Uutiset | Into Kustannus

Uutiset

Mafiavaltio-kirjoittajan uutuuskirja kertoo sisäpiirin tarinan Snowdenista

Venäjällä väärennetyn Mafiavaltion kirjoittajan Luke Hardingin uutuuskirja on sisäpiirin tarina Edward Snowdenin tietovuodosta. Luke Harding vierailee Helsingin Kirjamessuilla lokakuussa 2015.

Paljastukset Yhdysvaltojen käyttämästä maailmanlaajuisesta vakoiluohjelmasta vuonna 2013 mullistivat tietoyhteiskunnan. Kirja käy läpi koko huikean tapahtumakaaren: päivän, jolloin 29-vuotias Snowden jätti tyttöystävänsä Honoluluun mukanaan kovalevy täynnä salaisuuksia, jännityksen täyttämät viikot Hongkongissa, taistelun turvapaikasta ja paon Moskovaan. Tutkivan journalismin mestariteosta lukee kuin jännitysromaania.

Luke Harding on toimittaja ja kirjailija. Hän oli Guardianin Moskovan toimituksen päällikkö 2007-2011, ja hänen kirjojaan on käännetty 13 kielelle. Niistä suomeksi ovat ilmestyneet Mafiavaltio (2012) ja David Leighin kanssa kirjoitettu Assange (2014).

Venäläinen Algoritm-kustantamo julkaisi Mafiavaltio-kirjasta laittoman “käännöksen” osana Putinista kertovaa kirjasarjaa. The New York Timesin haastattelussa Luke Harding sanoo mielivaltaisesti lyhennetystä kirjasta: “He ottivat pois Litvinenkon, FSB:n keinot, perheeni kokeman häirinnän. Ukraina on tabu. Litvinenko on tabu. Putin ja raha eivät ole tabuja.”

Luke Harding: SNOWDEN – MAAILMAN HALUTUIN MIES
Alkuteos The Snowden Files: The Inside Story of the World’s Most Wanted Man, suomentanut Hannu Tervaharju
Into-tieto, nidottu, 332 sivua, suositushinta 28 €, ISBN 978-952-264-434-3
Lataa painokelpoinen kuva: www.intokustannus.fi/images/isotkannet/snowden.jpg

 

arvostelukappaleet@intokustannus.fi
Milla Karppinen, milla.karppinen@intokustannus.fi, 050 551 3310

Jaa tämä:

Ari Turusen uutuuskirja sietämisen taidosta julkaistaan Taiteiden yössä

Ari Turusen päivänpolttava historiakirja Maailmanhistorian kukoistavimmat kaupungit – Eli miten erilaisuuden sietäminen synnyttää vaurautta ja sivistystä julkaistaan Helsingin Taiteiden yön avauksena torstaina 20.8. klo 17 Gaudeamus Kirja & Kahvissa (Vuorikatu 7). Tietokirjailija Ari Turusta haastattelee kustannuspäällikkö ja kunnallispoliitikko Tuomas Rantanen.

Miksi Aleksandriaan perustettiin kirjasto? Miksi Hangzhoussa virkamiehen piti osata kirjoittaa runoja? Miksi Amsterdam otti vastaan suuren määrän pakolaisia 1600-luvulla? Miksi Isfahanista tuli maailman monikulttuurisin kaupunki?

Aina on ollut ihmisiä, joilla on ollut omasta mielestään lähes jumalallinen oikeus määrätä, mikä on hyvä maku, mistä saa puhua ja mitä tehdä. Ari Turusen uusin kirja käsittelee sietämisen taitoa. Maailmanhistorian kukoistavimmat kaupungit loihtii lukijan silmien eteen yhdeksän kaupunkia, jotka omana aikanaan kukoistivat taloudellisesti, tieteellisesti ja taiteellisesti, koska ne sietivät erilaisia ihmisiä ja ideoita. Kaupungeista tuli kohtaamispaikkoja, joissa sormea ei heristelty vaan pikemminkin oltiin vaikutteille alttiita. Ja jos ei aina haluttukaan vaikutteita, annettiin muiden olla rauhassa. Kun ympäristö sallii vapauden ja vieraat vaikutteet, tuloksena on niin talouden, tieteen kuin taiteenkin menestystarina. Ainakin hetkeksi.

Mistä kaupunkien loisto sai alkunsa ja mihin se päättyi? Millaisen perinnön ne jättivät maailmaan? Voisiko talouden elinvoimaisuuden ja luovuuden taata sietämällä persoonallisuuksia, poikkiteloisia mielipiteitä, kritiikkiä ja vähemmistöjä?

VTL Ari Turunen on kirjoittanut useita suosittuja tietokirjoja, jotka käsittelevät ihmisten tapojen historiaa ja maailmankuvien muutoksia. Hänen kirjansa Ettekö te tiedä kuka minä olen? Ylimielisyyden historiaa on käännetty viimeksi saksaksi ja turkiksi.

Tilaa Innon verkkokaupasta: Maailmanhistorian kukoistavimmat kaupungit – Eli miten erilaisuuden sietäminen synnyttää vaurautta ja sivistystä

Turunen Ari:
Maailmanhistorian kukoistavimmat kaupungit –
Eli miten erilaisuuden sietäminen synnyttää vaurautta ja sivistystä

ISBN: 978-952-264-375-9, 316 sivua
Painokelpoinen kansikuva
& kirjailijakuva
Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Jaa tämä:

Jarmo Stoorin Motelli on räävittömän hauska romaani meistä suomalaisista

Jarmo Stoorin Motellin julkistamiskiertue starttaa Taiteiden yönä 20.8.2015 Oulusta.

Helteinen kesä Kempeleessä. Eritteiden kyllästämässä, viinanhajuisessa motellissa entisen valtatien varrella majailee koko ihmiskirjo. Timo suostuu motellinpitäjäksi kahdentoista kaljan tuiskeessa eikä arvaa mikä häntä odottaa. Tutuiksi tulevat homonatsi Kurmilainen ja hänen miesystävänsä Lempäälä, piskuinen Puutarhatonttumummo, vaitelias pukumies Pirttimaa ja lapsiaan ikävöivä irakilainen Mahtan Naftani, joka ryhtyy nälkälakkoon.

Jarmo Stoorin syvästi inhimillinen romaani on myös räävittömän hauska kirja suomalaisesta yhteiskunnasta. Miten meidän käy?

Motelli on Lapissa syntyneen ja kasvaneen, nykyisin Oulussa asuvan Jarmo Stoorin yhdeksäs teos. Edeltävät omakohtaiset romaanit Sieluhäkki (Into 2013) ja Nokian varjossa (Nispero 2014) herättivät ansaittua huomiota. 2000-luvun alussa Stoor omisti motellin nimeltä Kempeleen moottorimaja.

Julkistamiskiertue

Oulun Taiteiden yö
To 20.8. klo 17.30 Akateemisen Kirjakaupan Kirjojen yö (Kirkkokatu 14)
To 20.8. klo 19.00 Suomalainen Kirjakauppa (Kirkkokatu 13)
To 20.8. klo 23.00 Tähtitornin kahvila (Linnansaari 1)

Rovaniemen seniori- ja kirjamessut
La 5.9. klo 13.30 Santasport, Lapin urheilupuisto
Su 6.9. klo 13.00 Santasport, Lapin urheilupuisto

Raahen kirjamessut
La 12.9. klo 20.00 Reipasta meininkiä -klubi, Ruiskuhuone, Rantakatu 35
Musisoituja otteita Jarmo Stoorin Motelli-romaanista. Esittäjinä Latistajat.

Oulun seniori- ja kirjamessut
Su 20.9. klo 15.00 Ouluhalli, Ylioppilaantie 4

Helsingin Kirjamessut
To 22.10. klo 15.30 Kirjakahvila (Messukeskus, Messuaukio 1)

Kirjan tiedot:
Jarmo Stoor: MOTELLI
Into-kauno, sidottu, 256 sivua, suositushinta 29 €, ISBN 978-952-264-399-5
Lataa painokelpoinen kuva: www.intokustannus.fi/images/isotkannet/motelli.jpg

 

arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Milla Karppinen
050 551 3310
milla.karppinen@intokustannus.fi

Jaa tämä:

Pasi Sahlbergin Suomalaisen koulun menestystarina julkkaistaan 3.8. klo 13

Pasi Sahlbergin Suomalaisen koulun menestystarina julkistetaan 3.8. klo 13 2015 Gaudeamus Kirja & kahvissa (Vuorikatu 7, Helsinki). Professori Sahlberg on paikalla kertomassa kirjastaan.

Miten Suomi nousi 30 vuodessa koulutuksen kärkimaaksi? Harvardissa työskentelevän Pasi Sahlbergin lukuisille eri kielille käännetty menestysteos osoittaa, ettei hyvään kouluun ollut kiertoteitä. Suomalainen menestystarina rakentui yhteisestä visiosta, kansallisesta yhteistyöstä ja siitä, että opettajan työtä arvostettiin.

Miltä Suomen koulun tulevaisuus näyttää tiukentuvassa taloustilanteessa? Voidaanko Suomen vaivalla rakennettu koulutusjärjestelmä pelastaa, ja miten sen on uudistuttava? Tätä läksyä vanhempien, kasvattajien ja päättäjien ei ole varaa jättää lukematta.

Suomalaisen koulun menestystarina on alun perin julkaistu englanniksi ja ilmestynyt 15 kielellä. Pelkästään Yhdysvalloissa sen ensimmäinen laitos on myynyt yli 25 000 kirjaa. Suomennos on tehty vuonna 2015 ilmestyneestä päivitetystä laitoksesta.

Pasi Sahlberg on Harvardin yliopiston vieraileva professori. Hän on opettaja, tutkija ja kansainvälisen koulutuspolitiikan asiantuntija, joka on palkittu Koulutusvaikuttaja-, Grawemeyer- ja Robert Owen -tunnustuksilla.

Twitter: @pasi_sahlberg.

Finnish Lessons -kirjan englanninkieliset sivut

 

 

Pasi Sahlberg: SUOMALAISEN KOULUN MENESTYSTARINA – JA MITÄ MUUT VOIVAT SIITÄ OPPIA
Alkuteos Finnish Lessons: What Can the World Learn from Educational Change in Finland? (2nd edition), suomentanut Salla Korpela
Into-tieto, sidottu, 304 sivua, suositushinta 32 €, ISBN 978-952-264-330-8
Lataa painokelpoinen kuva: http://www.intokustannus.fi/images/isotkannet/suomalaisenkoulunmenestystarina.jpg

Arvostelukappaleet ja lisätiedot:
arvostelukappaleet@intokustannus.fi
Timo Kalevi Forss, 040 533 2961, timo.forss@intokustannus.fi

 

Jaa tämä:

Toverit herätkää kertoo poliittisen laululiikkeen tarinan

Timo Kalevi Forssin Toverit herätkää – poliittinen laululiike Suomessa (Into Kustannus) julkaistaan Työväen musiikkitapahtumassa Valkeakoskella 24.7. klo 16 (Jylhävaaran terassi). Tilaisuudessa puhuvat kirjailija Forss sekä laululiikkeen voimahahmot laulaja Sinikka Sokka ja säveltäjä Eero Ojanen. Keskustelun juontaa Suomen tietokirjailijoiden tiedottaja Ari Häkkinen. Ilta huipentuu Puusalissa klo 19 pidettävään Toverit herätkää -konserttiin, jossa Vuokko Hovatta ja Sinikka Sokka tulkitsevat uusia ja vanhoja poliittisia lauluja Zarkus Poussan yhtyeen säestämänä. Kirjassa ja konsertissa on yhteistyökumppanina Työväen Sivistysliitto TSL.

Toverit herätkää kertoo poliittisen laulun tarinan 1900-luvun alun työväenlauluista nykypäivään. Kirjailija Timo Kalevi Forssin haastateltavina ovat 1970-luvun keskeiset tekijät Kaj Chydenius, Pekka Aarnio, Sinikka Sokka, Atte Blom, M. A. Numminen, Eero Ojanen, Mikko Perkoila ja moni muu. Forss ruotii musiikkia ja sanoituksia 2010-luvun näkökulmasta, unohtamatta historiallisia ja aatteellisia taustoja. Myös myöhempien sukupolvien edustajat, kuten Eppu Normaalin Mikko Saarela ja räppärit Paleface ja Rauhatäti, kertovat poliittisen laululiikkeen vaikutuksesta musiikkiinsa.

“Pitäkööt leijonat makeiskorinsa,
puolueettomat humanistit korulauseensa!
Tätä vääryyttä vastaan ei taistella kukkasin.
Tätä verta ei pysäytä pehmeä myötätunto.
Nälkäisten vatsat eivät suudelmista täyty.”

Näin lauloi Aulikki Oksanen vuonna 1970 kappaleessa “Kenen joukoissa seisot”. Poliittinen laululiike huipentui pari vuotta myöhemmin Agit-Propin, Kom-teatterin ja ohjelmaryhmien kultakauteen. Monista kappaleista on tullut klassikkoja: “Natalia”, “Siirtotyöläinen”, “Oppimisen ylistys”, “Jos rakastat”…

Timo Kalevi Forss kertoo kirjastaan Toverit herätkää -kirjakiertueella useilla eri paikkakunnilla.

24.7. Valkeakosken Työväen musiikkitapahtuma, mukana myös Sinikka Sokka ja Eero Ojanen

6.8. Tapahtumien yö, Tampere

20.8. Helsingin Taiteiden yö, Politiikkaa ja polemiikkia, Gaudeamus Kirja & Kahvi

27.8. Tietokirja.fi, Helsinki, mukana myös Sinikka Sokka

28.8. Tiedon janon toriteltta, Kuopio

29.8. Työväenkirjallisuuden päivä, Tampere

5.10. Maanantaiklubi, Helsinki, mukana myös Pekka Aarnio

 

 

Timo Kalevi Forss: Toverit herätkää – poliittinen laululiike Suomessa

ISBN: 978-952-264-441-1,  Into-tieto, sid. 380 s.

 

Lisätiedot timo.forss@intokustannus.fi 040 533 2961

arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Jaa tämä:

Olavi Virrasta uusi elämäkerta

Tiedote. Julkaistu: 25.06.2015 klo 11:16
Into Kustannus

Kaikkien aikojen tangokuningas Olavi Virran syntymästä tuli tänä keväänä sata vuotta. Sen kunniaksi Into Kustannus julkaisee koko kansan rakastaman laulajan elämäkerran Olavi Virta hurmiosta turmioon. Kirjan on kirjoittanut Hannu Nyberg.

“Hopeinen kuu luo merelle siltaa”, lauloi elämää nähnyt mestari vuonna 1960. Olavi Virta hurmiosta turmioon kertoo hurjia ja hauskoja tarinoita supertähdestä. Ola ajeli amerikanraudoilla, lensi kukasta kukkaan ja nautti reippaasti viinaa. Hän oli kova bisnesmies ja poikkeuksellinen lahjakkuus, joka paloi loppuun ja eli viimeiset vuotensa köyhänä ja pilkattuna – mutta ylittämättömänä tangon kuninkaana.

Hannu Nyberg oikaisee laajan tausta-aineistonsa avulla useita Virtaa koskevia virheellisiä uskomuksia. Värikkäissä tarinoissa mukana vilisee aikansa julkkiksia, kuten Tapio Rautavaara, Siiri Angerkoski, Pirkko Mannola, Toivo Kärki ja tietenkin Virran kruununperijät Reijo Taipale ja Eino Grön.

8.-12.7 järjestettävien Seinäjoen Tangomarkkinoiden teemana on tänä vuonna itseoikeutetusti Virta. Kirja on näkyvästi esillä festivaalien yhteydessä sekä Tangomarketissa että Olavi Virta -näyttelyssä. Lisäksi kirjaan voi tutustua muun muassa Valkeakoskella Työväen musiikkitapahtumassa 24.-25.7. Hannu Nyberg kertoo kirjastaan Helsingin Taiteiden yössä 20.8. klo 19.00 Teatteri Kalliossa (Siltasaarenkatu 28).

 

 

Hannu Nyberg : Olavi Virta – Hurmiosta turmioon ISBN: 978-952-264-440-4
Kategoria: Into-tieto Ilmestyminen: 06/2015 464 s, sid.

Lisätiedot: Timo Kalevi Forss 040-533 2961

timo.forss@intokustannus.fi

arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Jaa tämä:

Uusia Into-pokkareita julki: Linkola, Naomi Klein, Haanpää

Tiedote. Julkaistu: 23.06.2015 klo 16:38
Into Kustannus

Into-pokkarit tarjoavat valistuneelle lukijalle kattauksen klassikoita. Luvassa taskulämmintä luettavaa muun muassa Pentti Linkolalta, Pentti Haanpäältä, Laura Gustafssonilta, Naomi Kleinilta sekä tietysti Immanuel Kantilta.

Pentti Linkola: Unelmat paremmasta maailmasta

Pentti Linkolan klassikko järisyttää 2000-luvun lukijan maailmakuvaa. Teos oli ilmestyessään kirjallinen tapaus, joka vaikutti syvästi monen suomalaisen ajatteluun ja elämään.

ISBN 978-952-264-411-4, pokkari, noin 230 sivua, ilm. 6/15

Matti Salminen: Pentti Haanpään tarina

Tässä kirjassa kerrotaan ensimmäistä kertaa tosi tarina miehestä nimeltä Pentti Haanpää. Kirjailijasta, joka havainnoi tarkasti ja kriittisesti omaa aikaansa eikä hetkeksikään hellittänyt puolustamasta vähäosaisten oikeutta ihmisarvoiseen elämään.

ISBN 978-952-264-414-5, pokkari, n. 310 sivua, ilmestyy 8/15

Laura Gustafsson: Huorasatu

Teos pureutuu rujon runollisesti jumaluuteen, eläimellisyyteen ja ihmisyyteen, sopivan

pukeutumisen ongelmallisuuteen ja seksin pohjattomaan hämmentävyyteen sekä tietysti lihaan. Romaani oli vuoden 2011 Finlandia-, Helsingin Sanomien esikoiskirja- ja Nuori Aleksis -palkintoehdokas.

ISBN 978-952-264-402-2, 296 sivua, ilmestyy 8/15

Naomi Klein: No logo – tähtäimessä brändivaltiaat

Kansainvälinen bestseller, josta tuli ilmestyttyään maailmanlaajuinen ilmiö. Nykyisessä talouskriisissä Naomi Kleinin arvio yritysten ja brändien hallitsemasta maailmasta on yhä tuoreempi ja vaikuttavampi.

Alkuteos No Logo: Taking Aim at the Brand Bullies Suom. liisa laaksonen & Maarit Tillman,

ISBN 978-952-264-425-1, pokkari, 710 sivua, ilmestyy 10/15

Immanuel Kant: Ikuiseen rauhaan

Ajatus yleismaailmallisesta rauhasta on aina kiehtonut ajattelijoita. Viimeiseksi

suureksi filosofiksi sanottu Immanuel Kant (1724-1804) pohtii teoksessaan keinoja

sen saavuttamiseksi. Hän luonnostelee konkreettisen kansainvälisen sopimuksen, jonka

noudattaminen turvaisi kansoille pysyvän sodattoman tilan.

ISBN 978-952-264-412-1, 150 sivua, ilmestyy 8/15

Muista myös nämä Into-pokkarit:

Pentti Haanpää: Ilmeitä isänmaan kasvoilla

Pentti Haanpää: Eräs avioliitto

Edith Södergran: Kaikkiin neljään tuuleen

Luiz Ruffato: Rutosti hevosia

Sergei Lukjanenko & Vladimir Vasiljev: Päiväpartio

Kai Sadinmaa: 10 käskyä kirkolle

Pentti Sainio: Kummolan kääntöpiiri

Bernd Brückler & Risto Pakarinen: Elämää KHL:ssä

Ari Turunen: Humalan henki eli juomatapojen tarina

Kari Loimu: Yhdistyksen abc

Antti Alaja & Esa Suominen: Taloutta työväelle – markkinaliberalismin myyttejä murtamassa

Paul Verhoeven & Rob van Scheers: Jeesus Nasaretilainen

Naomi Klein: Tuhokapitalsimin nousu

Sven Lindqvist: Tappakaa ne saatanat

E. P. Thompson: Ydinaseeton Eurooppa

 

 

 

Lisätiedot: timo.forss@intokustannus.fi

Jaa tämä:

Upea tietokirja vieraslajeista valloittaa

Seppo Turusen ja Maia Raitasen ”Valloittavat lajit – Tulokkaat ja vieraslajit tulimuurahaisista jättipalsamiin” julkaistaan ensi tiistain aamukahvilla, tervetuloa!

16.6.2015 kello 10 Gaudemus Kirja&Kahvissa, Vuorikatu 7, Helsinki

VALLOITTAVAT LAJIT on professori Seppo Turusen ainutlaatuinen tietokirja muualta tulevista kasveista, eläimistä ja sienistä – kottaraista, pesukarhua, agakonnaa ja syylälinnunhernettä unohtamatta. Upeaa teosta ryydittävät Maia Raitasen kekseliäät värikuvat. Kirja jäljittää huikean määrän kiinnostavia vieraslajeja Suomen luonnosta trooppisiin sademetsiin.

Vieraat valloittajat aiheuttavat tauteja, kilpailevat muiden lajien elintilasta, ovat tehokkaita saalistajia. Joskus ne ovat syynä sukupuuttoihin. Useimmat vieraslajit ovat kuitenkin harmittomia. Voiko niistä olla jopa hyötyä? Entä voiko omaa puutarhaa tarkastelemalla oivaltaa jotain olennaista ihmisen osasta?

Miten vieraat lajit ovat levinneet maasta ja maanosasta toiseen? Millainen on argentiinanmuurahaisten planetaarinen superyhdyskunta? Suurilehtinen etelänruttojuuri luokitellaan Suomessa haitalliseksi, mutta onko se todella sitä? Miksi saarnensurman kaltaiset kasvitaudit ovat maamme vaarallisimpia lajeja? Mitä voi tehdä, kun miljoonat villiintyneet siat tappavat lampaita ja kauriiden, kilpikonnien ja maassa pesivien lintujen poikasia, kaivavat viljelyksiä ja syövät istutuksia? Miksi siili on Australian haitallisimpia lajeja?

Seppo Turunen on Korkeasaaren eläintarhan entinen johtaja, professori ja Helsingin yliopiston eläinfysiologian dosentti, jonka aiempia kirjoja ovat Paviaaneja, punaviiniä ja puutarhanhoitoa (Tieto-Finlandia-ehdokas, Tammi 2007), Lemmikkielämää (Gaudeamus 2011) ja lukion oppikirja Biologia: Ihminen (WSOY 1995–2014). Kirja pohjautuu usean vuosikymmenen kasvi- ja eläinharrastukseen, jonka yksi kohde on puiden, pensaiden, perennojen ja erilaisten eläinten puutarha läntisellä Uudellamaalla.
Maia Raitanen on kuvituksen sekatyöläinen, freelancer vuodesta 1980. Hän on kirjoittanut ja kuvittanut teokset Sano muikku! – Suomen viehättävin kalakirja (Into, 2012), Valas, valas! – Maailman viehättävin valaskirja (Into, 2013) ja Fish From Finland (Yrityskirjat, 2008). Raitasen töihin lukeutuu tietokirjoja, luontokirjoja ja ala- ja yläasteen oppikirjoja (aiempaan yhteistyöhön Turusen kanssa kuuluu Biologia: Ihminen).

Kirjan kuvitusta:
Päivänkakkara on ihmisen mukana aikoinaan Suomeen kotiutunut
muinaistulokas.
Kesysika ja sen ja villisian jälkeläiset kuuluvat luontoon villiytyneinä
maapallon haitallisimpiin vieraslajeihin.

Tilaa kirja Innon nettikaupasta:
http://www.intokustannus.fi/kirja/valloittavat_lajit/

Turunen Seppo & Raitanen Maia
Valloittavat lajit –
Tulokkaat ja vieraslajit tulimuurahaisista jättipalsamiin
Into-tieto, ISBN: 978-952-264-370-4, 320 sivua.

Jaa tämä:

Jynkkää menoa Otso Kantokorven tapaan

09Tervetuloa Ravintola Huvipurteen (Pursimiehenkatu 27, Helsinki) 16.6. klo 15 Otso Kantokorven Jynkkää menoa Punavuoressa – Rappiollista kulttuuripolitiikkaa julkistamistilaisuuteen. Ohjelmassa kirjailijan mietteitä uutukaisestaan, raikkaita virvokkeita sekä sökön pelaamista.

Jynkkää menoa Punavuoressa on valikoima Otso Kantokorven Yle Radio 1:n Kultakuume-ohjelmassa vuosina 2006-2014 julkaistuista kolumneista. Alaston kriitikko Otso Kantokorpi kuljeskelee pitkin Helsingin katuja, ympäri Suomea ja pohjoista Eurooppaa pohtien taidetta, kulttuuria ja niiden merkitystä.

Taide kuuluu kansalle, ja sitä löytyy kaikkialta: rööperiläisistä baareista, museoiden seiniltä, seinien ulkopuolelta, puistoista, kadun kulmista ja 70-luvun lähiöostareilta. Ratikkalipun hinnalla näkee huippuarkkitehtuuria, kirjastokortilla saa täyslaidallisen kulttuuria ja kantabaarin nurkkapöydässä jälkiviisaat paaluttavat taidepolitiikan uomiinsa. Onhan keskustelu se alue, jolla taide ja kulttuuri lopulta tulevat todeksi.

Otso Kantokorpi on Virossa viihtyvä helsinkiläinen taidekriitikko , toimittaja, kuraattori ja tietokirjailija. Hän on kirjoittanut ja toimittanut yli 30 tietokirjaa ja toiminut muun muassa Taide-lehden ja Kritiikin Uutisten päätoimittajana. Kantokorpi on myös armoitettu baarikärpänen, jonka sököseurueessa on tapana siteerata Aleksis Kiveä ja muita kirjallisuuden klassikoita.

 

 

 

Kantokorpi Otso: Jynkkää menoa Punavuoressa – Rappiollista kulttuuripolitiikkaa

ISBN: 978-952-264-354-4, Into-tieto, nidottu 305 s.

 

arvostelukappaleet@intokustannus.fi

lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

timo.forss@intokustannus.fi

Jaa tämä:

Maailmankirjallisia nimiä Suomessa: Kyung-sook Shin ja Luiz Ruffato

Etelä-Korean luetuin ja ylistetyin kirjailija Kyung-sook Shin ja kohuttu brassikirjailija Luiz Ruffato vierailevat Suomessa. Vielä on varattavissa joitakin aikoja haastattelua varten. Lisätietoja ja ohjelma alla.

Ohjelma:

Tiistai 9.6. kello 15.30 Kyung-sook Shinin lehdistötilaisuus ja kirjailijahaastattelu Gaudeamus Kirja & Kahvissa (Vuorikatu 7, Helsinki)

Keskiviikko 10.6. kello 16.30 Kyung-sook Shinin kirjailijahaastattelu Pienessä Kirjapuodissa (Yliopistonkatu 28, Turku)

Torstaina 11.6. kello 12.30 Luiz Ruffaton uutusromaanin TEKOKUKKIA julkistus ja kirjailijahaastattelu Gaudeamus Kirja & Kahvissa. Kirjanjulkistuksen  jatkoksi ”jalkapallokirjailijat” Jyrki Vainonen ja Atik Ismail taittavat peistä Luiz Ruffaton kanssa siitä, mitä yhteistä on proosataiteella ja jalkapallolla.

Lauantaina 13.6. klo 13 Sanomatalossa Luiz Ruffato esiintyy Lahden kansainvälisen kirjailijakokouksen yleisötilaisuudessa.

Luiz Ruffato onkin yksi Mukkulan kirjailijakokouksen tämänvuotisista vieraista. Hän kohahdutti viime vuoden Frankfurtin kirjamessujen avajaispuheellaan Brasilian ristiriitaisuudesta. Ruffato on joutunut näkemään katujen todellisuuden kodittomana São Paulossa. Hän valmistui viestinnästä Juiz de Foran yliopistosta vuonna 1981. Uutuusromaani TEKOKUKKIAon kirja kirjan sisällä. Tuloksena on taitavasti rakennettu todellisuuden ja fiktion yhteen punouma, jossa on vahvaa kirjallisuuden voimaa. Ruffaton teoksista on tähän mennessä suomennettu kriitikoiden ylistämä romaani Rutosti hevosia (Into 2014) sekä hänen kokoamansa jalkapalloaiheinen novelliantologia Pilkun paikka (Aviator 2014) . Ne ovat Jyrki Lappi-Seppälän osaavaa suomentajantyötä: Rutosti hevosia oli tänä keväänä yksi Jarl Hellemann -käännöspalkintoehdokas.

Kyung-sook Shin (s. 1963) on Etelä-Korean tärkein ja kansainvälisesti menestynein kirjailija. Hänet on palkittu mm. Man Asianin, Manhaen, Dong-inin, Yi Sangin ja Prix de l’Inaperçun kirjallisuuspalkinnoilla. Shin on neljäs perheen kuudesta lapsesta. Hänen vanhemmillaan ei ollut varaa lähettää häntä lukioon, joten hän muutti veljensä asuntoon Souliin, kävi töissä elektroniikkatehtaalla ja opiskeli iltakoulussa.

Suomeksi ilmestynyt PIDÄ HUOLTA ÄIDISTÄ muuttaa lukijan käsityksen omasta äidistään. Se on riipaisevan kaunis teos rakkaudesta ja sukupolvien välisistä eroista. Lasten muutto maalta kaupunkiin on mullistanut perheen elämän. Romaani on myynyt Koreassa yli kaksi miljoona kirjaa, käännetty yli 20 kielelle ja julkaistu 36 maassa. Se on ensimmäinen suomennettu eteläkorealainen romaani.

Shiniä haastattelee ja tulkkaa Korean tunnetuin suomalainen ja kirjan kääntäjä Taru Salminen. Hän tuli korealaisten tietoisuuteen Talk with Beauties -televisio-ohjelman tähtenä ja esiintyy säännöllisesti eri radio- ja tv-ohjelmissa.

Jaa tämä:
Jaa tämä:

Sinulle on kirjoja.

0
    0
    Ostoskorisi
    Ostoskorisi on tyhjäPalaa kauppaan