 11. Saara Henriksson on kuultavaissa neljässä keskustelussa: 9.8. ”Fantastic Literature in the Nordic Countries” kello 19, 10.8. ”Editing Anthologies” kello 15 ja ”European Myths and History in Science Fiction and Fantasy” kello 17 sekä 11.8. ”Difficulties of Translating Culture” kello 12.

Tieteiskirjallisuutta harrastavan Saara Henrikssonin kolmas romaani “Syyskuun jumalat” on kiehtova tarina sivustakatsojista, taustallaan suuntansa kadottanut nyky-Unkari, joka saa rinnalleen toisenlaisen, monikerroksisen todellisuuden.Syyskuun jumalat

Risto Isomäen tietokirja “SETI Revisited – The Third and Fourth Solar Power Revolutions and the Search for Extraterrestrial Intelligence” on uudistettu ja laajennettu versio Isomäen kirjasta “CETI Revisited, Should we Send Radio Messages to Faraway Galaxies”, joka tarkasteli vanhaa ideaa kommunikoimisesta maapallon ulkopuolisten sivilisaatioiden uudesta näkökulmasta.  “SETI Revisited” ennustaa, että kahden aurinkoenergian kehitysharppauksen jälkeen tulemme todistamaan kolmatta ja neljättä aurinkoenergiavallankumousta, joiden tuottamalla ylimääräisellä ja lähes ilmaisella sähköenergialla voi olla mullistavia vaikutuksia etsittäessä maapallon ulkopuolisten sivilisaatioiden radiosignaaleja.

Into julkaisee Worldconissa myös uudistetun ja laajennetun sarjakuvasovituksen Risto Isomäen ekologisesta trilleristä “Sarasvatin hiekkaa”. Sekä suomeksi että englanniksi julkaistavan komean albumin on piirtänyt Jussi Kaakinen ja sarjakuvakäsikirjoittanut Petri Tolppanen. Sarasvatin hiekkaa sijoittuu lähitulevaisuuteen, Suomeen ja maailmalle, Grönlannin mannerjäätikölle ja Intian valtameren alueelle: jäätiköiden sulamisen seurauksena maapalloa uhkaa kaiken tuhoava tsunamikatastrofi ja vedenpaisumus. Vaikka tutkijat ovat osanneet ennustaa jättiaaltojen synnyn, onko heillä aikaa estää niiden vyöry?

Saara Henriksson (s. 1981) työskentelee Tampereella toimittajana ja kirjailijana. Henrikssonin esikoisromaani ”Moby Doll” (Into 2011) ja toinen romaani ”Linnunpaino” (Into 2012) keräsivät kiitosta kunnianhimoisesta teemojen yhdistelystä sekä taitavasta kerronnasta. Romaanien lisäksi hän on kirjoittanut tietokirjan ”Leppoisa opas huusholliin” (Into 2013) yhdessä Aino-Maija Leinosen kanssa.

Jussi Kaakinen (s. 1978) on palkittu suomalainen kuvittaja, sarjakuvantekijä ja graafinen suunnittelija. Jussi on piirtänyt useita suomalaisissa aikakauslehdissä julkaistuja sarjakuvia. Sarjakuvakäsikirjoituksen laatinut Petri Tolppanen (s.1972) on suomalainen sarjakuvapiirtäjä ja -käsikirjoittaja, graafinen suunnittelija ja vuorovaikutussuunnittelija.

Risto Isomäki (s. 1961) on laaja-alainen ja arvostettu tieteis- ja tietokirjailija, kolumnisti ja ympäristöaktivisti. Hän sai European Science Fiction Associationin palkinnon vuonna 1994. Sarasvatin hiekkaa oli Finlandia-palkintoehdokkaana ja voitti vuoden 2006 Kiitos kirjasta- ja Tähtivaeltaja-palkinnot.

arvostelukappaleet@intokustannus.fi

LISÄTIETOJA JA KIRJAILIJOIDEN HAASTATTELUT:
Mika Rönkkö, mika.ronkko@intokustannus.fi, 050 4362170
intokustannus.fi

Jaa tämä:
Kulttuurimatkailijan_Lappi_kansi_FINAL (1)

Ensimmäinen kunnollinen Lapin kulttuurimatkaopas

Lappi on täynnä paitsi luontoa myös kulttuuria. Kesäkuun alussa julkaistava kirja Kulttuurimatkailijan Lappi on paitsi matkaopas myös ensimmäistä kertaa yksiin kansiin koottu tietopaketti Lapin kulttuureista. Mitä lukea, kuunnella ja nähdä? Mitä elokuvia katsoa?

Kirjan kirjoittaja Hanna Apajalahti esittelee huolellisesti arkkitehtuurin, elokuvat, festivaalit, historian tarinat, kirjallisuuden, kuvataiteen ja käsityön tekijät, murteet, museot, musiikin, mytologiat, ruokakulttuuria, Saamenmaan kulttuurit. Hanna Apajalahti on lapinhullu ja hänellä on myös lappilaisia sukujuuria; hän on poromiehen lapsenlapsenlapsi.

Kirja ilmestyy 1.6. ja julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla, yhdellä Lapin merkittävimmistä kulttuuritapahtumista.

Hanna Apajalahden haastattelupyynnöt:

Kustantaja Mika Rönkkö 
mika.ronkko@intokustannus.fi
Puh. 050 436 2170

Jaa tämä:
Gösta Sundqvist – Leevi and the Leavingsin dynamo

Gösta Sundqvistin 60-vuotissynttäreitä juhlitaan kirjalla ja levyillä

Leevi and the Leavingsin nerokas nokkamies Gösta Sundqvist (1957–2003) täyttäisi 60 vuotta 17.5. Leevi and the Leavingsin musiikki elää, mutta tästä Suomi-rockin suurmiehestä tiedetään varsin vähän. Elokuun 16. päivä julkaistava elämäkerta Gösta Sundqvist − Leevi and the Leavingsin dynamo valottaa Sundqvistin persoonaa myytin takana. 16.8. Tavastialla järjestetään muistokonsertti kirjan kunniaksi, jossa muun muassa Leevi and the Leavingsin jäljellejääneet muusikot esiintyvät. Svart Records julkaisee näköispainoksena kaikki Leevi and the Leavingsin vinyylilevyt.

Gösta Sundqvistin panos suomalaiselle populaarikulttuurille on mittava. Hän oli Reino Helismaan ja Juha Vainion perinteen jatkaja, joka yhdisti rahvaanomaisen jätkäkulttuurin terävän ironiseen rockkulttuuriin. Pienten piirien kulttisuosikista tuli koko kansan Gösta, joka jätti pysyvän jäljen suomalaiseen sielunmaisemaan. Monista hänen tekemistään lauluista kuten ”Teuvo, maanteiden kuningas”, ”Pohjois-Karjala” ja ”Mitä kuuluu Marja-Leena?” on tullut klassikkoja, joissa suomalainen arkitodellisuus jäsentyy omaperäiseksi lempeän humoristiseksi kokonaisuudeksi. Sundqvistin teksteissä oli myös syvempi pohjavire, jossa nousivat esiin yhteiskunnalliset teemat kuten heikomman puolella oleminen, ympäristönsuojelu ja ihmisoikeudet.

Julkisuutta ja keikkailua karttaneesta Gösta Sundqvistista on tullut salaperäisyyden verhoama myytti. Elämäkerta pureutuu moniulotteiseen persoonaan myytin takana. Kirja koostuu Sundqvistin kanssa työskennelleiden sekä ystävien haastatteluista, arkistomateriaalista sekä Sundqvistin laajan tuotannon esittelystä ja analysoinnista. Elämäkerran kirjoittaja Timo Kalevi Forss on tehnyt mittavan työn.

>> Gösta-ohjelmapaketti Yle teemalla torstaina 18.5. ja perjantaina 19.5.

Timo Kalevi Forssin haastattelupyynnöt sekä muut tiedot kirjasta:

Kustantaja Mika Rönkkö, mika.ronkko@intokustannus.fi, puh. 050 436 2170

 

Jaa tämä:

Suurten murrosten käsikirja: Suomen toinen vuosisata

100-vuotias Suomi on kestävyyskriisissä. Hienosäätö ei riitä, vaan tarvitaan suuri murros, energia- ja liikennejärjestelmän ja ravinnetalouden toimintatapojen perusteellinen muutos.

Suomi seuraaville sukupolville – taloudellisten murrosten suomi_seuraaville_sukupolvillekäsikirja pureutuu suuren murrokseen toimintatapoihin. Murroksia tarvitaan, sillä Suomen luotsaaminen kestävästi seuraavia sukupolvia ajatellen vaatii uudenlaisia ratkaisuja. Kirjan kirjoittajat Kati Berninger, Raimo Lovio, Armi Temmes, Mikko Jalas, Paula Kivimaa ja Eva Heiskanen yhdistävät rakennemurrosten kansainvälisen tutkimuksen keskeiset mallit ja työkalut suomalaisiin esimerkkeihin ja käytännön kokemuksiin.

Taloudellisten murrosten käsikirja selvittää, miten välttämättömiä muutoksia voidaan parhaiten edistää kansainvälisen nykytietämyksen mukaan ja kuvataan energia-alaan, rakennusten energiatehokkuuteen, liikennejärjestelmään ja ravinnetalouteen liittyviä esimerkkejä Suomesta. He esittelevät myös kokemuksen ja tutkimuksen perusteella eri toimijoille käytännöllisiä näkökumia ja työkaluja murrosten edistämiseen.

PhD Kati Berninger on Tyrsky-Konsultoinnin tutkimusjohtaja ja tietokirjailija. KTT Raimo Lovio ja MMT Armi Temmes ovat Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun professoreja. KTT Mikko Jalas on professori Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa, FT Paula Kivimaa on erikoistutkija Sussexin yliopistossa ja Suomen ympäristökeskuksessa. FT Eva Heiskanen on Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskuksen professori.

Kirjan julkistamistilaisuus järjestetään tiistaina 23.5.2017 kello 11.30 – 12.45 Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa (PWC-Sali, Runebergink 22-24, Helsinki), tervetuloa. Ohjelmassa:
11.30 Kati Berninger, Tyrsky Consulting: Kirjan keskeinen sisältö
11.45 Raimo Lovio, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu: Kirja Strategisen tutkimuksen neuvoston Smart Energy Transition –hankkeen tuotoksena
12.00 Per Mickwitz, Suomen ympäristökeskuksen tutkimusjohtaja
12.15 Mari Pantsar, Sitra, Johtaja, Resurssiviisas ja hiilineutraali yhteiskunta

Tilaisuuden jälkeen on mahdollista osallistua SET–hankkeen seminaariin samassa paikassa: “Sähkömarkkinat murroksessa – miten investoinnit rahoitetaan”. Ohjelma ja ilmoittautuminen:
smartenergytransition.fi/fi/sahkomarkkinat-murroksessa-miten-investoinnit-rahoitetaan/

Kati Berninger, Raimo Lovio, Armi Temmes, Mikko Jalas, Paula Kivimaa & Eva Heiskanen:
Suomi seuraaville sukupolville – taloudellisten murrosten käsikirja

Jaa tämä:

Innon kirjasyksy on poikkeuksellisen hieno yhdistelmä kaunoa ja kovia tietokirjoja

Into Kustannus julkaisee syksyllä terävän yhteiskunnallisen kirjallisuuden ohella runsain mitoin kaunokirjoja ja elämäkertoja. Elokuussa kymmenen vuotta täyttävä Into on kasvanut keskisuureksi yleiskustantamoksi.

Korealaista kaunoa ja uutta Arne Dahlia

Kaunokirjallisuuden hienoin helmi on eteläkorealaisen Kyung-sook Shin Jään luoksesi, ”Korean Norwegian Wood”, taustalla 1980-luvun vallankumousta elävä Soul. Arne Dahl on yksi arvostetuimmista dekkarikirjailijoista Pohjoismaissa ja tuttu myös tv-sarjoista. Rajamaat aloittaa uuden, hyytävän sarjan.

Finlandia-ehdokkaanakin ollut Laura Gustafsson käyttää omaa elämäänsä vereslihaisen naiseuden ytimeen matkaavan romaanin Pohja lähtökohtana. Suomenruotsalaisen ja venäläisen kirjailijan Zinaida Lindénin Rakkaus kolmeen appelsiiniin tarkastelee ihmisiä poissa kotoaan.

Tamperelainen Saara Henriksson yhdistää romaanissaan Syyskuun jumalat Unkarin historian ja maagisen realismin. Juhana Petterssonin Tuhannen viillon kuolemassa ilmastonmuutos ja luokkasota vaikuttavat ihmisiin, äveriäisiinkin.

Elämäkertoja Gösta Sundqvistista Elvi Sinervoon gosta-kansi

Elämäkertojen aatelia on Timo Kalevi Forssin teos Leevi & the Leavingsin nokkamiehestä Gösta Sundqvistista. Lavoille palaava Dingo saa kunnianosoituksen Neumannin muistelmakirjalla.

Jaana Torninoja-Latola Yhä katselen pilviä on elämäkerta kirjailija Elvi Sinervosta, Eero Marttisen Hiljaisen hymyn mies suosikkikirjailija Veikko Huovisesta.

Ilkka Taipale kertoo kirjassa Mielisairaalassa kokemuksistaan lääkärinä ja työstään mielisairaiden aseman parantamiseksi.

Tietokirjoja ilmastonmuutoksesta keksintöihin

Hanna Nikkasen ja työryhmän Hyvän sään aikana miettii, miten Suomen käy kun ilmasto lämpenee. Kirjan aiheesta on tulossa myös livejournalismiesityksiä! Ilmestyskirja on pappi Kai Sadinmaan uskonpuhdistus reformaation 500-vuotisjuhlan hengessä. Elisa Aaltola ja Sami Keto kartoittavat Empatia-kirjassaan empatian syntyjä ja sen muotoja. Ilkka Taipaleen toimittama Sata innovaatiota Suomesta esittelee Suomen poliittisia, sosiaalisia ja arkipäivän keksintöjä.

Heini Sarasteen ja Väinö Heinosen Voihan vammainen on lasten kuvasanakirja vammaisuudesta. Anniina Ljokkoin Vegaanimuksut on ensimmäinen suomalainen tietokirja, joka opastaa lapsiperheiden vegaaniseen arkeen.

Yhteiskunnallisen kirjallisuuden kruunu on Luke Harding Vaiennettu, tosielämän trilleri agentti Litvinenkon murhan valmisteluista ja murhan syistä ja vaikutuksista. Vetävästi kirjoitettu Tuija Wetterstrandin Punaisten panssarijuna 1918 seuraa sisällissodan tapahtumia panssarijunan miesten silmin. Kalle Kniivilän Tanjan katu – Elämää Pietarissa 1917–2017 seuraa pietarilaisten elämää vallankumouksesta kuluneiden sadan vuoden aikana ja keskittyy mullistuksiin arkielämän näkökulmasta.

Professori Teivo Teivainen pohtii vapauden ulottuvuuksia ja nationalismin varjopuolia kirjassaan Maailmanpoliittinen kansalliskävely. Timo Hakkaraisen toimittama Vakaus vaakalaudalla on ajankohtaista Nato-kritiikkiä. Eeva Luhtakallion ja Maria Mustrannan Demokratia suomalaisessa lähiössä tutkii osallistumattomuutta lähiöissä ja tarjoaa demokratian korjaussarjan.

Jenni Holman, Veera Järvenpään, Apila Pepita Miettisen ja Kaisu Tervosen Näkymätön sukupuoli on ensimmäinen suomalainen tietokirja muunsukupuolisuudesta. Ulla Pyyvaaran ja Arto Timosen Naamat on pysäyttävä valokuva- ja haastattelukirja asunnottomuudesta.

LISÄTIEDOT

Selailtava Issuu-katalogi:
https://issuu.com/intokustannus/docs/innonkatalogisyksy2017
Ladattava PDF:
https://intokustannus.fi/tiedostot/innon-syksy-2017.pdf

Arvostelukappalepyynnöt: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
25.5. alkaen: viestintäpäällikkö Nora Varjama, nora.varjama@intokustannus.fi, puh. 050 5476868
Sitä ennen: kustantaja Mika Rönkkö, mika.ronkko@intokustannus.fi

Jaa tämä:

Uusi kirja osoittaa, miten eläinten hyvinvointia voi parantaa

Suomalaisista 99 prosentille eläinten hyvinvointi on tärkeää. Uusi kirja osoittaa, miten olosuhteita voi parantaa.

Eläinten hyvinvointi kiinnostaa ihmisiä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Vuonna 2005 vain 34 prosenttia suomalaisista piti mielipidetiedusteluissa eläinten kasvatusoloja tärkeänä asiana. Vuonna 2012 luku oli jo 62 prosenttia, ja nykyään jopa 99 prosentille suomalaisista eläinten hyvä kohtelu on tärkeää.

Uusi eläinlaki -kirja kokoaa yhteen oleelliset tiedot eläintuotannon nykytilanteesta Suomessa. Se esittelee tärkeimmät eläinlakiin liittyvät kysymykset sekä uusimmat eläinten hyvinvointiin liittyvät tutkimustulokset. Pelkkien ongelmien läpikäynnin sijaan kirjassa katsotaan positiivisin mielin tulevaisuuteen sekä tarjotaan ratkaisuja eläinsuojelun nykyisiin kipukohtiin.

”Uusi eläinlaki on ainutlaatuinen mahdollisuus parantaa Suomen eläinsuojelua ja edistää eläinten hyvinvointia. Kirjamme tarjoama tieto auttaa päättäjiä tässä työssä. Kansalaisten tahto paremmasta eläinsuojelusta sekä uusin tutkimustieto eläinten hyvinvoinnista on asetettava lain lähtökohdiksi. Muuten Suomi jää eläinsuojelussa jälkeen muuta Eurooppaa. Meillä esimerkiksi parsinavetat, emakkohäkit, turkistarhaus, vasikoiden sarvien polttaminen ja sikojen kastraatio ilman kivunlievitystä on edelleen sallittu. Suomi on EU:n ainoa maa, joka edelleen myöntää investointitukia parsinavetoille”, sanoo yksi kirjan toimittajista, Animalian toiminnanjohtaja Mai Kivelä.

Eläinlain valmistelussa virkamiehillä riittäisi tahtoa parempaan lakiin mutta poliitikoilla ei. Tuottajapuoli on vastahakoinen eläinsuojelulain parannuksia kohtaan.

”Esimerkiksi eläinten oikeutta jatkuvaan juomaveteen on kutsuttu kohtuuttomaksi vaatimukseksi, lisäksi on esitetty kaiken kotimaisen maatalouden olevan fiksua ympäristöpolitiikkaa. Hallitus myös pidensi vastikään kuusi vuotta sitten annetun uuden sika-asetuksen siirtymäaikaa ja samalla pienensi sikojen tilavaatimuksia”, kertoo Animalian kampanjavastaava Veikka Lahtinen, joka on myös yksi kirjan toimittajista.

Kirjan ovat toimittaneet Animalian toiminnanjohtaja Mai Kivelä (MA), joka on tehnyt lopputyönsä ruokaturvasta, Animalian kampanjavastaava ja vapaa toimittaja Veikka Lahtinen (VTM), joka on keskittynyt kirjoitustyössään valta-analyysiin sekä Animalian eläinsuojeluasiantuntija Laura Uotila (MMK), jolla on takanaan lähes 20 vuoden kokemus eläinsuojelu- ja eläinoikeustyöstä.

Kirjan kirjoittajiin kuuluvat lisäksi kirjailija Risto Isomäki, oikeustieteen tutkijat Tarja Koskela ja Visa Kurki, filosofian maisteri Niina Lätti sekä kasvintuotantotieteiden ja agro-ekologian maisteriopiskelija Hanna Rummukainen.

Kirjan julkaisutilaisuus pidetään Ravintola Loosessa (Annankatu 21, Helsinki) perjantaina 5. toukokuuta klo 17 alkaen. Tervetuloa! Tapahtuma Facebookissa: www.facebook.com/events/259366004527998/

Mai Kivelä, Veikka Lahtinen & Laura Uotila:
UUSI ELÄINLAKI
ISBN: 978-952-264-758-0, 208 sivua

Jaa tämä:
Maailman kirjat 2017

Maailman kirjoissa keskustellaan Latinalaisesta Amerikasta, veronkierrosta ja sananvapaudesta

Maailman kirjat -kirjallisuustapahtuma järjestetään perinteiseen tapaan Maailma kylässä -festivaalin yhteydessä Helsingin Rautatientorilla 27.–28.5. Suuressa kirjateltassa on tarjolla kaiken maailman kirjallisuutta 30 näytteilleasettajan ja yli 50 esiintyjän voimin.

Maailman kirjat, Helsingin Rautatientori la 27.5. klo 11–21 ja su 28.5. klo 11–19. Vapaa pääsy.

Tapahtuman järjestävät Into Kustannus, Rosebud Books ja Aula & Co yhteistyössä Kepan kanssa.

Osallistu tapahtumaan Facebookissa!

 

LAUANTAI 27.5.

Klo 12.15-13.00 Piilosta näkyväksi: Maahanmuuton globaalit ulottuvuudet Suomessa

Keskustelua Iso Numero -lehden tiedettä ja journalismia yhdistävien reportaasien aiheista, jotka liittyvät maahanmuuttoon linkittyviin ihmisoikeuskysymyksiin. Mukana tutkijatohtori Veronika Honkasalo, apulaisprofessori Lena Näre ja Amnestyn tiedottaja Kaisa Väkiparta. Haastattelijana Ison Numeron päätoimittaja Hannele Huhtala. Maahanmuuttajien ihmisoikeudet ja maahanmuuton synnyttämä monenlainen eriarvoisuus ovat olleet piilossa niin julkisesta keskustelusta kuin politiikan agendoilta. Piilosta näkyväksi -hanke tarttuu polttavimpiin ihmisoikeuskysymyksiin, joita globalisoituva maahanmuutto on Suomessa synnyttänyt.
Iso Numero & Kultti ry

Klo 13.00-13.30 Muuttoliike lasten ja nuorten elämässä

Muuttoliike määrittää nykymaailmaa vahvasti, ja se koskettaa myös yhä useampien lasten ja nuorten elämää. Lapset ja nuoret muuttavat niin Suomen sisällä kuin globaalisti, perheensä kanssa ja ilman. Toisaalta muuttoliikkeen vaikutukset kokevat usein myös ne, jotka jäävät paikoilleen. Tässä keskustelussa pohditaan lasten ja nuorten asemaa nykypäivän muuttoliikkeissä: kokemuksia ylirajaisesta elämästä, monipaikkaisuudesta mutta toisaalta myös paikallaan pysymisestä. Nuorisotutkimusverkoston tutkijat Antti Kivijärvi ja Marja Peltola keskustelevat toimittamastaan kirjasta Lapset ja nuoret muuttoliikkeessä.
Nuorisotutkimusseura

Klo 13.30-14.00 Kai Alhanen: Dialogi demokratiassa

Demokraattinen päätöksenteko ja järjestelmän toimivuus edellyttävät kansalaisten kykyä vuoropuheluun. Monimutkaisissa ja -kulttuurisissa yhteiskunnissa ihmisten on kuitenkin yhä vaikeampi ymmärtää toisiaan, koska kokemukset maailmasta ovat täysin erilaisia. Demokratian tulevaisuuden turvaamiseksi tarvitaan laajaa kansalaisten yhteistoimintaa ja enemmän keskustelua. Miten sitä voi oppia, ja millä tavoin dialoginen keskustelu voi vahvistaa demokratiaa sen nykyisissä taloudellisissa, sosiaalisissa, ideologisissa ja ekologisissa kriiseissä? Kai Alhanen, TT, on filosofi, kouluttaja ja työnohjaaja. Timo Kalevi Forss haastattelee.
Gaudeamus

Klo 14.00-14.30 Tulevaisuuden energiamuodot

Aki Suokko, Rauli Partanen kertovat kirjassaan Energian aika, mikä on avain talouskasvuun, hyvinvointiin ja ilmastonmuutokseen. Toisenlaisen näkökulman tuo Olli Tammilehto kirjassaan Tuhokehitys poikki, jonka mukaan vallitseva kehitys vie kohti ilmastokatastrofia, ekologista tuhoa tai ydinsotaa. Tämä yhteiskuntiemme rakenteista ja voimista johtuva prosessi voidaan pysäyttää vain syvällekäyvällä ja nopealla yhteiskunnallisella muutoksella. Jehki Härkönen haastattelee.
WSOY & Into Kustannus

Klo 14.30-15.00 Maria Manner & Teivo Teivainen: Brasilia

Brasilia-kirja on sukellus 2000-luvun Brasiliaan. Se kertoo Etelä-Amerikan jättivaltion murroksesta ja kasvukivuista, toiveista ja pettymyksistä. Teos vie lukijan suurkaupunkien laidoille, karismaattisten saarnamiesten kirkkoihin, laakeille viljelyksille ja sademetsää halkovalle valtatielle. Maria Manner ja Teivo Teivainen pohtivat kuluttamista, korruptiota, rasismia ja kansalaisten kasvaneita vaatimuksia. Miten on syntynyt poikkeuksellisen monimutkainen poliittinen järjestelmä ja ristiriitojen riivaama talous? Mitä tapahtuu, kun kymmenet miljoonat ihmiset nousevat köyhyydestä? Mika Rönkkö haastattelee.
Siltala

Klo 15.00-15.30 Sellukolonialismia

World Rainforest Movementin sihteeristön jäsen Elizabeth Díaz, Helsingin yliopiston maailmanpolitiikan professori Teivo Teivainen ja yliopiston lehtori ja kansalaisaktivisti Thomas Wallgren keskustelevat maattomien oikeuksista ja suomalaisen selluteollisuuden investoinneista Latinalaisessa Amerikassa sekä Hondurasin kiistanalaisesta patohankkeesta.
WRM

Klo 15.30-16.00 Nykyajan filosofiaa. Ajatuksia ihmiskunnan kohtalonhetkinä.

Filosofiaa on asetettu vastakkain insinööritieteiden ja taloustutkimuksen kanssa. Onko syvällinen ajattelu turhaa hommaa? Päinvastoin. Vain parisataa vuotta sitten kaikki tiede oli filosofiaa. Edelleen, tai jopa juuri nyt, etiikka ja moraalifilosofia ovat tärkeitä tieteenaloja.  Saako ihminen tuhota toisia ihmisiä? Entä jos ihminen tuhoaa koko planeetan? Mikä on ihmisen olemassaolon oikeutus? Keskustelijoina Ville Lähde & Iida Simes.
Rosebud Books, Niin & Näin

Klo 16.00-16.30 Raimo Pesonen: Viholliskuvien paluu, turvallisuuspolitiikan taskukirja

Ovatko poliitikot ajautuneet sivuraiteille turvallisuuspolitiikan määrittelijöinä, korvataanko Nato kahdenvälisillä sotilassuhteilla USA:n kanssa ja haetaanko Suomessakin talouskriisin koettelemaa kansallista yhtenäisyyttä jälleen viholliskuvia luomalla. Sotaretoriikan paluu on hallinnut julkista keskustelua, ja median välittämä kuva on korostanut oletettuja Suomeen kohdistuvia turvallisuusuhkia ja sotilaallisia keinoja vastauksena niihin. Kirja haastaa lukijan pohtimaan kriittisesti yksipuolisia tulkintoja Pohjolan turvallisuustilanteesta ja Suomen vaihtoehdoista. Timo Kalevi Forss haastattelee.
Suomen Rauhanpuolustajat

Klo 16.30-17.00 Voiman kyselytunti:  Mikä riivaa mediassa?   

Sosiaalisen median ohella myös journalismissa vastakkainasettelut kärjistyvät. Miten toimittaja voi työssään löytää tien asioiden ytimiin kaiken torahetteikön keskeltä ja miten poliitikko voi pärjätä tälläisella areenalla heittämättä lisää bensiiniä liekkeihin? Voima-lehden kustantaja Tuomas Rantanen haastattelee toimittaja Johanna Korhosta Mikä niitä riivaa? Suomalaisen julkisen keskustelun tuska – ja eräitä etenemismahdollisuuksia (Kirjapaja) -kirjasta ja puheviestinnän professori Pekka Isotalusta Mediapoliitikko (Gaudeamus) -kirjasta.

Klo 18.00-18.30 Häiriköt-päämaja esittää: Suomalaiset fasistit ja ristiretket (PERUTTU)

Myös suomalaiset rakentavat kansallista narratiiviaan sotamuistelon kautta. Samalla, kun toistamme tarinaamme, me myös valitsemme hyvin tarkasti sen, mitä muistelemme. Valikoitu muistaminen kuitenkin johtaa siihen, että käsityksemme Suomesta ja suomalaisuudesta vääristyy. Häiriköiden Jari Tammisen haastateltavana ovat YTT Jouni Tilli Suomen pyhä sota – Papit jatkosodan julistajina (Ateena) -kirjaansa liittyen sekä FT Oula Silvennoinen Suomalaiset fasistit – Mustan sarastuksen airuet (WSOY) -kirjansa teemoista.
Häiriköt päämaja

Klo 18.30-19.00 Suomen romanit, viimeiset kiertolaiset.

Aija Kuparisen toimittama tietokirja Vanhojen tie avaa neljäntoista suomalaisen romanivanhuksen elämäntarinan. Koskettavat ja rajut tarinat kertovat menneiden vuosikymmenien kiertolaiselämästä ja romanikulttuurista, joka on jäänyt pääväestölle vieraaksi. Mukana keskustelussa myös Suomen romaniyhdistyksen hankepäällikkö Tiina IsbergTimo Kalevi Forss haastattelee.
Suomen Romaniyhdistys, Like Kustannus

Klo 19.00-19.45 Valtakielten varjosta

Sivuvalo-projektin runoilijat käänsivät ja julkaisivat Inger-Mari Aikion ja Niillas Holmbergin saamenkielisiä runoja espanjaksi. Runoilijat esittelivät yhteistyön tuloksena syntynyttä Roađđi – Rosa boreal -kirjaa alkuperäiskielten kirjallisuusfestivaalilla Meksikossa. Millaista on valtakielten varjoon jäävien kirjallisuuksien julkaisutoiminta Pohjoismaissa ja Etelä-Amerikassa? Keskustelijoina runoilija-kääntäjä Daniel Malpica (Meksiko-Suomi), saamenkielinen runoilija Inger-Mari Aikio ja haastattelijana Outi Korhonen.

Sámi literature goes Latin America
The poets of Sivuvalo project translated Inger-Mari Aikio’s and Niillas Holmberg’s poems from Sámi to Spanish. Aikio and Holmberg presented the book published as a result of this collaboration in a festival of indigenous languages in Mexico. How do non-dominant language literatures work in the Nordic countries and in Latin America?
Speakers poet-translator Daniel Malpica (Mexico-Finland), poet Inger-Mari Aikio (Sámi, Finland) and moderator Outi Korhonen
.

 

SUNNUNTAI 28.5.

Klo 12.00-12.15 Piirtämällä näkyväksi, turvapaikanhakijoiden sarjakuvia

Sarjakuvat on tehty vastaanottokeskuskusten työpajoissa Helsingissä, Kontiolahdella ja Lieksassa vuosina 2016−2017. Tarinoissa palataan pakomatkaan, kalastetaan järvellä Lieksassa, podetaan yksinäisyyttä ja kerätään Pokemoneja. Nuorin piirtäjä oli 5-vuotias poika Guineasta ja vanhin 54-vuotias mies Irakista. Maailman kirjat teltan seinille pystytetystä näyttelystä kertovat sarjakuvapajojen ohjaajat Heidi Leino ja Suvi Ermilä Maailman sarjakuvat ry:stä. Timo Kalevi Forss haastattelee.
Maailman sarjakuvat ry, Hei Helsinki

Klo 12.15-12.30 Janne Käpylehto: Aurinkoenergiaa kaikille

Maailman kirjat -teltan sähköt on tuotettu aurinkoenergialla. Janne Käpylehdon asentamat aurinkopaneelit ja niihin liittyvä tekniikka on nähtävillä kirjateltan eteläpäädyssä. Sieltä saa myös käytännön neuvoja aurinkoenergiasta. Käpylehto on kirjoittanut aiheesta myös kaksi kirjaa; Mökille sähköt auringosta ja tuulesta sekä Auringosta sähköt kotiin, kerrostaloon ja yritykseenTimo Kalevi Forss haastattelee.
Into Kustannus

Klo 12.30-13.10 Elämäni vegaanina, urheilija ja lääkäri kertovat

Miksi veganismi on tärkeää ja mitä siitä tulisi tietää? Mia Takulan kirja Elämäni vegaanina – 14 ihmistä huipulla vastaa näihin kysymyksiin. Kirjan haastateltavista henkilöistä vuorikiipeilijä Carina Räihä ja lääkäri Nina Ilmaniemi tulevat kertomaan omia näkemyksiään veganismista.  Carina Räihä on entinen pankkiiri ja nykyinen vuorikiipeilijä, joka kannattaa innokkaasti veganismia ammattiurheilijan elämäntapana. Nina Ilmaniemi kannattaa vegaanisen ruokavalion terveellisyyttä terveydenhoiden ammattilaisen näkökulmasta. Teemu Kiviniemi haastattelee.
Into Kustannus

Klo 13.10-13.30 Sami Tallberg: Villi cityvegaani

Huippukokki Sami Tallberg kertoo vegaanisesta keittokirjastaan Villi cityvegaani. Kirja esittelee herkullisia ja helppoja vegaanisia reseptejä, joiden valmistuksessa hyödynnetään urbaanien alueiden maukkaita villiyrttejä. Teemu Kiviniemi haastattelee.
Into Kustannus

Klo 13.30-14.00 Panaman paperit, veronkiertoa paljastanut tietomurto

Into on julkaissut kirjan Panaman paperit, miten rikkauden veronkierto paljastui. Maailman suurimpiin kuulunut tietomurto paljasti muun muassa Nordean ja Metson yhteyksiä veroparatiiseihin. Kansainväliseen Panaman papereita tutkineeseen toimittajaryhmään kuulunut Minna Knus- Galán on kirjoittanut aiheesta kirjan Tarkoin varjeltu. Mukana keskustelussa myös tietokirjailija ja taloustoimittaja Jyri Hänninen.
Into Kustannus, Kustantamo S&S

Klo 14.00-14.30 Paavo Löppönen: Vapauden markkinat

Onko uusliberalismi tuonut maailmaan hyötyä, kärsimystä vai kumpaakin? Uusliberalismi on ollut useissa maissa valtaideologia jo kymmenien vuosien ajan. Sen nimissä on vaadittu yksilönvapautta, rajoittamatonta taloudellista kilpailua, yksityistämistä ja sääntelyn purkamista. Vaikutukset ovat ulottuneet sekä globaalille tasolle että yksittäisten ihmisten kohtaloihin. Vapauden markkinat kuvaa tämän ajatussuunnan historian 1940-luvulta tähän päivään. Kimmo Jylhämö haastattelee.
Vastapaino

Klo 14.30-15.00 Rauhaa rakentamassa – kansalaisjärjestöt haurailla alueilla

Kansalaisjärjestöjen rooli konfliktien ehkäisemisessä ja ratkaisemisessa tunnustetaan Suomen linjauksissa ja kansainvälisessä retoriikassa. Miten kansalaisjärjestöt toimivat? Millaisia ovat hauraiden maiden kansalaisyhteiskunnat? Näitä kysymyksiä käsittelee Kepan ja Into Kustannuksen kirja Rauhaa rakentamassa? Kansalaisjärjestöt haurailla alueilla. Keskustelemassa Do No Harm -työvälineestä kirjaan kirjoittanut, Kuan vanhempi rauhantyön asiantuntija Anisa Doty, Suomi-Afganistan Akatemia ry:n puheenjohtaja Hamed Shafae ja Somalia-verkoston aktiivi ja SAHED ry:n puheenjohtaja Said Karshe Adan.
Outi Hakkarainen, Kepa

Klo 16–16.30 Kirjailijoiden sananvapauspaneeli

Voiko kirjailija kirjoittaa ilman sensuuria tämän päivän Suomessa? Millainen on suomalaisten kirjailijoiden sananvapausperinne? Entä mikä on lukijan vastuu? Kirjailijoiden sananvapauskeskustelussa pohditaan, mikä on sananvapauden merkitys kirjailijalle ja suomalaiselle yhteiskunnalla. Keskustelijoina suomen tunnetuimpiin nykykirjailijoihin kuuluva Katja Kettu, kirjailijaelämäkertojen mestari Panu Rajala ja faktantarkistuksen asiantuntija, toimittaja ja tietokirjailija Tuomas Muraja. Keskustelun vetäjänä kirjailija ja toimittaja Ronja Salmi.
WSOY & Tammi

Klo 16.30-16.45 Vappu Taipale: Vanha ja vireä, Isoäitikirja

Vanhuudesta puhutaan sairauksina, taloudellisena taakkana ja pommina. Erityisesti vanhat naiset ovat näkymättömiä ja äänettömiä – vaikka heitä on Suomessa yli 700 000. Vanha ja vireä muuttaa tätä kuvaa. Kirja paljastaa nykytutkimuksen rajalliset näkökulmat ja kannustaa naisia itse keräämään paremman elämän ainekset. Isoäitikirja kokoaa ajankohtaista tutkimusta ja tietoa, mutta tarjoaa myös kokemuksia ja näkemyksiä. Vappu Taipale on ministeri ja pääjohtaja, joka on perehtynyt vanhuuteen kansainvälisen tieteellisen tutkimuksen avulla ja keräämällä ihmisten kokemuksia. Nora Varjama haastattelee.
Into Kustannus

Klo 16.45-17.15 Häiriköt-päämaja & Politiikasta esittävät: Hyvät ja huonot pakolaiset

Miltä näyttää hyvä pakolainen? Entä huono? Näihin kysymyksiin hakee vastausta Häiriköiden Jari Tammisen kera VTT Noora Kotilainen ja VTT Saara Pellander. Pakolaisille asetetut vaatimukset ovat usein ristiriitaisia ja mahdottomia täyttää. Myöskin historiattomuus vaivaa aiheesta käytyä keskustelua ja usein unohtuu, että samaa keskustelua käytiin evakoihin liittyen. Kotilanen ja Pellander  työskentelevät osana kansainvälisessä turvallisuusympäristössä tapahtuvia muutoksia tutkivaa GLASE-hanketta.
Häiriköt päämaja, Politiikasta

Klo 17.15.-17.45 Palestiina ja ihmisoikeudet

Syksy Räsänen ja Anna Juhola keskustelevat Palestiinan tilanteesta. Räsänen on kirjoittanut kirjan Israelin Apartheid, joka kertoo ihmisten eriarvoisuuden mahdollistavasta järjestelmästä Israel-Palestiina-alueella. Anna Juhola on ollut ihmisoikeustarkkailijana miehitetyllä palestiinalaisalueella vuonna 2016. Iida Simes haastattelee.
ICHAD Finland

Klo 17.45-18.05 Pekka Peltola: Botswana – Afrikan timantti

Botswanassa on mennyt hyvin jo viisikymmentä vuotta, koko itsenäisyyden ajan. Ei sotia naapureiden kanssa eikä varsinkaan maan sisällä. Botswana on noussut köyhyydestä keskituloisten maiden joukkoon eikä tarvitse kehitysapua. Lapset ovat ilmaisessa koulussa ja ilmainen terveydenhuolto toimii erinomaisesti. Maan johto on aina vaihtunut demokraattisesti ja vaalituloksia kunnioitetaan. Korruptio on Afrikan vähäisintä ja rikollisuus kohtuuden rajoissa. Eteläisestä Afrikasta jo vuosikymmeniä kirjoittanut Pekka Peltola on tehnyt viime vuosina kolme matkaa Botswanaan selvittääkseen menestyksen syyt. Mika Rönkkö haastattelee.
Into Kustannus

Jaa tämä:

Into Kustannus jatkaa kasvuaan – Nora Varjama markkinointi- ja viestintäpäälliköksi

Nora Varjama
Nora Varjama.

Into Kustannuksen kirjamyynti ja liikevaihto jatkoivat kasvuaan 2016. Parin viime vuoden aikana liikevaihto on kasvanut viidenneksellä 1,3 miljoonaan. Alkuvuoden 2017 aikana kasvu on jatkunut, sillä tammi-helmikuun kirjamyynti on ollut lähes kaksinkertainen viime vuoteen verrattuna.

Into julkaisi viime vuonna reilut 80 tieto- ja kaunokirjaa. Myydyimmät kirjat olivat Anneli Auerin Murhalesken muistelmat, Thomas Pikettyn Pääoma 2000-luvulla ja Esko Seppäsen Mistä Suomi vaikenee?.

Uusia rekrytointeja

Nora Varjama aloittaa toukokuussa Innon viestintä- ja markkinointipäällikkönä. Varjama siirtyy Intoon WSOY:n markkinointipäällikön tehtävästä. Hän on toiminut aiemmin Like Kustannuksen tiedotuspäällikkönä ja Kustannusosakeyhtiö Otavan viestintävastaavana.

”Nora on mahtava tyyppi ja vahvistaa merkittävästi markkinointi- ja viestintäosaamistamme ammattimaisella otteellaan ja pitkälliselllä media- ja kustannusalan kokemuksellaan”, viestintäjohtaja Mika Rönkkö sanoo.

”Keskeisiä tehtäviäni Innon viestintä- ja markkinointipäällikkönä on luoda sidoksia toimittajiin ja kehittää yhteistyötä kirjakauppojen kanssa”, Varjama kuvailee uutta toimenkuvaansa Innolla.

Intoon siirtyy myös kirjailijoita. Into julkaisee syksyllä Arne Dahlin Rajamaat-dekkarin. Teos  avaa kokonaan uuden Dahl-sarjan. Svenska litteratursällskapet i Finlandin (SLS) kirjallisuuspalkinnon saanut Zinaida Lindén julkaisee romaaninsa suomeksi Innolla, ensimmäisenä Rakkaus kolmeen appelsiiniin. Dahlin aiemmat kirjat on julkaissut Otava, Lindénin ruotsinkielinen kustantaja on S&S ja suomeksi häntä on julkaissut aiemmin Gummerus.

Juuri ilmestyneet kirjat

Vappu Taipaleen Vanha ja vireä – virkistyskirja naisille on juuri ilmestynyt ja Taipaleen Isoäitikirja ilmestyy ensi viikolla. Teokset esittelevät uutta positiivista tietoa vanhuudesta. 

Kevään uutuuksiin kuuluu myös huippukokki Sami Tallbergin vegaanisen keittokirjasarjan toinen osa, Villi cityvegaani, jossa keskitytään kaupunkiympäristöstä löytyviin villiyrtteihin.

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Mika Rönkkö, puh. 050 436 2170
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Nora Varjama, puh. 050 547 6868

Jaa tämä: