Uutiset | Into Kustannus

Uutiset

Hotelli- ja Ravintolahenkilökunnan historia julkaistaan kirjana

Hotelli- ja Ravintolahenkilökunnan historia julkaistaan kirjana

 

Tervetuloa Maritta Pohlsin kirjoittaman Viini, laulu ja taustajoukot − Hotelli- ja Ravintolahenkilökunnan historia -kirjan julkistamistilaisuuteen maanantaina 23.5. kello 14.0016.00. Tilaisuus järjestetään Hotelli- ja ravintolamuseossa, Kaapelitehtaalla osoitteessa Tallberginkatu 1 G, Helsinki. Kirjan julkaisee Into Kustannus yhteistyössä Palvelualojen ammattiliitto PAMin kanssa.

Viini, laulu ja taustajoukot kertoo ravintoloissa, kahviloissa, baareissa, työpaikkaruokaloissa ja majoitusliikkeissä työskentelevien ihmisten työstä 1930-luvulta 1990-luvulle. Kirja kuvaa yhden matalapalkka-alan palkkausjärjestelmän muodostumista: lähtökohtaa naispalvelijan palkkauksesta, palkkasäännöstelyn naispalkkaluokkia ja hidasta hivutusta kohti teollisuuden palkkoja.

Kirjassa kuvataan Hotelli- ja Ravintolahenkilökunnan Liitto HRHL:n tekemää työtä alan työntekijöiden aseman parantamiseksi ja kerrotaan siitä, miten omistajan taloudessa elävät palkolliset muuttuivat itsenäisiksi ammatti- ihmisiksi. HRHL:n historian kautta seurataan, mikä on palvelualan liiton asema suomalaisessa ammattiyhdistysliikkeessä ja miksi naisia ei juuri näy liittojen ja keskusjärjestöjen johtotehtävissä. Kirjassa nostetaan esille myös alan työntekijöiden ajatuksia turvattomuuden tunteen lisääntymisestä johtuen osa-aikaisuuden, ekstratyövoiman ja vuokratyön tullessa yhä yleisemmiksi työnteon muodoiksi.

Tilaisuudessa kuullaan kirjoittaja Maritta Pohlsin haastattelu sekä PAMin puheenjohtaja Ann Selinin sekä Into Kustantajan Jaana Airaksisen puheenvuorot. Tilaisuudessa on tarjolla aiheeseen liittyen kuohuviiniä ja cocktailpaloja 1930-luvun tyyliin. Tilaisuuden lopuksi osallistujilla on mahdollisuus tutustua museossa avoinna olevaan Rinta rinnan -näyttelyyn.  Median on mahdollista haastatella kirjantekijöitä historiallisessa miljöössä.

arvostelukappaleet@intokustannus.fi

lisätiedot: timo.forss@intokustannus.fi 040 5332961

Ilmoittautumiset tilaisuuteen 20.5. mennessä timo.forss@intokustannus.fi

 

Jaa tämä:
MAAILMAN KIRJAT 2016 – aurinkoenergiaa, Aasiaa ja alkuperäiskansoja

MAAILMAN KIRJAT 2016 – aurinkoenergiaa, Aasiaa ja alkuperäiskansoja

Maailman kirjat 2016 järjestetään Helsingin Rautatientorilla Maailma kylässä -festivaalin yhteydessä 28.–29.5.2016. Kirjateltan kahden päivän non-stop-ohjelmassa on kirjailijahaastatteluja, keskusteluja, paneeleja sekä kustantajien ja kirjakauppojen kirjamyyntiä. Monikulttuurisen tapahtuman teemoja ovat tänä vuonna muun muassa oikeudenmukaisuus, kestävä talous ja ympäristö. Maantieteellinen painotus on Aasiassa ja pohjoismaissa.

Koko Maailman kirjat -teltta toimii täysin uusituvalla aurinkoenergialla. Janne Käpylehdon toimittamat aurinkopaneelit näyttävät esimerkin tulevaisuuden festivaalien energiantuotannosta. Käpylehdolta ilmestyy myös aihetta käsittelevä kirja Auringosta sähköt kotiin, kerrostaloon ja yritykseen (Into 2016) ja hän kertoo kirjastaan Maailman kirjojen lavalla su 29.5. klo 12.00. Heti perään klo 12.30 on vuorossa Markku Tahkokorven kirja Aurinkoenergia Suomessa.

Eläinsuojelulaki uudistuu tänä vuonna, ja lakiin on tavoitteena saada kirjaukset tuotantoeläinten paremmasta kohtelusta. Tuotantoeläimetpaneelissa kirjailijat Laura Gustafsson ja Risto Isomäki keskustelevat tuotantoeläimistä Animalian toiminnanjohtaja Mai Kivelän johdolla (la 28.5. klo 18.30)

Maailman kirjojen lavalla nähdään myös kansainvälisiä vieraita. Iranilainen toimittaja ja kirjailija Nasrin Madani, joutui pakenemaan kotimaastaan vuonna 2012 ja asettui Ruotsiin Växjöön paitsi jatkaakseen työtään myös turvatakseen henkensä. Hänen kaksi viimeistä novellikokoelmaa sensuroitiin kotimaassa niiden feminististen ja poliittisten aiheiden takia. Nasrin Madanin vierailu järjestetään yhteistyössä Suomen Penin kanssa. Häntä haastattelee Maryan Abdulkarim su 29.5. klo 15.15.

Belgialainen järjestöaktivisti Olivier Hoedeman keskustelee tietokirjailija Jaana Kiven kanssa TTIP-sopimuksesta ja lobbaamisesta la 28.5. klo 15.00. Kivi on kirjoittanut aiheesta kirjan Bryssel myyty (Into 2016). Kestavä talous on esillä myös kohtuutalouspaneelissa la 28.5. klo 15.30. Kohtuutaloudesta ovat keskustelemassa Talous kasvun jälkeen -kirjan (Gaudeamus 2016) kirjoittajat Tuuli Hirvilammi ja Kristoffer Wilen sekä Rajattomasti rahaa niukkuudessa-kirjan (Like 2016) kirjoittaja Paavo Järvensivu.

Pohjoiset alkuperäiskansat ovat myös esillä festivaalilla. Katja Ketun, Meeri Koutaniemen ja Maria Seppälän kirja Fintiaanien mailla (Wsoy 2016) kertoo Amerikan suomalaisten ja intiaanien yhteisistä jälkeläisistä (su 29.5. klo 16.00). Maailman kirjat huipentuu Häiriköivien dosenttien saamelaiskeskusteluun, jossa on mukana Ihmisoikeusliitto sekä taiteilija-aktivistiryhmä Suohpanterror.

Maailma kylässä -festivaali järjestetään 28.‒29. toukokuuta Helsingin Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla lauantaina kello 11‒20 ja sunnuntaina kello 11‒18. Suomen suurimman kulttuuri- ja järjestötapahtuman pääjärjestäjä on kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepa ry.

Tapahtuman verkkosivu: www.maailmakylassa.fi

Koko kirjallisuusohjelma:
http://www.maailmakylassa.fi/ohjelma/kirjallisuusohjelma
http://www.maailmankirjat.fi

Lisätiedot:
Tuottaja Timo Kalevi Forss
timo.forss@intokustannus.fi

Jaa tämä:
Suomen vastarintaliikkeen perustajan paljastavat muistelmat julkaistu

Suomen vastarintaliikkeen perustajan paljastavat muistelmat julkaistu

Entinen uusnatsijärjestön johtaja kertoo varoittavassa elämäntarinassaan, miten hän uhrasi 15 vuotta elämästään uusnatsismille Suomessa ja ulkomailla. ”Olen lietsonut rotuvihaa ja kiihottanut kansanryhmiä vastaan”, myöntää 30-vuotias Henrik Holappa kirjassaan Minä perustin uusnatsijärjestön (Into 2016). Hän paljastaa kirjassaan väkivaltaisen Suomen vastarintaliikkeen toimintatavat.

Sisäasiainministeriön mukaan Suomen vastarintaliike voi aiheuttaa ”yhteiskunnallisesti merkittäviä turvallisuusuhkia”. Sen jäsenet syyllistyivät puukotukseen Jyväskylän kaupunginkirjastossa Äärioikeisto Suomessa -kirjan (Into 2012) yleisötilaisuudessa ja Pride-kulkueen kaasuiskuun sekä muihin väkivaltatekoihin. Järjestön tavoitteena on kansallissosialistinen Pohjola.

Kirjassa Holappa ruoskii itseään avoimesti menneisyydestään. Hän myöntää toimineensa ”paholaismaisen aatteen uskollisena sanansaattajana”, mistä monet ovat joutuneet kärsimään. Holappa kertoo, miten äärioikeistolaisista järjestöistä irtautuminen on mahdollista.

”Tämä on tunnustukseni, joka minun täytyy antaa itseni, yhteiskunnan ja loukkaamieni ihmisten edessä ja toivoa anteeksiantoa.”

Lisätietoja kirjasta ja siihen liittyvät uutiset:

Henrik Holappa: ”Minä perustin uusnatsijärjestön. Suomen vastarintaliikkeet ex-johtajan muistelmat”.

Lisätietoja: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Jaa tämä:
Kanava-palkitun kirjailijan uutuusteos Baltian venäläisvähemmistöstä

Kanava-palkitun kirjailijan uutuusteos Baltian venäläisvähemmistöstä

Into Kustannus julkaisee Kanava-palkitun Kalle Kniivilän uutuusteoksen Neuvostomaan lapset – Baltian venäläiset maanantaina 23.5. Päivän aikana kirjailija esiintyy seuraavasti:

Klo 13.00 Gaudeamus Kirja & Kahvi (Vuorikatu 7, Helsinki)

Klo 16:30 Ruslania Books (Bulevardi 7, Helsinki)

Tallinnassa lähes puolet puhuvat äidinkielenään venäjää, ja Riiassa venäjää kotonaan puhuvia on jopa enemmän kuin latviaa puhuvia. Onko venäläisvähemmistö näissä maissa turvallisuusriski, Putinin ”viides kolonna”, kuten erityisasiantuntijat huolestuneena toistelevat?

Uudessa kirjassaan Kalle Kniivilä antaa Baltian venäjänkielisten puhua. Matkallaan maiden läpi hän tapaa 84-vuotiaan Marian, joka kertoo siitä ihanasta toukokuun illasta muutamia viikkoja Stalinin kuoleman jälkeen, kun hän Kohtla-Järven kaivoskaupungin tansseissa tapasi tulevan miehensä. 15-vuotias Kjara Riiassa valmistautuu latviankieliseen ylioppilastutkintoon, ja Tadžikistanissa syntynyt ohjelmoija Jevgeni kertoo elämästään Visaginasin venäjänkielisessä ydinvoimakaupugissa Liettuassa. Monet ovat muuttaneet paikkakunnalta sen jälkeen kun Tšernobyl-malliset reaktorit EU:n vaatimuksesta suljettiin.

Kymmenet haastattelut piirtävät monipuolisen kuvan Baltian venäjänkielisistä.

Kalle Kniivilältä on aikaisemmin ilmestynyt kaksi reportaasikirjaa: Putinin väkeä (2014, Kanava-palkinto) sekä Krim on meidän (2015).

Kalle Kniivilä on palkittu tietokirjailija ja Malmössä ilmestyvän Sydsvenska Dagbladetin Venäjään erikoistunut toimittaja. Neuvostoliiton hajotessa hän oli Kansan Uutisten kirjeenvaihtaja Moskovassa. Kniivilä on opiskellut venäjää Leningradin yliopistossa ja Itä-Euroopan tutkimusta Lundin yliopistossa.

Jaa tämä:
Suomenlinnan salatut elämät

Suomenlinnan salatut elämät

Linnoitussaari on tunnettu sotahistoriastaan ja valtataisteluistaan. Poliittisen kädenväännön rinnalla Suomenlinnassa on kuitenkin myös rakastettu, rakasteltu, syöty ja juotu, hurviteltu ja lopulta kuoltu.

Into Kustannus julkaisee Ida Lindströmin ja Marjo Tiirikan: Kohtalona Suomenlinna. Suomenlinnan salatut elämät. (2016) keskiviikkona 11.5.2016 klo 11.30 Suomenlinnassa. Tapaaminen aloitetaan Lauttarannasta. Lautta Helsingin Kauppatorilta lähtee kohti Suomenlinnaa klo 11.20. Tilaisuudessa kierretään Ida Lindströmin kanssa kirjan tapahtumapaikoilla ja Kallion lukiolaiset KirjaKallio -hankkeesta esittävät dramatisoituja katkelmia kirjasta.

Kirjassa historian kulkua 1750-luvulta 1900-luvulle seurataan arjen tasolta, esimerkiksi kauppiaan, kahlevangin ja imettäjän näkökulmasta. Kirjassa pääsee ääneen muun muassa Suomen ainoa sarjamurhaaja Juhani Adaminpoika (1826–1854). Hän tappoi syksyllä 1849 peräti 12 ihmistä. Nikolai I:n suunnitteli hänelle valemestauksen ja tuomitsi lopulta Viaporiin pieneen selliin loppuelämäksi ihmisten pällisteltäväksi. Juhani ei päässyt sellistä edes saunaan, saatikka jaloittelemaan ja raapimislupakin häneltä evättiin.

Kirjasta voi lukea myös kuinka pönkkähame saattoi pelastaa hukkumiselta tai kuinka suomalaistollot laittoivat hulluruohoa oluen sekaan ja mitä se aiheutti. Lisäksi kirjassa kuullaan mikä on kuusijalkainen kuolema tai mitä Urho Kekkonen teki Suomenlinnassa 17-vuotiaana.

Kohtalona Suomenlinna on viihdyttävä ja valaiseva historiateos, jossa fakta ja fiktio kietoutuvat toisiinsa kiehtovalla tavalla.  Se soveltuu jokaiselle linnoitussaaren opaskirjaksi, joka avaa uusia näkökulmia Susisaaren, Iso-Mustasaaren, Länsi- Mustasaaren ja Pikku-Mustasaaren jännittävään menneisyyteen.

Kirjan toinen kirjoittaja on Marjo Tiirikka (VTM) viestintäalan ammattilainen, joka pääsi kirjan myötä sukeltamaan historian syövereihin ja kiehtovien ihmiskohtaloiden maailmaan. Ida Lindström on puolestaan taidealan moniosaaja, joka on opiskellut Roomassa konservointia ja maalaustaidetta. Idean kirjasta hän sai muutettuaan saarelle 20 vuotta sitten. Kirjan myötä Lindström löysi itsestään synkeitten tarinoiden kertojan.

Retkeä koskevat tiedot ja ilmoittautumiset:

Laura Haarala,
laura.haarala@intokustannus.fi
040 526 7260

 

 

Jaa tämä:
Uutuuskirja Suomen armeijan hukatuista miljardeista

Uutuuskirja Suomen armeijan hukatuista miljardeista

Into Kustannus julkaisee Pentti Sainion kirjan Armeijan hukatut miljardit – Suomen sotajohdon salaisuudet Gaudeamus Kirja & Kahvissa (Vuorikatu 7, Helsinki) ti 3.5. klo 14.00. Sainiota haastattelee tilaisuudessa Timo Kalevi Forss.


Sainio kertoo kirjassaan kuinka Suomen sotajohto on tehnyt miljardien eurojen hankintoja, jotka eivät palvele kotimaan puolustusta vaan enemmänkin Yhdysvaltain ja Naton tarpeita. Onko pieni sisäpiiri harhauttanut eduskuntaa? Miten kansainväliset aseyhtiöt, poliitikot, upseerit ja salaiset palvelut taistelevat suomalaisten rahoista? Kenelle amerikkalaiselle puolustusministeriön virkamies antoi hävittäjähankinnan salaisia tietoja ”pöydän alta”?

Miksi Suomi ostaa kalliita hävittäjäpommittajia, kun vaihtoehtona on tulivoimaltaan tehokkaammat ja hinnaltaan kymmenen kertaa halvemmat tykistöaseet? Miten Yhdysvaltain  Pentagonissa suomalainen virkamies valmisteli Suomen Nato-yhteyttä 1991? Mihin johtavat lisääntyvät kansainväliset sotaharjoitukset?

Pentti Sainio haastatteli kirjaansa yli sataa henkilöä. Yleisestä ilmapiiristä kertoo se, että monet heistä haluavat pysyä vain nimettömänä lähteenä. ”Haluan avata keskustelua avoimempaan suuntaan, sillä virkamiesten työnantajia ovat Suomen kansalaiset, joilla on oikeus tietää, mitä heidän turvallisuutensa varalle tehdään ja miksi”, sanoo Sainio.

Esimerkiksi Hornet-hävittäjien pätkähankintojen todelliset salatut elinkaarikustannukset ovat 35 vuoden aikana yhteensä noin 15 miljardia euroa. Summa on kymmenkertainen verrattuna siihen, miltä se näytti vuonna 1991. Hornet-rahoilla voitaisiin rakentaa kaksi Pyhäjoelle kaavailtua Fennovoiman ydinvoimalaa. Suomen puolustus pystyttäisiin rakentamaan ilman kalliita amerikkalaisia asejärjestelmiä, joiden käyttö näyttää tähtäävän ulkomaisiin sotilasoperaatioihin.

Konkaritoimittaja Pentti Sainio on työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomissa, Turun Sanomissa ja Apu-lehdessä. Sotilasmestarin poika Sainio on kasarmien kasvatti ja reservin yliluutnantti. Sainio on julkaissut yhdeksän kirjaa, kuten Mitä tapahtui Urho Kekkoselle, Ministeri Mattila, Operaatio Ahtisaari, Harkimoiden hattutemppu, Maanpuolustusta vaisuurvaltapolitiikkaa? ja Kummolan kääntöpiiri.

 

Pentti Sainio: Armeijan hukatut miljardit Suomen sotajohdon salaisuudet ISBN 978-952-264-548-7, Into-tieto, sid. 277 s.

 

arvostelukappaleet@intokustannus.fi

lisätiedot: ari.turunen@intokustannus.fi

 

Jaa tämä:
Neljä kirjaa äidille

Neljä kirjaa äidille

Kun omat sanat eivät riitä kuvailemaan, kuinka ainutlaatuinen äiti on, avuksi tulevat Innon äitienpäiväkirjailijat. Into julkaisee äitienpäivän alla valikoiman erilaista ja jopa hätkähdyttävää laatukirjallisuutta, josta löytyvät uudet suosikit jokaisen äidin kevätlukemistoon.

Palkitun Anna Elina Isoaron peittelemätön runoteos äitiydestä

Äidit ovat arjen sankarittaria

paitsi ne jotka ovat juhlan

– Anna Elina Isoaro

Anna Elina Isoaron Rakkautta ja vasta-aineita on estoton teos äidiksi tulemisen riemuista ja suruista. Runoissa käydään läpi äidiksi tulemisen tuntemuksia koskettavasti, estoitta ja rehevällä elämänilolla. Ikiaikainen teema kiinnitetään lujasti nykypäivään: teoksessa äitiys näyttäytyy koko kirjossaan paitsi hiekkalaatikoiden reunoilla myös lääkärin vastaanotolla, työhaastattelussa ja nettipalstoilla. Äitiys on onnea ja vapautuneisuutta mutta myös ahdistusta siitä, ettei kaikki välttämättä menekään suunnitelmien mukaan. Haaveet ovat hauraita, mutta runoissa on mukana kuitenkin aina voiman ja toivon näkökulma.

Anna Elina Isoaro: Rakkautta ja vasta-aineita. ISBN: 978-952-264-543-2. Into-kauno. 04/2016. Sivumäärä: 100.

Kirjailijan esittely ja painokelpoinen kuva

Pidä huolta äidistä -menestyskirja nyt myös pokkarina

“Ymmärrät, että olit aina ajatellut äitiä kun sinulla oli vaikeaa. Kun ajattelit äitiä, asiat tuntuivat järjestyvän ja voima tuntui taas kumpuavan sisältäsi.”

– Kyung-sook Shin

Into Kustannus julkaisee äitienpäivän alla myös pokkariversion Kyung-sook Shinin kauniista teoksesta Pidä huolta äidistä. Romaanissa 69-vuotias neljän lapsen äiti Park So-nyo katoaa Soulin metroasemalla. Pidä huolta äidistä on riipaiseva teos rakkaudesta ja sukupolvien välisistä eroista, jossa lasten muutto maalta kaupunkiin on mullistanut koko perheen elämän. Kirja on kansainvälinen bestseller, joka on käännetty yli 20 kielelle ja julkaistu 36 maassa. Pidä huolta äidistä on ensimmäinen koreasta suomeksi käännetty romaani.

Kyung-sook Shin: Pidä huolta äidistä. Suomentaja: Taru Salminen. ISBN: 978-952-264-542-5. Into-pokkari. 04/2016. Sivumäärä: 320. Ensimmäinen kovakantinen painos 04/2015.

Kirjailijan esittely ja painokelpoinen kuva

Ruotsin dekkarikuningattaren Denise Rudbergin jännittävä uutuusteos suomeksi

”Yksi parhaista ruotsalaisista dekkareista, joita olen tänä vuonna lukenut.”
– Feministbiblioteket

Denise Rudbergin Marianne Jidhoff -dekkarisarjan toinen osa, Toinen toista pahempi, jatkaa Tukholman yläluokan synkkien salaisuuksien paljastamista. Tukholma on käpertynyt joulun välipäivien rauhaan, kun vaikutusvaltaisen sijoitusyhtiön osakas hakataan henkihieveriin. Oliko tekijän aikomuksena tappaa? Rudbergin rakastettava päähenkilö, vastikään eronnut keski-ikäinen syyttäjänsihteeri Marianne Jidhoff, on ratkonut rikoksia aikaisemmin kirjassa Yksi tappava syrjähyppy (Into, 2015). Jidhoff-dekkarien myötä Rudberg loi oman “elegant crime” -genrensä – rikosromaanit, joissa rikokset tapahtuvat komeissa puitteissa, samppanja virtaa ja jokaisella on jotain salattavaa. Supersuosion saavuttanut kirjasarja on myynyt yli 280 000 nidettä ja sen elokuvaoikeudet on myyty ruotsalaiselle elokuvayhtiölle.

Denise Rudberg: Toinen toista pahempi. Alkuteos Två gånger är en vana. Suomentaja: Anu Koivunen. ISBN: 978-952-264-545-6. Into-kauno. Sivumäärä: 360. 2/2016.

Kirjailijan esittely ja painokelpoinen kuva

Ihana kiihko selvittää, miksi seksi on niin tärkeää

Rakastan seksiä ja uskon sananparteen: ‘seksi on kuin pizzaa, huononakin aika hyvää’.

– Salla Nazarenko

Journalisti ja järjestöaktivisti Salla Nazarenkon toimittama Ihana kiihko on ymmärtävä, suvaitsevainen ja intohimoinen katsaus seksiin ja seksuaalisuuteen eri näkökulmista. Kirjassa tunnetut kirjoittajat puhuvat seksistä, seksuaalisuudesta ja näiden merkityksestä peittelemättä ja suoraan. Kirjan artikkeleissa käsitellään muun muassa sitä, miten nainen tulee seksissä näkyväksi, miten aviorikokseksi kutsuttu tapahtuma mullistaa perheenäidin maailman sekä miten nauru kuuluu seksiin.

Salla Nazarenko: Ihana kiihko. ISBN: 978-952-264-532-6. Into-tieto. 04/2016.

Kirjailijan esittely ja painokelpoinen kuva

 

Jaa tämä:
Palkitun Anna Elina Isoaron estoton runoteos äidiksi tulemisesta

Palkitun Anna Elina Isoaron estoton runoteos äidiksi tulemisesta

viiden vuorokauden kokemuksella olen äiti, täysi

kourallinen karheaa maata

– Anna Elina Isoaro

Into Kustannus julkistaa palkitun runoilijan Anna Elina Isoaron runokokoelman Rakkautta ja vasta-aineita 22. huhtikuuta. Runoissa käydään läpi äidiksi tulemisen tuntemuksia koskettavasti, estoitta ja rehevällä elämänilolla. Ikiaikainen teema kiinnitetään lujasti nykypäivään: teoksessa äitiys näyttäytyy koko kirjossaan paitsi hiekkalaatikoiden reunoilla myös lääkärin vastaanotolla, työhaastattelussa ja nettipalstoilla. Äitiys on onnea ja vapautuneisuutta mutta myös ahdistusta siitä, ettei kaikki välttämättä menekään suunnitelmien mukaan. Haaveet ovat hauraita, mutta runoissa on mukana kuitenkin aina voiman ja toivon näkökulma.

Anna Elina Isoaro (s. 1981) on tamperelainen runoilija, sanataideohjaaja sekä kirjallisuusalan sekatyöläinen. Isoaro voitti Runo-Kaarina-kilpailun vuonna 2011 ja Poetry Slamin Suomen mestaruuden vuonna 2005. Hänen esikoisteoksensa Puolen mantereen kerhossa (Kaarinan kaupunki 19/2011) sai positiivisia arvioita ja myi nopeasti loppuun. Rakkautta ja vasta-aineita -kirjan julkistamistilaisuus järjestetään Tampereella, Galleria Koppelossa (Kauppakatu 14) 22. huhtikuuta klo 18.

Anna Elina Isoaro: Rakkautta ja vasta-aineita. ISBN: 978-952-264-543-2. Into-kauno. 04/2016. Sivumäärä: 100.

Kirjailijan esittely ja painokelpoinen kuva

Lisätiedot: ari.turunen@intokustannus.fi

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi (lisää…)

Jaa tämä:

Ihana kiihko puhuu rohkeasti seksistä

Onko avioero ainoa vaihtoehto silloin, kun seksi hiipuu? Kuinka monta kumppania ihmisellä saa olla? Onko seksi oikeasti antoisaa vain osana rakkaussuhdetta? Kuuluuko nauru seksiin? Voiko salarakas olla elämän tärkein ihminen?

Salla Nazarenkon toimittamassa Ihanassa kiihkossa (Into Kustannus 2016) puhutaan seksistä sen oikealla nimellä. Siitä, miksi seksuaalisuuttaan ei pidä haudata. Siitä, miksi seksi kaataa valtakuntia ja hajottaa perheitä. Kirjassa käyttäydytään ihanan sopimattomasti ja puhutaan siitä, mitä seksi ihmiselle antaa. Kirja on ylistyslaulu seksille ja muistutus siitä, että tutkimusten mukaan suomalaiset harrastavat vuosi vuodelta vähemmän seksiä. Se on väärin, väittää Ihana kiihko, ja kutsuu kansaa rakastelemaan enemmän.

”Tämä kirja puolustaa sallivaa suhtautumista seksiin: Mustasukkaisuus tappaa suhteesta ja seksistä ilon ja aistillisuuden. Pettäminen on aivan väärä termi varsinkaan sellaisessa parisuhteessa, jossa halut eivät kohtaa”, Salla Nazarenko huomauttaa.

Ihanassa kiihkossa äänen saavat monet tunnetut suomalaiset. Jörn Donner puhuu haastattelussa seksin merkityksestä omassa elämässään. Lisäksi Rosa Meriläinen kertoo miksi ja miten hän masturboi. Psykiatri ja biologisen psykiatrian asiantuntija Matti Huttunen kirjoittaa kirjasta Ethical slut – voiko elämä monen rakastajan kanssa aidosti toimia?

“Autiolle saarelle ottaisin mieluummin mukaan hyvän vibraattorin ja aurinkorasvaa kuin random-miehen.” – Rosa Meriläinen

“Jos kysytään, millaisen naisen mukaan itse sitten lähden, voi sanoa, että perustyyppiä ei ole olemassa. Tyhmän mukaan en lähde.” – Jörn Donner

Salla Nazarenko: Ihana kiihko

Jaa tämä:

Tässä opas sähköauton valintaan

Sähköautot yleistyvät kiihtyvällä tahdilla. Kesällä ostaisinko sahkoauton2015 täyssähköisiä autoja oli rekisterissä jo lähes 700 – määrä on peräti kaksinkertaistunut sitten edelliskesän. Sähköautot ovat tulossa jäädäkseen.

Ostaisinko sähköauton? on Into Kustannuksen julkaisema uusi opas sähköauton valintaan. Vesa Linja-ahon kirja vastaa sähköauton hankintaa harkitsevan kysymyksiin auton lataamisesta ajamisen kuluihin. Tiesitkö, että sähköauto maksaa itsensä takaisin 5–10 vuodessa? Ja että sadan kilometrin polttoainekulut ovat 2 euroa.

“Kirjassa ei keskitytä interverttereihin ja akunbalansointijärjestelmiin, vaan siihen, mitä sähköautoilu käytännössä merkitsee.” (Vesa Linja-aho esipuheessaan)

Vesa Linja-aho on Metropolia-ammattikorkeakoulun autoelektroniikan lehtori ja suosittu Image– ja Tuulilasi-lehden bloggaaja.

Jaa tämä:
Jaa tämä:

Sinulle on kirjoja.

0
    0
    Ostoskorisi
    Ostoskorisi on tyhjäPalaa kauppaan