Uutuuskirja on jännityselokuvan veroinen tositarina Italian verisistä vuosista

Anton Montin Punaiset prikaatit – Italian väkivallan vuodet julkistetaan Gaudeamus Kirja & Kahvissa (Vuorikatu 7, Helsinki) 6.10.2015 kello 17.30. Tilaisuudessa kirjailijaa haastattelee toimittaja Anna Tulusto.

Joulukuussa 1969 Milanossa räjähti pommi, joka tappoi toistakymmentä ihmistä ja haavoitti lähes sataa. Italian poliittinen ilmapiiri muuttui hetkessä. Alkoi “lyijyn vuosiksi” kutsuttu ajanjakso, jolloin Punaiset prikaatit tappoi ja sieppasi valtaapitäviä, ryösti pankkeja ja sabotoi tehtaita. Prikaatilaiset olivat ammattilaisia, jotka saivat kuukausipalkkaa ja asuivat salaisissa soluissa.

Miten prikaati organisoitui, suunnitteli ja toteutti iskuja? Miten he kidnappasivat ja tappoivat ex-ministeri Aldo Moron? Kuka oli erikoinen miljardööri Feltrinelli, Fidel Castron kaveri, joka rahoitti äärivasemmistoa ja lopulta kuoli asentaessaan pommia?

Anton Montin Punaiset prikaatit – Italian väkivallan vuodet kertoo tarinan eräästä Euroopan historian vahvimmasta aseellisesta poliittisesta järjestöstä ja valaisee ajankohtaisella tavalla poliittisen väkivallan syntymekanismeja. Traaginen kertomus on jännityselokuvan veroinen tositarina Italian väkivallan vuosista.

Anton Monti syntyi Helsingissä vuonna 1964. Suomalais-italialainen Monti vietti nuoruutensa Roomassa ankaran poliittisen väkivallan aikaan. Hän seurasi Italian tapahtumia ensin lapsen, sitten nuoren aktivistin ja lopuksi aikuisen miehen silmin. “Lyijyn vuosina” 1969-1988 Monti tutustui henkilöihin, jotka myöhemmin olivat mukana Punaisten prikaatien toiminnassa. Monti on kirjoittanut useita politiikkaa käsitteleviä artikkeleita koti- ja ulkomaisiin julkaisuihin. Työurallaan hän on toiminut autoalan ja kansainvälisen kaupan johtotehtävissä.

Tilaa kirja Innon verkkokaupasta: Punaiset prikaatit – Italian väkivallan

Anton Monti

Anton Monti: Punaiset prikaatit – Italian väkivallan vuodet 1970-1988

ISBN: 978-952-264-450-3

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Painokelpoinen kansikuva ja kirjailijakuva

 

Jaa tämä: