Uutiset | Into Kustannus

Uutiset

Andy Weirin menestyskirja Yksin Marsissa vihdoin suomeksi

Andy Weirin menestyskirja Yksin Marsissa on nyt saatavilla suomeksi Into Kustannuksen julkaisemana. Tämä itse astronauttienkin ylistämä scifi-trilleri on erittäin ajankohtaista luettavaa juuri nyt, sillä kirjaan perustuva Ridley Scottin ohjaama samanniminen elokuva saa Suomen ensi-iltansa 9. lokakuuta 2015.

Kuusi päivää aiemmin astronautti Mark Watneyn oli tarkoitus olla yksi ensimmäisistä ihmisistä Marsissa. Nyt hän on varmasti ensimmäinen ihminen, joka kuolee siellä. Ares 3:n miehistö joutuu hiekkamyrskyyn. Evakuoinnin aikana Markin avaruuspuku vaurioituu, ja muut luulevat hänen kuolleen. Mark jää yksin karulle planeetalle. Miten avaruuteen yksin hylätty astronautti saa ilmoitettua Maahan olevansa elossa? Mark turvautuu kekseliäisyyteen, insinööritaitoihin ja hirtehishuumoriin. Mutta riittävätkö ne voittamaan kosmiset esteet?

Yksin Marsissa pohjautuu alusta loppuun nykytieteeseen ja yllättää lukijansa yhä uudestaan. Se on herkeämätön scifi-trilleri, jota lukee kuin tosielämän selviytymiskertomusta.

Yhdysvaltalainen Andy Weir (s. 1972) on työskennellyt tietokoneohjelmoijana 15-vuotiaasta ja ollut avaruusnörtti koko ikänsä. Hän on innokas suhteellisuusteorian, astrodynamiikan ja miehitettyjen avaruuslentojen historian harrastaja. Yksin Marsissa on hänen esikoisromaaninsa, jonka hän julkaisi ensin omakustanteena. Kirja nousi hetkessä lukijoiden rakastamaksi bestselleriksi ja saavutti suorastaan kulttiklassikon maineen. Palkitun romaanin käännösoikeudet on myyty 34 maahan.

“Todella harvinainen yhdistelmä hyvää, omaperäistä tarinaa, kiinnostavan todentuntuisia henkilöhahmoja ja kiehtovaa teknistä tarkkuutta. MacGyver kohtaa Salaperäisen saaren.” – Astronautti Chris Hadfield

Tilaa kirja Innon verkkokaupasta: Yksin Marsissa

Andy Weir: Yksin Marsissa

ISBN: 978-952-264-438-1

Suomentaja: Kaj Lipponen

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Painokelpoinen kirjailijakuva ja kansikuva

Jaa tämä:

Uusi kirja metsäprofessorin 40-vuotisesta taistelusta metsämafiaa vastaan

Professori Erkki Lähteen Suomalainen metsäsota – Miten jatkuva kasvatus voitti avohakkuun julkistetaan Gaudeamus Kirja & Kahvissa (Vuorikatu 7, Helsinki) 29.9.2015 kello 18.00. Tilaisuudessa Erkki Lähteen kanssa keskustelemassa Suomen luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Risto Sulkava.

Uhkailua, pelottelua ja oikeustaisteluita – nämä ovat asioita, joita harvemmin tulisi yhdistäneeksi metsänhoitoon. Suomen metsäpolitiikka on kuitenkin pitkään nojannut yhteen totuuteen, jota ei ole saanut kyseenalaistaa. Suomalainen metsäsota – Miten jatkuva kasvatus voitti avohakkuun on mukaansatempaava kuvaus asialleen omistautuneen miehen taistelusta paremman metsänhoidon puolesta “metsämafiaa” vastaan. Kirjassa professori Erkki Lähde kertoo osallisuudestaan 60 vuotta kestäneeseen “metsäsotaan”, jossa kamppailua on käyty virallisen totuuden, eli tasarakenteisen kasvatuksen, ja Lähteen ajaman jatkuvan kasvatuksen paremmuudesta.

Kun Lähde nuorena tutkijana 1970-luvulla alkoi Lapissa kiinnittää huomiota vaihtoehtoisiin metsän uudistamistapoihin, häneen lyötiin kerettiläisen leima. Kun hän myöhemmin tutkimusryhmänsä tuloksiin perustuen uskalsi esittää, että jatkuvan kasvatuksen malli oli sekä taloudellisesti että ympäristön kannalta ylivoimainen, hän sai koko virallisen metsäorganisaation vihat päälleen.

Vuonna 2014 säädettiin uusi metsälaki, joka salli myös jatkuvan kasvatuksen metsänkäsittelyn vaihtoehtona – ja Lähteen toteamus “metsät kasvavat ilmaiseksi ja aivan itsestään” sai näin vihdoin laillistuksensa.

Professori Erkki Lähde on taistellut luonnonmukaisemman metsänhoidon puolesta lähes 40 vuotta. Hänet nimitettiin Metsäntutkimuslaitoksen metsämaatieteen professoriksi vuonna 1978 ja pari vuotta myöhemmin metsänhoidon professoriksi. Hän on kehittänyt metsän jatkuvan kasvatuksen menetelmän ja julkaissut aiheesta useita kirjoja ja julkaisuja sekä satoja artikkeleita. Lähde jäi eläkkeelle vuonna 2003, mutta jatkaa edelleen tutkimustyötä.

Tilaa kirja Innon verkkokaupasta: Suomalainen metsäsota – Miten jatkuva kasvatus voitti avohakkuun

Erkki Lähde: Suomalainen metsäsota – Miten jatkuva kasvatus voitti avohakkuun
ISBN: 978-952-264-453-4

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Painokelpoinen kansikuva ja kirjailijakuva

Jaa tämä:

Uusi kirja kertoo kaiken, mitä et tiennyt rahasta

Ville Iivarisen Raha – Mitä se todella on ja mitä sen tulisi olla julkistetaan Gaudeamus Kirja & Kahvissa (Vuorikatu 7, Helsinki) 30.9.2015 kello 16.30. Tilaisuudessa ovat mukana keskustelemassa Jussi Ahokas ja Lauri Holappa, molemmat tutkijoita ja tietokirjailijoita.

Raha – Mitä se todella on ja mitä sen tulisi olla kertoo kaiken, mitä et tiennyt rahasta. Monet taloutta, yhteiskuntaa ja ympäristöä horjuttavista ongelmista voitaisiin ratkaista, jos rahan vaikutuksia ymmärrettäisiin paremmin.

Tiesitkö, että pankit eivät oikeasti lainaa sinulle rahaa? Entä tiesitkö, että jos kaikki maailman velat maksettaisiin, maailmassa ei voisi enää olla rahaa? Mistä raha oikeastaan tulee? Yhteiskuntien rahoitus on riippuvaista pankkien tekemistä velkasuhteista, mikä on perimmäinen syy toistuviin finanssikriiseihin, yhteiskuntien velkaantumiseen, demokratian voimattomuuteen ja ekologisesti tuhoisaan loputtoman talouskasvun tavoitteluun.

Ville Iivarinen on valtiotieteiden maisteri, joka on toiminut vuosien ajan Suomen Talousdemokratia ry:n puhemiehenä.

Julkistustilaisuudessa kirjailijan kanssa keskustelevat Jussi Ahokas ja Lauri Holappa ovat kirjoittaneet kirjan Rahatalous haltuun – Irti kurjistavasta talouspolitiikasta (2014). Ahokas on Suomen sosiaali ja terveys ry. Sosten pääekonomisti ja Holappa työskentelee Helsingin yliopistossa tutkijana.

Liity facebook-tapahtumaan:
www.facebook.com/events/983513811706578

Tilaa kirja Innon verkkokaupasta:
Raha – Mitä se todella on ja mitä sen tulisi olla kertoo kaiken

 

Ville Iivarinen: Raha – Mitä se todella on ja mitä sen tulisi olla
ISBN: 978-952-264-446-6

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Painokelpoinen kansikuva ja kirjailijakuva

Jaa tämä:

Miten toimia Venäjän kanssa? Toisinajattelija Troitski Helsingissä 7.10.

Tunnettu venäläinen toisinajattelija Artemi Troitski saapuu Suomeen julkistamaan odotetun kirjansa Venäläinen karmageddon keskiviikkona 7.10. kello 19 alkaen ravintola Dubrovnikissa, Eerikinkatu 11, Helsinki (Troitskin lehdistötapaaminen klo 14).

Iida Simes haastatelee Artemi Troitskia uutuuskirjasta, jossa tämä muun muassa esittää “suomalaisille naapureilleen kolmen venäläisen käskyn muodossa käytännönläheisen vastauksen kysymykseen, joka on lännessä tällä hetkellä monien huulilla: miten toimia Venäjän kanssa?” Luvassa myös venäläisen rockin puuhamiehenä ja historioitsijana tunnetun Troitskin dj-keikka sekä venäläisen rockin legendan, Televizor-yhtyeen johtohahmo Mihail Borzykinin soolokeikka. Tilaisuudessa julkistetaan myös suomenkielisen Novaja Gazetan uusin numero ja Venäläisen kirjallisuuden seuran lehti Ajan kohina. Illan avaukseksi klo 19:00–19:30 keskustellaan venäläisestä kirjallisuudesta teemalla “Näemmekö venäläistä Venäjältä?”, mukana kääntäjät Tuukka Sandström ja Anton Nikkilä sekä Ajan kohinan päätoimittaja, tutkija Tintti Klapuri. 

Tunnettu toisinajattelija Artemi Troitski sai vuonna 2011 seitsemän kunnianloukkaussyytettä venäläisen virkavallan ja kulttuurieliitin taholta. Kolmen vuoden kuluttua hän muutti Tallinnaan. Mitä tapahtui? Miten Venäjään oikein pitäisi suhtautua? Mitä ohjeita Troitski antaa suomalaisille? Entä vaivaako venäläisiä protestoijia tappiomieliala ja toimittajia ja kulttuurieliittiä itsesensuuri ja konformismi?

Venäjällä 2000-luvun alkua sanottiin Putinin vakauden ajaksi. Venäläinen karmageddon on terävän havainnoijan ja taitavan kynänkäyttäjän suorasukainen analyysi Venäjän nykytilasta ja siitä, miten siihen on päädytty. Kirja kertoo troitskilaisella huumorilla höystettynä, miten maan tilanne muuttui “karmageddoniksi”, joka lähentelee avointa sotatilaa. Troitskin huumori on nerokas sekoitus satiiria ja ironiaa, minkä takia kirja on vakavista aiheista huolimatta myös viihdyttävää luettavaa. Kirjan on rautaisella ammattitaidolla kääntänyt Anton Nikkilä.

Artemi Troitski (s. 1955) on yksi putinismin vastaisen opposition näkyvimmistä mielipidevaikuttajista. Hän tuli tunnetuksi 1980-luvulla venäläisen rockin puhemiehenä ja historioitsijana, ja 1990-luvulla hän perusti Venäjän Playboyn. Nykyään Troitski kirjoittaa poliittisia kolumneja, tekee radio-ohjelmia ja luennoi venäläisestä yhteiskunnasta, kulttuurista ja journalismista eri maiden yliopistoissa. Häneltä on aiemmin suomennettu teos Terveisiä Tšaikovskille – Rock Neuvostoliitossa (1988) sekä kolumnikokoelmat Kiinnostavia aikoja – Kirjoituksia 90-luvun Venäjältä (1999) ja Venäjän viimeinen diversantti (2007).

Tilaa kirja Innon verkkokaupasta: Venäläinen karmageddon

Artemi Troitski: Venäläinen karmageddon
ISBN: 978-952-264-445-9
Suomentaja: Anton Nikkilä

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Painokelpoinen kansikuva ja kirjailijakuva

 

Jaa tämä:

Uutuusteos kysyy, onko Suomi “länsimaa”

Karim Maïchen Mitäs me länsimaalaiset! – Suomi ja lännen käsite julkistetaan Gaudeamus Kirja & Kahvissa (Vuorikatu 7, Helsinki) 28.9.2015 kello 16.30. Toimittaja Maryan Abdulkarim on mukana tilaisuudessa keskustelemassa ja haastattelemassa kirjailijaa. 

Miten suomalaisissa koulukirjoissa lapsiimme juurrutetaan usko siihen, että on olemassa länsi, joka on vapaa, demokraattinen, sekulaari, rationaalinen ja itsekriittinen? Mitä yhteistä on antiikin Kreikalla ja Natolla? Entä miten Kalevala, Sibelius ja vuoden 1934 Miss Eurooppa Ester Toivonen liittyvät toisiinsa?

Lännestä puhuminen on ajankohtaista. Se on läsnä kuumana käyvässä pakolaiskeskustelussa, Ukrainan sekä Syyrian konflikteissa ja Charlie Hebdo -lehden pilapiirtäjien murhiin liittyvässä sananvapauskeskustelussa. Mitäs me länsimaalaiset! vastaa syviin kysymyksiin suomalaisesta identiteetistä ja maailmanpolitiikasta. Teoksessa osoitetaan pelottavalla ja välillä hauskallakin tavalla se, miten lännen käsitteen käyttäminen vaikuttaa ympäröivän maailman hahmottamiseen.

Karim Maïche on suomalais-algerialainen tutkija ja toimittaja, joka tekee väitöskirjaa Algerian ay-liikkeestä. Maïche on syntynyt ja kasvanut Helsingissä, valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi Lapin yliopistosta ja esiintynyt turisteille joulupukin tonttuna Rovaniemellä.

Tilaa kirja Innon verkkokaupasta: Mitäs me länsimaalaiset! – Suomi ja lännen käsite

Karim Maïche: Mitäs me länsimaalaiset! – Suomi ja lännen käsite

ISBN: 978-952-264-448-0

Painokelpoinen kansikuva ja kirjailijakuva

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Jaa tämä:

Uusi kirja kertoo Turkista sen, mistä matkaoppaat vaikenevat

Peter Lodeniuksen Turkki pintaa syvemmältä – Johdatus politiikkaan, lähihistoriaan ja Istanbuliin julkistetaan Gaudeamus Kirja & Kahvissa (Vuorikatu 7, Helsinki) 29.9.2015 kello 16.30. Tilaisuudessa ovat mukana keskustelemassa Tuula Kojo ja Riitta Sade, molemmat kirjailijoita, kääntäjiä ja Turkki-asiantuntijoita.

Istanbulissa on vetovoimaa. Kaupunki vetää puoleensa miljoonia matkailijoita, joita kiinnostaa vanha kulttuuri ja orientin häivähdys. Perinteiset matkaoppaat eivät kuitenkaan kerro kaikkea. Istanbul ei ole pelkkää itämaisen eksotiikan lumoa. Uutisissa vilisevät kuvat valtavista mielenosoituksista ja syyrialaisista pakolaisista. Turkin kurdipolitiikka herättää vahvoja mielipiteitä. Millainen Turkin yhteiskunta todella on? Mistä mielenosoituksissa on kyse ja mistä kansalliset ristiriidat oikein johtuvat?

Turkki pintaa syvemmältä – Johdatus politiikkaan, lähihistoriaan ja Istanbuliin kertoo Turkista ja Istanbulista sen, mitä matkaoppaat eivät kerro. Kirjassa avataan Istanbulin kuohuntojen taustoja ja ajankohtaisia ongelmia. Siinä kerrotaan Turkin historian keskeisistä voimamiehistä Mustafa Kemal Atatürkista ja Recep Tayyip Erdoganista ja nousevasta nuoresta sukupolvesta, joka ei vanno kummankaan nimeen. On syntymässä uusi demokraattisempi ja eurooppalaisempi Turkki, jossa kurdeilla ja muilla vähemmistöillä on enemmän sananvaltaa. Tämä ei kuitenkaan tapahdu ilman selkkauksia.

Peter Lodenius on pitkän linjan lehtimies, kirjailija ja päätoimittaja. Hän on kirjoittanut vuodesta 1966 lähtien erityisesti ulkomaita koskevia juttuja ja julkaissut useita kirjoja, kuten Islam ja nykyaika (2005), Bushin uusi maailma(2004) ja Ukraina – rajamaa (2015), joista viimeisimmän yhdessä toimittaja Anna-Lena Laurénin kanssa.

Julkistustilaisuudessa Peter Lodeniuksen kanssa keskustelevat Tuula Kojo ja Riitta Sade. Tuula Kojo on kääntäjä, joka on suomentanut ruotsalaista ja turkkilaista kirjallisuutta. Hän on muun muassa kääntänyt Nobel-palkitun Orhan Pamukin teoksia suomeksi. Pitkään Istanbulissa asunut Riitta Sade on julkaissut kaunokirjallisia teoksia sekä turkiksi että suomeksi ja seurannut läheltä Turkin politiikkaa.

Tilaa kirja Innon verkokaupasta: Turkki pintaa syvemmältä – Johdatus politiikkaan, lähihistoriaan ja Istanbuliin

Peter Lodenius: Turkki pintaa syvemmältä – Johdatus politiikkaan, lähihistoriaan ja Istanbuliin

ISBN: 978-952-264-282-0

Painokelpoinen kansikuva ja kirjailijakuva

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Jaa tämä:

Professorin uusi pamfletti kysyy, sortaako Suomi saamelaisia

Professorin ja palkitun tietokirjailijan Veli-Pekka Lehtolan Saamelaiskiista julkistetaan Turun messukeskuksen lehdistöhuoneessa 2.10.2015 kello 10.30 Turun kirjamessuilla. Saamenmaa on tänä vuonna yksi messujen pääteemoista.

Ovatko saamelaiset uhka Suomelle, jos he saavat päättää omista asioistaan? Miksi monet lappilaiset haluavat saada saamelaisen statuksen? Entä miksi saamelaisuus herättää niin vahvoja reaktioita? Professori Veli-Pekka Lehtolan uutuuskirja Saamelaiskiista – Sortaako Suomi alkuperäiskansaansa? on ensimmäinen kokonaisesitys kiistasta, joka on tulehduttanut ihmisten välejä pohjoisessa jo vuosikymmeniä, mutta josta Etelä-Suomessa ei tiedetä juuri mitään.

Saamelaiset ovat Euroopan unionin ainoa alkuperäiskansa. Siitä huolimatta Suomi ei ole ratifioinut YK:n alaista sopimusta tämän tosiasian tunnustamiseksi, vaikka esimerkiksi Norja on tehnyt sen jo 1990-luvun alussa. Saamelaiskiista antaa kattavan selvityksen saamelaisten nykytilanteesta ja niistä mielikuvista, joita saamelaisista pidetään yllä.

Veli-Pekka Lehtola on saamelaisen kulttuurin professori Oulun yliopistossa. Inarista kotoisin oleva Lehtola on juuriltaan äitinsä puolelta saamelaista ja isänsä puolelta suomalaista sukua. Lehtola on julkaissut 12 kirjaa ja noin 90 tieteellistä artikkelia. Vuonna 2011 hänet palkittiin vuoden tietokirjailijana.

Kirjan kuvituksesta vastaa anonyymi taiteilijakollektiivi Suohpanterror, jonka jäsenet ovat saamelaisia. Suohpanterror haluaa kiinnittää taiteellaan huomiota saamelaisten oikeuksiin ja tekee kantaaottavaa ja poliittista taidetta, kuten provosoivia propagandajulisteita, joissa hyödynnetään pop-taiteen ja länsimaisen populaarikulttuurin kuvastoa.

Tilaa kirja Innon verkkokaupasta: Saamelaiskiista – Sortaako Suomi alkuperäiskansaansa?

Veli-Pekka Lehtola: Saamelaiskiista

ISBN: 978-952-264-458-9

Painokelpoinen kansikuva ja kirjailijakuva.

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Jaa tämä:

Into julkaisee Naomi Kleinin klassikot pokkareina

Naomi Klein on palkittu toimittaja, kolumnisti ja kirjailija. Hänen kirjansa Tuhokapitalismin nousu ja No logo olivat kansainvälisiä menestyksiä, jotka on käännetty kymmenille kielille ja joista on otettu yli miljoonan kappaleen painos. Into julkaisee nämä Kleinin klassikot pokkareita syyskuussa. Lisäksi marraskuussa julkaistaan Kleinin uutuusteos Tämä muuttaa kaiken – kapitalismi vs ilmasto.

Naomi Klein: No logo – tähtäimessä brändivaltiaat

No logo on kansainvälinen bestseller, josta tuli ilmestyttyään maailmanlaajuinen ilmiö. Nykyisessä talouskriisissä Naomi Kleinin arvio yritysten ja brändien hallitsemasta maailmasta on yhä tuoreempi ja vaikuttavampi. Mitä merkkituotteet merkitsevät meille? Kuinka mainonta vaikuttaa kulutuskäyttäytymiseemme?

“Loistava kuvaus siitä, miten Nike, Starbucks, McDonald’s ja muut suuryritykset ovat täyttäneet brändeillä koko teollisen maailman. Fantastista ja innostavaa.”  – Select

Naomi Klein: Tuhokapitalismin nousu

Irakin sisällissodan kaoottisimmalla hetkellä esitettiin uusi laki, joka sallii Shellille ja BP:lle pääsyn maan suuriin öljyvarantoihin. Kun tsunami pyyhkii Kaakkois-Aasian rannikon yli, koskemattomat rannat huutokaupattiin turistien lomakohteiksi. Nämä ovat esimerkkejä siitä, miten kapitalismi käyttää sodista, terrori-iskuista ja luonnonkatastrofeista seuraavaa sekasortoa hyväkseen.

“Helppolukuinen, vetävästi ja innostuneesti kirjoitettu.” – Talouselämä

Marraskuussa ilmestyy uutuusteos:

Naomi Klein: Tämä muuttaa kaiken kapitalismi vs. ilmasto

Tämä muuttaa kaiken on Naomi Kleinin toistaiseksi optimistisin kirja. Siinä Klein käy käsiksi suurimpaan uhkaan, jonka ihmiskunta on koskaan kohdannut: ilmastonmuutokseen. Tulipalot, tulvat, myrskyt ja kuivuudet välittävät voimakkaan viestin, herätyshuudon. Enää ei riitä, että vaihdamme hehkulamput. Meidän on muutettava maailma – ennen kuin maailma muuttuu niin rajusti, ettei kukaan ole turvassa. Seuraavan talousjärjestelmän puolesta taistellaan jo yllättävillä ja innostavilla tavoilla.

 

Naomi Klein: No logo – tähtäimessä brändivaltiaat
ISBN: 978-952-264-425-, Into-pokkari, nid. 710 s., suomentajat: Liisa Laaksonen, Maarit Tillman, alkuteos: No Logo: Taking Aim at the Brand Bullies

Naomi Klein: Tuhokapitalismin nousu ISBN: 978-952-264-424-4, Into-pokkari, nid. 680 s., Suomentaja: Ilkka Rekiaro, Alkuteos: The Shock Doctrine: the Rise of Disaster Capitalism

Naomi Klein: Tämä muuttaa kaiken – kapitalismi vs ilmasto
ISBN: 978-952-264-405-3, Into-tieto, nid. 750 s., Suomentajat: Henri Purje & Teppo Eskelinen Alkuteos: This Changes Everything: Capitalism vs. the Climate

arvostelukappaleet@intokustannus.fi

lisätiedot: timo.forss@intokustannus.fi

 

Jaa tämä:

Marimekon riisuttu tarina julki 9.9.2015

Marimekko – Suuria kuvioita julkaistaan keskiviikkona 9. syyskuuta 2015. Kirja on Marimekon kaunistelematon historia täynnä herkullisia tarinoita.

Teos perustuu yli sataan haastatteluun ja kymmeniin arkistolähteisiin. Kirjassa on haastateltu kaikki Marimekon avainhenkilöt.

Armi Ratian kolme lasta muistelee äitiään harvinaisissa haastatteluissa. Kirjassa paljastetaan ennenkuulumattomia käänteitä parjatun Amer-yhtymän unohdetulta aikakaudelta. Kirsti Paakkanen kertoo ensimmäistä kertaa koko tarinansa yksissä kansissa. Mika Ihamuotila tunnustaa, että vuodet Marimekossa ovat olleet raskaampia kuin hän kuvitteli. Kirjassa käydään ensimmäisinä toimittajina Marimekon Kiinan- ja Viron-tehtailla.

Teoksessa pääsevät ääneen myös Suomen eturivin kulttuuri- ja talousvaikuttajat, kuten Jörn Donner, Samu-Jussi Koski ja Björn Wahlroos. Kirja sisältää ainutlaatuisen kuvaliitteen, jossa muun muassa tarkastellaan, mitä Marimekko merkitsee tavallisille suomalaisille.

Marimekosta on julkaistu useita teoksia, mutta siitä ei ole aiemmin tehty journalistista tietokirjaa.

Marimekko oli jo keski-ikäinen, kun teoksen kirjoittajat Esa Koivuranta, Kati Pehkonen, Tuija Sorjanen ja Annina Vainio syntyivät. Nuoret journalistit ovat aiemmin olleet kirjoittamassa teosta Wahlroos – Epävirallinen elämäkerta, joka oli Tutkivan journalismin yhdistyksen Lumilapio-palkintoehdokkaana keväällä 2014. Kuvajournalismista vastaavat Nina Karlsson ja Otto Ponto. Tekijät ovat perustaneet tutkivaan journalismiin erikoistuneen osuuskunnan Sarkamedian.

Se oli karmeaa. Valvoin monta yötä. En millään olisi voinut uskoa, että tällainen luottohenkilö kuin Kristina Isola syyllistyisi tällaiseen. Siinä oli kaksi ikonia, Finnair ja Marimekko.
– Toimitusjohtaja Kirsti Paakkanen vuoden 2013 plagiointikohusta

Marimekko – Suuria kuvioita Facebookissa: facebook.com/marimekkokirja
Osuuskunta Sarkamedia: sarkamedia.com

Kirjaa ovat tukeneet Koneen Säätiö, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Ulkoministeriö ja Suomen tietokirjailijat.

TILAA INNON VERKKOKAUPASTA:
http://www.intokustannus.fi/kirja/marimekko_suuria_kuvioita/

(HUOM: Kirjalla on embargo: teos on myynnissä kirjakaupoissa 9. syyskuuta alkaen, julkivapaa samana aamuna kello kahdelta yöllä.)

 

Koivuranta, Pehkonen, Sorjanen,
Vainio, Karlsson & Ponto:
Marimekko – Suuria kuvioita
Into-tieto,
ISBN: 978-952-264-439-8, 512 sivua.

 

Jaa tämä:

Uutuuspamfletti ratkaisee työttömyyden kansalaistyöllä

Tutkija Tanja Kurosen ja toimittaja Hanna Moilasen Into-pamfletti Kansalaistyötä kaikille! julkaistaan tiistaina 1.9. klo 16.00. Gaudeamus Kirja & kahvissa (Vuorikatu 7, Helsinki). Tekijät ovat paikalla kertomassa kirjastaan.

Suomessa sadat tuhannet ihmiset etsivät töitä, ja heitä pompotellaan koulutuksissa, työharjoitteluissa ja työvalmennuksissa. Samaan aikaan meillä on välttämätöntä työtä, josta kukaan ei suostu maksamaan palkkaa. Kuronen ja Moilanen turhautuivat suomalaiseen työvoimapolitiikkaan ja ehdottavat ratkaisuksi kansalaistyötä.

Tekijät kirjoittavat: “Kirjan ensimmäisessä osassa kerromme mikä meitä suututtaa. Toisessa osassa pohdimme, mitä voisimme oppia Paltamon täystyöllisyyskokeilusta ja välityömarkkinoilla saaduista kokemuksista. Lopuksi esittelemme kansalaistyömallin, jota omasta näkökulmastamme katsottuna pidämme kannatettavana ratkaisuna.”

Kansalaistyön sisällöiksi he ehdottavat muun muassa maallikkotaidoin tehtyä huolenpitotyötä, arkista toisen ihmisen auttamista ja ympäristöstä huolenpitoa. Kansalaistyössä arkiset työt ja taidot tulee nostaa uuden arvostuksen kohteeksi ja palkan arvoiseksi työksi.

Kirjan facebook-sivut

Tanja Kuronen & Hanna Moilanen:
Kansalaistyötä kaikille!
ISBN: 978-952-264-170-0, Into-pamfletti, nid. 114 s.
arvostelukappaleet@intokustannus.fi
lisätiedot: timo.forss@intokustannus.fi

Jaa tämä:
Jaa tämä:

Sinulle on kirjoja.

0
    0
    Ostoskorisi
    Ostoskorisi on tyhjäPalaa kauppaan