Heli Kuusipalo
Dolce patata
ja muuta ihanaa kasviksista
Ilmastoystävän keittokirja.
Dolce patata on iloinen keittokirja täynnä herkullisia kasvisreseptejä Italiasta ja Suomesta. Mukana myös tietoiskuja ruoasta ja ilmastosta. Herkulliset kuvat.
Dolce patata kutsuu kokeilemaan Pirteää punajuuripaistosta sekä monta muuta leipää, suolapalaa, keittoa, paistosta, pastaa, piirakkaa, salaattia, marjasosetta, mehua ja jälkiruokaa. Kirjassa on myös kattavat neuvot luonnonmukaiseen säilöntään.
Arkisilla ruokatottumuksillamme on maailmanlaajuinen merkitys. Syömisen osuus on yksilön ympäristövaikutuksista noin kolmannes, yhtä paljon kuin asumisen ja liikenteen.
Oikeiden valintojen tekeminen ei ole vaativaa. Annosten tarkkaa hiilijalanjälkeä ei tarvitse laskea, perussäännöillä pääsee pitkälle: lisää kasvisruokaa, vähennä lihan ja maitotuotteiden käyttöä. Ilmastoystävälliseen ruokailuun kuuluu myös luomun suosiminen, pakkausmateriaalien välttäminen sekä kauppamatkojen pituuden ja ruoanjätteiden minimointi.
Dolce patata sisältää 80 ruokaohjetta ja 34 värikuvaa sekä sesongin vinkit:
– kevät: idätys, ruukkukasvatus, hapattaminen
– kesä: yrtit, villivihannekset
– syksy: säilöntä, keräily, marjastus
– talvi: tuonti (pähkinät, siemenet, pavut)
Herkkujen ohella tiukkaa ilmastoasiaa ja hyödyllisiä vinkkejä ruokapiireistä kaupunkiviljelyyn.
32,00 €
Loppuunmyyty
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.