Venäjä Mon Amour – Ilkka Taipaleen uskomaton tarina julki

“Minua on aina harmittanut, kun Venäjästä puhutaan vain negatiiviseen sävyyn. Halusin kirjoittaa toisenlaisen kirjan, 52 vuoden ajan seikkailuistani Neuvostoliitossa, Venäjällä ja muilla lähialueilla.”

Ilkka Taipaleen tuoreen muistelmateoksen Venäjä Mon Amour julkistustilaisuutta vietetään Helsingin Rauhanasemalle (Veturitori 3, Itä-Pasila) 20.10.2015 kello 13.

Harvalla on samanlainen asuste kuin Ilkka Taipaleella kirjansa Venäjä Mon Amour kannessa. Kyseessä on nimittäin Arkangelin yliopiston kunniatohtorin viitta. Huumoriin taipuvaisen poliitikon Venäjä-muistelmat ovat tulvillaan uskomattomia juonenkäänteitä ja hulvattomia tarinoita Kaliningradista Vorkutaan ja Ukrainan Baltasta Vienanjoen Arkangeliin.

Taipale muun muassa kertoo, miten Kellokosken sairaalaan tuotiin sodan jälkeen huippupoliitikkoja piiloon ja autonkuljettajakin lähetettiin Ruotsiin varmuuden vuoksi. Taipale tarinoi myös, miten Venäjän johtava alkoholiasiantuntija peruutti tulonsa Suomeen päivää aikaisemmin, koska hän sai kutsun Kremliin.

Ilkka Taipale (s. 1942) on poliitikko, pasifisti, lääkäri ja Itämerikeskuksen entinen johtaja. Hän on ollut mukana kansainvälisessä sitoutumattomassa rauhanliikkeessä puoli vuosisataa.

Tilaa kirja Innon verkkokaupasta: Venäjä Mon Amour

Ilkka Taipale: Venäjä Mon Amour
ISBN: 978-952-264-454-1

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

 

Jaa tämä: