Uutiset | Into Kustannus

Uutiset

Cat power eli parantavaa voimaa kissoista!

Cat power eli parantavaa voimaa kissoista!

Kissan yhdeksän elämän inspiroimana voit oppia suojelemaan yksityisyyttäsi, nauttimaan enemmän, sekä raivaamaan tilaa leikille ja ilolle.

Ruotsalaisten konkaritoimittajien Ulrica Norbergin ja Carina Nunstedin viihdyttävä tietokirja Cat Power – Kissan parantava voima kertoo, mitä kissat ovat merkinneet ihmisille kautta historian ja miksi niin monet tuntevat olonsa hyväksi kissan kanssa.

Kissan läsnäolo stressin ja ahdistuksen vähentäjänä

Kissan läsnäolo vähentää ahdistusta sekä stressiä. Kun kissa kehrää, vapautuu oksitosiinia ja tärinä tuottaa tutkitusti useita terveyshyötyjä, kuten alentaa verenpainetta ja vähentää sydän- ja verisuonisairauksien riskiä. Kissa voi auttaa yksinäisyyteen ja erilaisiin mielenterveysongelmiin.

”Elämme jatkuvasti muuttuvassa maailmassa ja joudumme välillä todistamaan hyvinkin jyrkkiä käänteitä, mutta kissa edustaa rajujen muutosten vastakohtaa. Se noudattaa elämässään selvää rytmiä. Ja ihan omassa tahdissaan. Sellainen olisi meille ihmisille nykyään tärkeämpää kuin koskaan.”

Kissat tuovat esiin meistä kauneimman

”Jos olet kissan omistaja, olet luultavasti jo huomannut, että kissan lähellä on tavallista helpompi pysähtyä pohtimaan elämää.”

Kissojen inspiroimana voimme oppia suojelemaan yksityisyyttämme, nauttimaan enemmän, sekä raivaamaan tilaa leikille ja ilolle. Teoksen molemmilla kirjoittajilla on ollut pitkiä sairausjaksoja perheessä, ja he ovat kokeneet kissojen tukeneen tiellä kohti rauhaa ja toipumista.

”Tämä kirja kannattaa lukea, jos omistaa kissan tai harkitsee kissan hankkimista. Tämä on kunnianosoitus kissalleni.” – Go’kväll.

”Cat Power on todella hyvä ja taitavasti kirjoitettu kirja! Tutkimustietoa, mukavaa kieltä ja ihanan henkilökohtainen tyyli.” – SVT Babel.

Kirja nyt kirjakaupoissa, sekä e- ja äänikirjapalveluissa. Äänikirjan lukee Emilia Howells. Kirjan on kääntänyt Elina Lustig.

Carina Nunstedt on tunnettu toimittaja, kustantaja ja kirjailija, jolla on pitkä ura aikakauslehti- ja kustannusalalla. Hän tuottaa podcastia ”Hälsorevolutionen”. Carina asuu Tukholmassa kahden poikansa ja kahden kissansa kanssa.

Ulrica Norberg on toimittaja, elokuvatieteilijä, joogamestari ja kirjailija, jonka kirjoja on käännetty useille kielille. Hän asuu Tukholmassa aviomiehensä, kahden lapsen, kahden kissan ja koiran kanssa.

Jaa tämä:
Minkälainen maailma olisi, jos kuuntelisimme toisiamme?

Minkälainen maailma olisi, jos kuuntelisimme toisiamme?

Eino Saaren Kuuntelemisen taito on kaunis ja syväluotaava teos suomalaisista ammattikuuntelijoista ja miehestä, joka päätti opetella kuuntelemaan

Kajaanilainen teatteriohjaaja, tietokirjailija Eino Saari haastattelee teoksessaan Kuuntelemisen taito suomalaisia ammattikuuntelijoita. Samalla hän etsii keinoja, joilla herkistyisi itse kuuntelemaan.

Matka kuuntelemisen ja kuulluksi tulemisen maailmaan

Saari tekee matkan kuuntelemisen ja kuulluksi tulemisen maailmaan. Matkansa varrella hän haastattelee ihmisiä, jotka ovat työssään ja elämässään opetelleet erilaisia tapoja kuunnella.

Sairaalaklovni, joka ei saa fyysisesti koskettaa potilaita, ottaa potilaat syleilyynsä kuuntelemalla. Rikostutkija antaa kuuntelemalla turvaa ja rakentaa luottamuksellista suhdetta rikollisiin, uhreihin ja omaisiin. Eläinten turvakodin johtaja kuuntelee kodittomia ja kaltoinkohdeltuja eläimiä. Heidän tarinoidensa kautta avautuu näkymä maailmaan, jonka jännitteet ovat ratkottavissa kuuntelun keinoin.

Einon vinkkejä kuuntelemisen taidon kehittämiseen

”Osoita kiinnostusta. Ole läsnä. Keskity, ja saat hurjasti tietoa.”

”Hiljaa kuuntelemisen ohessa voi kysyä avoimia kysymyksiä. Mitä on tapahtunut, miltä se tuntui, mitä sinä tarvitsisit nyt? Ja siitä lähtevät avautumaan: miten tämä asia vaikuttaa elämässäsi nyt, keihin kaikkiin se vaikuttaa?”

”Siihen, mitä kuulee, on vastattava. Se, miten vastaa, paljastaa sen, miten on kuunnellut. Ystäväni isä kuolee. Pikkuveljeni saa lapsen. Otan osaa. Onnittelen. Jään tunnustelemaan jälkikaikujani. Kuuntelin kyllä, mutta miten vastasin?”

”Asfalttityömaalla tai punkkeikalla jää harvoin mahdollisuutta viipyillä toisen kokemuksen äärellä. Tavallisemmin se, mikä estää kuuntelemasta, liittyy kuuntelijaan itseensä. Jos haluaa oppia paremmaksi kuuntelijaksi, on siis tutustuttava varjoihinsa kuuntelijana.”

”Sillä etten itse asennoidu tietäen, luon tilaa toiselle tietää itse. Vain kuuntelemalla voin kumota sen, mitä oletan.”

”Tarkkaile kaikkea sitä, mikä jää katveisiin: taukoihin, hiljaisuuksiin, äänenväriin, sointiin, sanoihin, joita en käytä.”

”Yksi reitti voisi kuulua: etsi eleganssia. Sillä se, mitä pidät eleganttina, paljastaa sen, mitä arvostat kuuntelijana.”

”Anna aikaa, tilaa, rauhaa ja kohtele yksilönä.”

Kirja nyt kirjakaupoissa, sekä e- ja äänikirjapalveluissa. Äänikirjan lukee Markus Niemi.

Tervetuloa julkistustilaisuuteen Akateemisen Kirjakaupan Kohtaamispaikalle ke 17.1. klo 17 alkaen!

Eino Saari (s. 1979) on kajaanilainen teatteriohjaaja, työnohjaaja ja tietokirjailija, joka hiljentyy virtaavan veden ja nukkuvan lapsen äärellä. Saarelta on aiemmin julkaistu Miehen kosketus (Gummerus 2020).

Jaa tämä:
Miten vietät viimeiset päiväsi?

Miten vietät viimeiset päiväsi?

Mitä jos lääkäri sanoisi, että sinulla on elinaikaa jäljellä enää 100 päivää? Toimitusjohtaja, yhteiskunnallinen vaikuttaja Leo Stranius ryhtyy ajatusleikkiin: hän päättää elää kolme kuukautta kuin viimeistä päivää ja pitää hupenevista päivistään päiväkirjaa.

101 onnen päivää on omakohtainen ja rehellinen syväsukellus arkisen elämän merkityksellisyyden äärelle. Kirja myös raottaa Leo Straniuksen elämää minimalistina ja ympäristön puolesta taistelevana perheenisänä.

Elätkö niin kuin todella haluat?

”Tässä ajassa elämän merkityksellisyyden etsiminen korostuu, ja sen olisi hyvä olla jokaisen mielessä. Merkitystä ei kannata odotella kuolinvuoteelle asti. Monilla meistä on lukuisia valinnan mahdollisuuksia jo aiemmin, mutta harmillisen usein kuitenkin siirrämme itselle tärkeitä asioita – siihen hetkeen, kun aika on ajanut ohi.”

Tärkeimmät ja merkityksellisimmät asiat liittyvät pieniin arkisiin asioihin ja läheisiin ihmisiin. Tiedämme tämän, ja haluamme kyllä elää merkityksellistä elämää, mutta arjen pyörityksessä olennainen usein unohtuu. Auttaako jatkuva elämän rajallisuuden ajattelu palauttamaan ajatukset käsillä olevaan hetkeen? Pystyykö kuormittavan ja kiireisen arjen kohinasta hahmottamaan, käyttääkö päivänsä todella siihen, mihin oikeasti haluaa?

“Ajanhallinta ja asioiden prioirisoiminen sekä itsensä johtaminen ovat elämän tärkeimpiä taitoja, joita kannattaa harjoitella. Sitä päivää, jolloin olemme saaneet tehtyä kaiken ja voimme keskittyä olennaiseen, ei koskaan tule. Tämä johtaa siihen täysin itsestään selvään johtopäätökseen, että merkityksellisiä asioita kannattaa tehdä nyt.”

Kirja nyt kirjakaupoissa, sekä e- ja äänikirjapalveluissa. Äänikirjan lukee Aku Laitinen.

Tervetuloa julkistustilaisuuteen Akateemisen Kirjakaupan Kohtaamispaikalle ke 17.1. klo 17 alkaen!

Leo Stranius on toimitusjohtaja ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Stranius on ekologisen elämäntavan ja ympäristöliikkeen edelläkävijöitä sekä monivuotinen ajanhallintavalmentaja. Hänellä on kaksi lasta ja koti Käpylässä. Rakkaita harrastuksia ovat liikunta ja kirjallisuus. Aiemmin Leo Straniukselta on julkaistu elämäkerta Ekoistin muistelmat (2019).

Jaa tämä:
Suomalaiset naiset ovat hyvin romanttisia ja elävät varsin rakkaudentäyteistä elämää

Suomalaiset naiset ovat hyvin romanttisia ja elävät varsin rakkaudentäyteistä elämää

Osmo Kontula kysyi suomalaisilta, miten rakkaus mullistaa elämän ja mitä rakkaus ylipäätään on.

Rakkaus mullistaa elämän kertoo kaiken oleellisen suomalaisesta rakkaudesta. Rakkaus on sosiaalisessa mielessä epäilemättä elämän merkittävin asia. Kirja perustuu yli 2500 naisen kertomuksiin rakkauselämästään. Miten he ovat ensin tavanneet rakastettunsa, mihin he ovat hänessä rakastuneet, miten rakkaus on sitten kehittynyt ja mitä he ovat tehneet sen eteen, että heidän rakkautensa kestäisi. Kirja on iso kokoelma tarinoita siitä, miten rakkaus on siitä kirjoittaneiden ihmisten elämää muokannut ja mullistanut.

Kirja sai alkunsa siitä, kun Osmo Kontula suunnitteli yhteistyössä Meidän perhe -lehden kanssa lehden toukokuun 2016 numeroon rakkaus-aiheisen avoimen kyselyn, johon saattoi vastata avoimiin kysymyksiin netin välityksellä. Yhden viikon aikana tekstejä tuli eri vastaajilta yli 1000 sivua.

Useimmat vastaajat elivät rakkaussuhteessa. Jos rakkaussuhde oli jo päättynyt, niin tarinansa kertovia pyydettiin muistelemaan aiempaa rakkaussuhdettaan ja sitä, miten se oli muuttanut heidän elämäänsä. Nämä muistot olivat yllättävän positiivisia.

Rakkausteemaan johdattelevassa kirjan alkuluvussa on käytetty lähteinä aihepiirin kotimaista ja kansainvälistä kirjallisuutta. Siinä tarkastellaan esimerkiksi sitä, mitä mystisenä pidetty rakkaus on, miksi on rakastuttu tietynlaisiin ihmisiin ja miten rakkaus on alun huuman jälkeen kehittynyt. Kirjan lopussa on koottu yhteen tärkeitä teemoja rakkaudesta ja onnellisista parisuhteista.

Kirja antaa konkreettisia vastauksia ikuiseen kysymykseen siitä, mitä rakkaus käytännössä on ja miten se ilmenee

Rakkaussuhteet ovat olleet hyvin vahvoja siitä päätellen, että tarinansa kertoneista neljä viidestä oli sitä mieltä, että heidän kumppaninsa oli heille se ainoa oikea. Kirjassa on myös lukuisia esimerkkejä siitä, millaista rakkaus ensi silmäyksellä oli ollut ja mihin se oli sen kokeneita sittemmin johtanut.

Rakkaus on yksi ihmisen elämän merkittävimmistä ja mullistavimmista asioista. Monet kirjoittavat sen antaneen suorastaan tarkoituksen heidän elämälleen. Rakkauden ansiosta ihmiset olivat voineet kokea tulevansa hyväksytyiksi omana itsenään. Rakkaus oli antanut heille peilin, jonka avulla he olivat voineet saada tarkemman kuvan itsestään. Rakkaus oli tarjonnut myös korvaamattoman henkisen ja käytännöllisen tuen silloin kun omassa elämässä oli ollut vaikeaa.

Rakkaus pyörittää ja tukee monin tavoin kansantalouttakin tarjoamalla ihmisille sosiaalista, emotionaalista ja käytännöllistä tukea säästäen sen ansiosta huimia summia yhteiskunnan sote-kuluista. Rakkaus myös ylläpitää suomalaista yhteiskuntaa ja parantaa monin tavoin ihmisten elämänlaatua ja hyvinvointia.

Rakkaus on arvokas voimavara, joka edistää ja ylläpitää hyvinvointia yhteiskunnan hyvinvointipalveluiden tukena

Kirjoituksista on kirjattu kirjaan keskeisimmät rakkauteen liittyvät teemat. Ne käsittelevät rakkauden tunnistamista, kehittymistä ja tunnusmerkkejä arjessa. Rakkaus antaa kirjoittajien mukaan aivan ratkaisevan lisän jokapäiväiseen elämään, jossa turvallinen, huolehtiva ja hemmotteleva kumppani ylläpitää positiivista asennetta elämään ja tarjoaa lohdutusta, silloin kun elämä ottaa koville. Rakkaussuhteen ytimessä on se, että kokee tulevansa kumppaninsa hyväksymäksi ja rakastamaksi juuri sellaisena kuin on. Eipä siis ihme, että naiset ovat rakastuneet miehiin, jotka ovat suhtautuneet heihin näin hyväksyvästi.

Kirjoittajien mukaan rakkaus antaa ratkaisevan panoksen heidän arkipäiväänsä, jossa turvallinen, huolehtiva ja jopa hemmotteleva kumppani ylläpitää positiivista asennetta elämään ja tukee, jos elämä ottaa koville. Rakkaus ehkäisee myös yksinäisyyttä jo pelkästään sillä, että heillä on ihminen, jonka kanssa voi jakaa ja käsitellä päivittäin oman elämän merkityksellisiä tapahtumia. Jotkut jopa kirjoittivat jaksavansa käydä töissäkin vain kumppaninsa rakkauden ansiosta.

Rakkaus on keskeinen hyvinvoinnin lähde

Ihmiset tekevät moninaisia asioita ja tekoja vaaliakseen rakkauttaan. Rakkaudessa tarvitaan tekoja. Erilaiset kosketukset, suukot ja hyväilyt ovat epäilemättä kaikkein yleisin tapa osoittaa rakkautta. Osalla kirjoittajista erilaiset fyysiset kosketukset olivat ainoa asia, josta he kertoivat vastatessaan kysymykseen siitä, mitä he tekevät saadakseen rakkauden kestämään. Monet kertoivat hellivänsä toisiaan hyvin aktiivisesti. Sen koettiin olevan ihaninta maailmassa.

Seksiä on kutsuttu parisuhteen liimaksi ja parisuhteen solminnan keskeiseksi motiiviksi. Onnellisissa parisuhteissa on tutkimusten mukaan yleensä tyydyttäväksi koettu seksielämä. Monet naiset nimeävät seksin siksi asiaksi, johon he panostavat, jotta rakkaus kestäisi. He tekevät sen mieluusti. Seksi on parisuhteen tärkeä yhteinen asia.

Päättyneiden suhteiden hyviä muistoja vaalitaan

Vastoin odotuksia useimmat päättyneestä rakkaussuhteesta kirjoittaneet muistelivat ongelmien sijasta, mitä hyviä asioita suhteesta oli heille koitunut. Rakkaussuhteella koettiin olleen monia myönteisiä vaikutuksia omaan myöhempään elämään. Ihmiset arvostivat romanttista historiaansa. Useimmat tunsivat oppineensa tärkeitä asioita tulevaa elämää ja seuraavaa rakkauttaan varten. Koettu rakkaus oli sosiaalinen resurssi, joka oli hyödynnettävissä oleva voimavara erilaisissa uusissa sosiaalisissa tilanteissa.

Olemme eläneet viime vuodet synkkää ja monien mielestä jopa uhkaava aikaa. Nyt jos koskaan tarvitaan rakkautta. Onneksi suurin osa meistä elää parisuhteessa, jossa kokee olevansa rakastettu. Rakkaus lisää myös kaikkien kaipaamaa turvallisuutta. Korona-aikana jouduimme lukemaan liikuttavia tarinoita siitä, kuinka puolisot olivat joutuneet katselemaan toisiaan vain ikkunan läpi, kun toinen heistä oli hoitolaitoksessa.

Pakollinen eristäytyminen on saanut useimmat tajuamaan, kuinka tärkeää on läheinen vuorovaikutus rakastetun kumppanin kanssa. Ihminen elää yhtä paljon rakkaudesta ja kosketuksesta kuin leivästä.

Ihmisoikeuksista lausutaan paljon ja painavasti esimerkiksi monien YK:n järjestöjen julkilausumissa ja kannanotoissa. Rakkautta ei ole niissä kuitenkaan määritelty ihmisoikeudeksi. Kansalaisoikeutta rakkauteen ei löydy myöskään Suomen perustuslaista. Se on rajattu yksityisasiaksi, johon yhteiskunnalla ei ole halua, oikeutta eikä velvollisuutta puuttua. Suhteessa asian laajaan hyvinvointimerkitykseen tämä on ehdottomasti tärkeä ja suuri puute.

 

Osmo Kontula on Väestöliiton tutkimusprofessori. Hän on erikoistunut seksuaaliterveyden ja -kasvatuksen tutkimukseen ja julkaissut aiheista lukuisia tietokirjoja. Kontula on työskennellyt myös muun muassa oikeusministeriössä, apulaisprofessorina Helsingin yliopistossa ja Suomen Akatemian tutkimusassistenttina.

Jaa tämä:
Puhuvan pesukoneen äänestä kirjailijaksi

Puhuvan pesukoneen äänestä kirjailijaksi

Kristiina Möllerin esikoisteos, runokokoelma Maiseman halkaisema hämärä julkaistaan painetun kirjan ohella äänimaisemoituna äänikirjana, jossa lausujana toimii näyttelijä Veikko Honkanen. Audiovisuaalisen viestinnän ammattilaisena tunnettu Möller on suunnitellut lumoavan äänimaiseman, joka Honkasen väkevään lausuntaan yhdistettynä tekee äänikirjasta ainutlaatuisen elämyksen.

Maiseman halkaisema hämärä on moniulotteiseen mielenmaisemaan sijoittuva runokokoelma ihmisestä toiseuden kokemuksen äärellä. Näyt, takaumat lapsuudesta, erillisyyden kokemus ja vahva yhteys luontoon kutoutuvat kokonaisuudeksi, joka korostaa yksilön kokemuksen ainutlaatuisuutta.

Kristiina Möller (s. 1954)  on työskennellyt monipuolisesti suomalaisissa radioissa palkittuna käsikirjoittajana, audiovisuaalisen viestinnän moniottelijana ja voice-over ammattilaisena. Lapsille ohjatuissa saduissa hän on näytellyt lukuisia rooleja ääninäyttelijänä ja tehnyt laulusanoituksia mm. Walt Disneyn lastenjulkaisuihin. Möller asuu Helsingissä, mutta kirjoittaa työhuoneessaan maalla Pernajassa vanhan mansardikattoisen talonsa yläkerrassa, jonka ikkunasta avautuu näkymä hiljaiseen mäntymetsään.

”Runoni haluavat tulla lausutuiksi” – Kristiina Möller

Kristiina Möllerille oli itsestäänselvyys, että runokokoelma julkaistaan painetun kirjan lisäksi äänikirjana. Hän on suunnitellut lumoavan äänimaiseman, joka näyttelijä Veikko Honkasen väkevään lausuntaan yhdistettynä tekee äänikirjasta ainutlaatuisen elämyksen. Teos laajentaa Into Kustannuksen monipuolista äänikirjavalikoimaa jälleen uusille osa-alueille.

Maiseman halkaisema hämärä on saatavissa kirjakaupoista ja äänikirjapalveluista 1. joulukuuta alkaen.

Jaa tämä:
Innon kirjailijat Tampereen Kirjafestareilla 2.–3.12.2023

Innon kirjailijat Tampereen Kirjafestareilla 2.–3.12.2023

Into Kustannuksen kirjailijat Antti Vihinen, Elina Välimäki, Laura Suomela, Matti Mörttinen, Laura Wathén, Ville-Juhani Sutinen, Riina Tanskanen ja Samu Kuoppa, Hannu Laakso, Saara Henriksson ja Aino-Maija Leinonen, Jonimatti Joutsijärvi sekä Kuparikettu esiintyvät Tampereen Kirjafestareilla Tampere-talossa. Tule tapaamaan heitä ja hankkimaan joulun kirjalahjat messuhintaan! Innon kirjat ovat myynnissä messuilla Rosebudin osastolla.

LAUANTAI 2.12.

  • klo 10.00 Maestro: Antti Vihinen: Sininen enkeli
  • klo 10.30 Duetto 1: Elina Välimäki: Kiusatut
  • klo 12.30 Sorsapuistosali, Open mic: Laura Suomela: Tulppaanitoiveita
  • klo 14.30 Duetto 2: Matti Mörttinen: Populismin anatomia
  • klo 15.30 Riffi: Laura Wathén: Darravapaa – Käsikirja

SUNNUNTAI 3.12.

  • klo 10.30 Maestro: Ville-Juhani Sutinen: Hajonneen maailman käyttöohje
  • klo 11.30 Duetto 1: Riina Tanskanen ja Samu Kuoppa: Kapitalismin suuri illuusio
  • klo 11.30 Puistolämpiö2:  Hannu Laakso: Me Lintuset
  • klo 12.30 Riffi: Saara Henriksson ja Aino-Maija Leinonen: Laiskan vanhemman opas
  • klo 16.00 Aulaklubi: Jonimatti Joutsijärvi: Mirkka Rekola – Elämä joka ei koskaan tule kokonaan esiin
  • klo 16.30 Duetto 2: Kuparikettu: Nykynoidan käsikirja
Jaa tämä:
Punk-villapaidasta taivassukkiin – Neuloosi on lämminhenkinen ja omakohtainen kirja neulomisesta

Punk-villapaidasta taivassukkiin – Neuloosi on lämminhenkinen ja omakohtainen kirja neulomisesta

Tiina Mahlamäen tarinallinen tietokirja Neuloosi avaa käsitöiden hurmosta lempeän huumorin sävyttämänä ja tarjoaa uusia näkökulmia huippusuosittuun harrastukseen.

Neulomisharrastus on kasvattanut suosiotaan Suomessa koko 2000-luvun ajan. Tiina Mahlamäelle neulominen on tapa keskittyä, meditoida ja harjoittaa henkisyyttä – sekä samalla saada aikaan jotain konkreettista ja käsinkosketeltavaa. Hän kertoo kirjassa omasta suhteestaan neulomiseen eri elämänvaiheissa, kuten nuorena jääkiekkofanina tai teini-ikäisenä punkkarina, sekä kuvaa koskettavasti neulomista anoppinsa ja äitinsä kuolinvuoteiden äärellä.

Mahlamäki pohtii neulomista muun muassa feminismin, sukupolven, yhteisöllisyyden, uskonnon ja luokan näkökulmista tarjoten uutta perspektiiviä monelle rakkaaseen harrastukseen. Kirja sopiikin erinomaisesti lahjaksi neulomiseen hurahtaneelle, tai kuunneltavaksi neuloessa. Teos ei sisällä neulontaohjeita, mutta sen edetessä valmistuu villapaita.

Kirja on nyt saatavissa kirjakaupoista, sekä e- ja äänikirjapalveluista. Äänikirjan lukee Emilia Howells.

Tiina Mahlamäki on uskontotieteen yliopistonlehtori Turun yliopiston historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksella. Hänellä on pitkä kokemus kirjoittajana ja tutkijana, ja hän on julkaissut ja toimittanut useita tietokirjoja. Neulomisen lisäksi Mahlamäki harrastaa lintujen bongailua ja valokuvausta. Hän on alun perin kotoisin Porin seudulta.

Jaa tämä:

Innon kirjailijat Jyväskylän Kirjamessuilla 25.–26.11.2023

Into Kustannuksen kirjailijat Hannu Laakso, Jonimatti Joutsijärvi, Ville-Juhani Sutinen ja Kuparikettu esiintyvät Jyväskylän Kirjamessuilla. Tule tapaamaan heitä! Kirjat ovat myynnissä messuilla Rosebudin osastolla.

Hannu Laakso: Me Lintuset
la 25.11. klo 11.00 Kompassi-lava

Lähde luontoseikkailuun telkänpoikasten matkassa! Vaikuttavin luontovalokuvin kuvitetussa lastenkirjassa seurataan telkkäpoikueen seikkailua takaisin pesimälammelleen. Helppolukuinen kirjasarja yhdistää tiedon, tarinan ja upeat luontokuvat.

Jonimatti Joutsijärvi: Mirkka Rekola – Elämä joka ei koskaan tule kokonaan esiin
la 25.11. klo 12.00 Valo-lava

Ensimmäinen elämäkertateos rakastetusta ja palkitusta runoilijasta. Mirkka Rekolan elämä avaa erityisiä näkökulmia paitsi runouteen myös seksuaalivähemmistöjen asemaan ja poliittisten ääriliikkeiden historiaan sodanjälkeisessä Suomessa.

Samassa keskustelussa mukana Warelian Jari Olavi Hiltunen kirjallaan runoilijalegenda Anna Ahmatovasta.

Ville-Juhani Sutinen: Hajonneen maailman käyttöohje
la 25.11. klo 12.30 Jyväsjärvi-lava

Ilmastonmuutos kiihtyy ja ekologinen romahdus lähestyy. Me tiedämme sen, mutta emme pysty muuttamaan toimintaamme riittävän nopeasti. Onko peli siis menetetty? Ville-Juhani Sutinen etsii tuoretta näkökulmaa aiheeseen. Entä jos paras, mihin me pystymme, on sopeutuminen hitaaseen katastrofiin?

Kuparikettu: Nykynoidan käsikirja
la 25.11. klo 15.00 Silta-lava
la 25.11. klo 16.00 Kirjaharju-lava

Kirja kertoo Kupariketun elämästä nykynoitana 2020-luvulla, somen aikakaudella. Pääsemme noituuden historian jalanjäljille ja syventymään salaperäiseen, voimakkaaseen, kapinoivaan, parantavaan ja tuhoavaan noidan arkkityyppiin sekä nykynoituuteen ja siihen liittyviin ilmiöihin.

Jaa tämä:
Into Kustannus julkaisee yhden maailman ensimmäisistä immersiivisistä lasten äänikirjoista yhdessä Genelecin kanssa

Into Kustannus julkaisee yhden maailman ensimmäisistä immersiivisistä lasten äänikirjoista yhdessä Genelecin kanssa

Into Kustannus aloittaa kansainvälisen toimintansa julkaisemalla ensimmäisenä suomalaisena kustantajana immersiivisen äänikirjan. Immersiivinen versio Vuokko Hurmeen lastenkirjasta Mitä karhu sanoo? / What does the Bear say? on tuotettu yhteistyössä Genelecin ja Silencion kanssa. Hauska ja aktivoiva kirja kuljettaa kuulijan keskelle lintujen liverrystä, hyönteisten surinaa ja tuulen huminaa. Immersiivisen äänen ansiosta metsän tuntu ympärillä on taianomaisen todellinen. 

Immersiivisellä äänellä tarkoitetaan monikanavaista tilaäänimaailmaa, jossa kuulemme äänet kolmiulotteisesti samaan tapaan kuin tosielämässä ja luonnossa. Immersiivistä ääntä tuottava teknologia luo vaikutelman, että ääni tulee kaukaa tai läheltä, vasemmalta tai oikealta tai se liikkuu ympärillämme. Immersiivistä ääntä hyödynnetään jo laajalti elokuvissa, peleissä ja musiikissa, sekä enenevissä määrin myös mainonnassa.

Immersiivisyys herättää tarinat eloon tarjoten lapsille elämyksiä kirjojen parissa

”Immersiivisyys ei ainoastaan paranna tarinankerrontaa, vaan myös syventää kuunteluelämystä. Näemme immersiivisen äänen olevan tulevaisuudessa erottamaton osa äänikirjoja, ja olemme innoissamme siitä, että saamme olla yhdessä Into Kustannuksen kanssa kehityksen eturintamassa avaamassa tätä mahdollisuutta ihmisille ja kirjallisuudelle. Tämä on merkittävä kansainvälinen avaus, ja odotamme innolla, millaisia uusia äänimaailmoja voimme luoda tulevaisuudessa“, Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian sanoo.

Immersiivinen ääni laajentaa kirjan mahdollisuuksia. Kun äänet tuodaan kuuntelijan ympärille, hän pääsee näin konkreettisesti sisään tarinamaailmaan. Parhaiten immersiivinen ääni soveltuu lasten ja nuorten äänikirjoihin, joista syntyy näin aisteja kutkuttava elämys sekä lapsille että vanhemmille”, Into Kustannuksen toimitusjohtaja Johanna Paaso kertoo.

Into Kustannus on kotimainen itsenäinen kustantamo, joka on vuodesta 2007 lähtien toteuttanut visiotaan rohkeasta ja vastuullisesta julkaisutoiminnasta. Into julkaisee vuosittain noin 80 kirjaa.

Genelec Oy on 1978 perustettu suomalainen perheyritys, joka kehittää ja valmistaa maailman parhaita tarkkailukaiutinjärjestelmiä äänen ammattilaisille. Uskon, innostuksen ja pitkäjänteisen tutkimus -ja tuotekehitystyön ansiosta yrityksestä on tullut maailmanlaajuisesti oman erikoisalansa edelläkävijäbrändi.

Silencio on Suomen suurin äänikirjatuotantoyhtiö, joka on tuottanut tuhansia äänikirjoja vuodesta 2007 lähtien. 

 Vuokko Hurme on helsinkiläinen palkittu lastenkirjailija. Äänikirjan lukee suomeksi Kaisa Happonen ja englanniksi Sanna-June Hyde. Kannen on suunnitellut Matti Pikkujämsä.

Jaa tämä:
Into Kustannuksen kevään 2024 katalogi on julkaistu

Into Kustannuksen kevään 2024 katalogi on julkaistu

Into Kustannuksen kevään 2024 monipuolinen kirjalista sisältää uusien sarjojen avauksia muun muassa Ville-Juhani Sutiselta ja Antto Terrakselta. Elämäkerrallisen kirjansa julkaisevat esimerkiksi Wilma Schlizewski, Aura Koivisto ja Subutex-kaupungin kasvatit -kirjastaan tunnettu Laura Juntunen. Taloustieteen rocktähdeksi nousseen Thomas Pikettyn menestysteos Pääoma 2000-luvulla saa jatkoa.

Selaa katalogin sähköistä versiota täällä tai nouda painettu katalogi osastoltamme 6g80 Helsingin Kirjamessuilla.

Finlandia-palkittu Ville-Juhani Sutinen aloittaa uuden historiallisen romaanisarjan, joka seuraa 1600-luvulla Ruotsin erämaahan lähteneiden ja sieltä Pohjois-Amerikan siirtokuntaan karkotettujen suomalaisten kohtaloita. Ensimmäinen osa Paratiisista ilmestyy helmikuussa.

Persoonallisesta kirjoitustyylistään tunnettu, true crimen ja huumorin mestari Antto Terras tekee uuden aluevaltauksen dekkareiden pariin. Kill Tallinn -sarjan jokaisessa osassa Viroon matkustavat ja siellä elävät suomalaiset joutuvat mitä mielikuvituksellisimmin tavoin henkirikosten uhreiksi.

Sanna Kotajärven Pimeän peto avaa Turun seudulle sijoittuvan nordic noir -henkisen Pimeydenkylväjät-dekkarisarjan. Ruotsin suosituimpiin rikoskirjailijoihin kuuluvan Anders de la Motten Keräilijä puolestaan käynnistää urbaania löytöretkeilyä tarjoavan Kadonneet sielut -sarjan.

Kiehtovia elämäkertoja ja tärkeisiin aiheisiin tarttuvia tietokirjoja

Jonimatti Joutsijärven ylistetyn Mirkka Rekola -elämäkerran toinen osa uppoutuu rakastetun runoilijan elämään 1970-luvulta hänen kuolemaansa vuonna 2014. Elämäntarinansa kertovat muun muassa Hantta Krausena tunnetuksi tullut Wilma Schlizewski, Korkeasaaren eläinten ja luonnon keskellä kasvanut kirjailija Aura Koivisto sekä Subutex-kaupungin kasvatit -kirjastaan tunnettu Laura Juntunen. Anneli Auerin asianajaja Juha Manner paljastaa oman näkemyksensä Suomen kuuluisimmasta oikeusjutusta kirjassa Ulvilan surma – Juttu 2472.

Kevään odotetuimpiin kirjoihin kuuluu ranskalaisen taloustieteilijä Thomas Pikettyn Pääoma ja ideologia. Kirjaa on kansainvälisesti pidetty jopa merkittävämpänä kuin Pikettyn menestysteosta Pääoma 2000-luvulla. Katleena Kortesuo pohtii yhteiskunnallisen päätöksenteon tunnevetoisuutta kirjassaan Tunteet tapissa – Näin rakensimme puberteettisen yhteiskunnan. Populismin anatomia -kirjan viime keväänä julkaisseet Yannick Lahti ja Matti Mörttinen ruotivat tällä kertaa politiikan pinnallistumista kirjassaan Politiikan pinnan vangit.

Hyvinvointikirjoissa Laura Wathénin Ai se olikin ADHD tarjoaa vertaistukea ADHD:n mahdollisuuteen aikuisena havahtuneille. Perheen pienimmille kirjanystäville listalta löytyy muun muassa Me Poroset, joka on Hannu Laakson Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla 2023 palkitun Me Otukset -sarjan viides osa.

Jaa tämä:
Jaa tämä:

Sinulle on kirjoja.

0
    0
    Ostoskorisi
    Ostoskorisi on tyhjäPalaa kauppaan