Ven?l?inen scifi-hirmu Sergei Lukjanenko Suomeen

Venäjän suosituimpiin scifi- ja fantasiakirjailijoihin lukeutuva Sergei Lukjanenko vierailee maassamme 12.-14.4.

Into Kustannus julkaisee suomeksi Lukjanenkon läpimurtoteoksen Yöpartio. Sergei Lukjanenko (s. 1968) on saanut lähes 50 kirjallisuuspalkintoa, esimerkiksi Paras eurooppalainen fantasiakirjailija 2003 ja Vuoden kirjailija Venäjällä 2006. Hänen teoksiaan on käännetty kymmenille eri kielille.

Yöpartio on omaperäinen sekoitus vampyyritarinaa, fantasiaa ja kauhua. Huikeat ja mielikuvitusta ruokkivat tapahtumat sijoittuvat Moskovaan. Yöpartio on Venäjällä suositumpi kuin Taru Sormusten Herrasta ja Harry Potter. Maailmanmaine alkoi kirjaan perustuvasta venäläisestä elokuvasta Night Watch vuodelta 2004 (ohj. Timur Bekmambetov) Elokuvan jenkkilevitys vuonna 2006 aloitti sekä kirjan että elokuvan mailmanvalloituksen.

Yöpartio on Lukjenenkon massiivisen viisiosaisen fantasiasarja ensimmäinen osa. Sergei Lukjanenko saapuu esiintymään Tampereen kirjamessuille. Menestyskirjailija vierailee myös Helsingissä.

“Ainutlaatuinen! Häkellyttävä sekoitus Dostojevskia ja Dawn of the deadia!”
– New Statesman

Sergei Lukjanenko: Yöpartio, ISBN: 978-952-264-066-6, sid. 400 s., suom.: Arto Konttinen, Alkuperäisteoksen nimi: Notšnoi Dozor

Into Kustannuksen Venäjä-kevät pitää sisällään muutakin herkkua:

 

Tomi Huttunen: Pietari on rock

Pietari on rock kertoo Leningradin rockin synnystä, ensimmäisen rock-klubin perustamisesta ja ensimmäisistä äänitteistä – niin epävirallisista kuin virallisista. Se on kirja venäläisistä rock-runoilijoista, joista tuli enemmän kuin runoilijoita. Kirja sisältää rocklyriikka-antologian venäjäksi ja suomeksi.

ISBN: 978-952-264-123-6, nid. 174 s.

Dj Stalingrad: Eksodus

Eksodus on omaelämäkerrallinen kuvaus rajusta todellisuudesta 2000- luvun Venäjällä, jota Neuvostoliiton romahdus vielä varjostaa. Keskiössä on moskovalainen hc-punkskene, jonka piirissä muodostui antifasistinen liike, joka pyrki avoimesti vastustamaan fasististen ryhmittymien ylivaltaa alakulttuureissa.

ISBN: 978-952-264-136-6, nid. 160 s. Suomennos Veli Itäläinen

Veli Itäläinen: Viiden vuoden pano

Kirja Venäjästä, jossa on kaikkea sitä minkä puute tekee Suomesta tylsän paikan elää – kaaosta, arvaamattomuutta ja järjettömyyttä. Itäläisen kertomukset eivät edusta Venäjän tuntemusta, vaan ne käsittelevät aiheita, jotka ovat itsestäänselvyyksiä kaikille venäläisille. Ilman tämän kokoelman tarjoamaa alkeisoppimäärää ei voi tietää tämän päivän Venäjästä yhtään mitään.

ISBN: 978-952-264-132-8, Into-pamfletti, nid. 150 s.

Lidia Ginzburg: Leningradin piirityksen päiväkirja

Teos tutkii piirityksen vaikutuksia leningradilaisiin ruumiin, mielen ja kielen tasolla. Se analysoi kaupunkilaisten puheenaiheita ja puhetapoja nälänhädän eri vaiheissa ja vertaa niitä sotaa edeltävään aikaan. Kirja pohtii myös sivistyneistön kohtaloa ja roolia kollektivistisessa järjestelmässä sekä yksilön ja massan ongelmallista suhdetta. Klassikkoteos.

ISBN: 978-952-264-067-3, sid. 186 s. Suomentaja: Kirsti Era, 
Alkuperäisteoksen nimi: Zapiski blokagnogo cheloveka

Timo Kalevi Forss, 040-533 2961, timo.forss@intokustannus.fi

Jaana Airaksinen, 045-633 4495, jaana.airaksinen@intokustannus.fi

arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

Jaa tämä: