Vaaleilla harvainvaltaan – demokratian tila Aasiassa julkistaminen 25.5. kello 12.30

Tove Selin ja Kristiina Vainio (toim.): 
VAALEILLA HARVAINVALTAAN – DEMOKRATIAN TILA AASIASSA
julkistetaan tiistaina 25.5. kello 12.30 Kurvin Kirjassa (Hämeentie 48, Helsinki).
Tervetuloa!

Mistä Bangkokissa oikein mellakoidaan? Entä mitä Filippiinien vaaleissa todella tapahtui viime viikolla? Näihin ja moniin muihin Aasian uutistapahtumien taustoihin pureutuu uusi kansainvälinen kirja, Vaaleilla harvainvaltaan – demokratian tila Aasiassa, jossa eturivin asiantuntijat Suomesta ja Aasiasta tutkailevat Aasian maiden poliittista kulttuuria ja demokratian tilaa.

Euroopasta peräisin oleva demokratia vaaleineen ja puolueineen ei etene Aasiassa – kun teatterimaisissa vaaleissa äänet kerää niitä ahkerimmin ostanut tai opposition hiljaiseksi nujertanut taho.

Filippiineillä ja Kambod?assa vallanpitäjät manipuloivat vaaleja ja pelottelevat oppositiota. Aasian suurimmassa demokratiassa Intiassa surmataan alkuperäiskansaa. Vaikka Kiina ja Vietnam kokeilevat pienimuotoista ruohonjuuridemokratiaa, on toisinajattelu edelleen jyrkästi kielletty.

Toisaalta kansanliikkeet Nepalissa, Filippiineillä, Indonesiassa ja Thaimaassa ovat onnistuneet syrjäyttämään vallanpitäjät. Onko kansalaisyhteiskunnan vahvistamisessa toivoa ja millainen kansalaisliikkeiden strategia olisi järkevin esimerkiksi Vietnamissa?

Tilaisuudessa tavattavissa tutkija Ko Ko Thett Burmasta, Insist-järjestön pääsihteeri Saleh Abdullah Indonesiasta ja kirjan toimittajat Tove Selin ja Kristiina Vainio.

Kirjan julkistaminen jatkuu yleisölle vapaalla keskustelutilaisuudella Kurvin Kirjassa kello 15 saakka. Tarjoilua. Vapaa pääsy!

VAALEILLA HARVAINVALTAAN – DEMOKRATIAN TILA AASIASSA
Pystykorvakirja, Like 2010, nidottu, ISBN 978-952-01-0456-6
Katso myös kirjatraileri!

INTO / Jaana Airaksinen, Jaana.airaksinen@mondediplo.fi, puh. 045 6334495
LIKE / Nora Varjama, nora.varjama@like.fi, puh. 050 547 6868
Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

Jaa tämä: