Valtion tiedonjulkistamispalkinto Hanna Nikkaselle

Into onnittelee Hanna Nikkasta Valtion tiedonjulkistamispalkinnosta!

Innon kirjailija Hanna Nikkanen saa Valtion tiedonjulkistamispalkinnon 2011 tutkivasta journalismista, erityisesti teoksesta Viaton imperiumi – Kolme kertomusta suomalaisesta yritysvastuusta (Into Kustannus/ Like).

Palkintoperustelujen mukaan “Viaton imperiumi avaa näkymän suomalaisten suuryritysten toimintaan maailmalla. Kirja vie lukijan Kongon kaivoksista Iranin mielenosoituksiin ja Brasilian sellutehtaisiin. Se näyttää, miten entisajan pienestä Suomesta on kasvanut vaikutusvaltainen maa, jonka yritystoiminta esimerkiksi metsäteollisuuden ja tietotekniikan aloilla vaikuttaa monen muun maan kansalaisten hyvinvointiin.”

“Tutkivalla otteella taustoitetut esimerkit valaisevat yritysvastuun käsitettä ja saavat lukijan pohtimaan, mitä voimme vaatia kotimaisilta yrityksiltä. Eettisesti kestävä yritystoiminta on Nikkasen mukaan mahdollista, mutta se vaatii paitsi kuluttajien valistuneita valintoja ja julkisuuden painetta myös poliittista sääntelyä. Hanna Nikkanen on osoittanut vastaavaa perusteellisuutta myös tutkivan journalistin työssään käsitellessään muun muassa digitaalisia oikeuksia, Latinalaista Amerikkaa, siirtolaisuutta ja kansalaisaktivismia.”

Hanna Nikkanen (s. 1981) on tutkiva toimittaja ja Voiman julkaiseman verkkolehti Fifin entinen päätoimittaja. Nikkanen on toiminut globaalia oikeudenmukaisuutta ajavissa aktivistiliikkeissä ja osallistunut avoimen verkkojournalismin kehittämiseen Indymedia-verkostossa. Hän on työskennellyt Guatemalassa, Portugalissa, eteläisessä Afrikassa ja Kosovossa.

Euroopan komissio myönsi Nikkaselle syrjinnän ja köyhyyden vastaisen journalismin erikoispalkinnon vuonna 2010.

Hanna Nikkanen:
Viaton imperiumi – Kolme kertomusta suomalaisesta yritysvastuusta
ISBN: 978-952-01-0514-3,
 e-kirja ISBN: 978-952-264-043-7

Kategoria: Into-tieto
E-kirja formaatti: EPUB MOBI

Ilmestyminen: 10/2010

Sivumäärä: 204

Sidosasu: Nid.

Oovh: 26.00 €
Pystykorvakirja. Into & Like.

Jaana Airaksinen
jaana.airaksinen@intokustannus.fi
045 6334495

Jaa tämä: