Vallatut mainostaulut ja neulottu poliisiauto – Häiriköt avaa kulttuurihäirintää

HÄIRIKÖT julkistetaan perjantaina 14.6. kello 11 Kiasman Seminaari-tilassa (1. kerros). Keskustelemassa Jari Tamminen, taiteilija Riiko Sakkinen ja kriitikko Otso Kantokorpi. Haastattelijana Voima-lehden kustannuspäällikkö Tuomas Rantanen. Tervetuloa!

Kulttuurihäirintä on vallattuja mainostauluja ja mainosparodioita, tai vaikka odottamaton performanssi katuvilinässä. Se on yhteiskunnallista kommentaaria ja luovaa vastarintaa. HÄIRIKÖT on kirja kulttuurihäirinnästä.

Elinympäristömme täyttyessä kaupallisella kuvastolla ja rakentuessa sen ehdoilla on medialukutaito ja kyky tulkita meihin kohdistettuja viestejä alati tärkeämpää. Kulttuurihäirintä (“culture jamming”) on tullut tutuksi Suomessakin. Taiteilijat ja aktivistit avaavat mainosten ja mediakuvaston toimintatapoja ja herättävät keskustelua julkisen tilan hallinnasta – välillä sääntöjä rikkoen, välillä niitä venyttäen.

HÄIRIKÖT on ensimmäinen kulttuurihäirintää laajemmin käsittelevä kotimainen teos. Se tarjoaa ilmiöstä ainutlaatuisen läpileikkauksen. Runsaasti kuvitettuun kirjaan on haastateltu lähes 50 häirikköä Suomesta ja maailmalta.

Jari Tamminen on Voima-lehden toimittaja ja seurannut kulttuurihäiriköitä työkseen pian vuosikymmenen ajan. Innon Voima-sarjassa on aiemmin ilmestynyt vastamainoksia käsitellyt kirja “Louserit vuittuun”.

Jari Tamminen: HÄIRIKÖT – KULTTUURIHÄIRINNÄN AAKKOSET
Into-Voima, nidottu, 208 sivua, suositushinta 29 euroa, ISBN 978-952-264-166-3
Lataa painokelpoinen kuva: http://www.intokustannus.fi/images/isotkannet/hairikot_kansi.jpg

Arvostelukappaleet:

arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

Jari Tamminen, jari.tamminen@voima.fi, 050 331 4357
Mika Rönkkö,
mika.ronkko@intokustannus.fi,
050 436 2170

www.facebook.com/Hairikot

Jaa tämä: