Yhteis?, paratiisi vai vankila? – Iloisen talon kellareissa julkistetaan ti 8.11. kello 13

“Minä en ole koskaan vain minä, vaan olen jatkuvasti osa laumaa.”

Kristiina Kouroksen toimittama Into-pamfletti ILOISEN TALON KELLAREISSA julkistetaan tiistaina 8.11. kello 13 Lasipalatsin Kohtaamispaikassa (Mannerheimintie 22-24, Lasipalatsin 2. kerros, Ravintola Lasipalatsin sisäänkäynti). Paikalla kirjan kirjoittajat Erno Enroth, Johanna Hurtig, Kristiina Kouros ja Joni Valkila. Tervetuloa!

ILOISEN TALON KELLAREISSA -teoksen kirjoittajat kirjoittavat kukin yhteisönsä sisältä: käsittelyssä ovat romanit, Jehovan todistajat, vanhoillislestadiolaiset, tataarit ja eri siirtolaisryhmät.

Iloisen talon kellarit voivat olla järjestyksessä, mutta niistä voi löytyä myös kipeitä salaisuuksia.

Erno Enroth kasvoi Mustalaislähetys ry:n romanilapsille tarkoitetussa lastenkodissa. Hän tuli tunnetuksi 1990-luvun alussa menestyksekkäänä muusikkona ja erityisesti Pelimannet-yhtyeen jäsenenä. Kirjassa hän kertoo rankoista kokemuksistaan elämänsä varrelta.

Johanna Hurtig on yhteiskuntatieteiden tohtori ja lastensuojeluun erikoistunut tutkija Tampereen yliopistossa. Kirjassa Hurtig käsittelee väkivallan uhreiksi joutuneiden vanhoillislestadiolaisten lasten asemaa. Hän on haastatellut tutkimustaan varten noin 40 väkivallan uhria.

Joni Valkila syntyi Jehovan todistajien yhteisön jäseneksi mutta joutui erotessaan yhteisönsä karttamaksi. Hän toimii Uskontojen uhrien tuki UUT ry:ssä ja tutkijana Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Kirjassa Valkila kertoo, miltä tuntuu erota yhteisöstä.

Kristiina Kouros on Ihmisoikeusliiton pääsihteeri ja kirjan toimittaja. Kirjassa hän kysyy, voivatko eri yhteisöt yksilön asemaa rajoittaessaan syyllistyä ihmisoikeusloukkauksiin.

Kymmenestä kirjoittajasta neljä esiintyy salanimellä.

Kristiina Kouros (toim.):
ILOISEN TALON KELLAREISSA
Into-pamfletti, nidottu, ISBN 978-952-01-0617-1, suositushinta 17 €
Lataa iso kansikuva täältä.

ARVOSTELUKAPPALEET
arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

HAASTATTELUPYYNNÖT
Janna Kyllästinen, janna.kyllastinen@ihmisoikeusliitto.fi, 044 742 0409

INTO
Milla Karppinen, milla.karppinen@intokustannus.fi, 050 551 3310

LIKE
Nora Varjama, nora.varjama@like.fi, 050 547 6868

www.intokustannus.fi
www.ihmisoikeusliitto.fi

 

Jaa tämä: