Ensimmäinen suomalainen Mozart-elämäkerta julkaistaan 14.10.

Tiedote. Julkaistu: 07.10.2014

”Beethoven haluaa taivaaseen, mutta Mozart tulee sieltä.”
– Kapellimestari Josef Krips

Wolfgang Amadé Mozartista on kirjoitettu paljon, mutta tuskin koskaan yhtä värikkäästi, hauskasti ja persoonallisesti kuin nyt. Antti Vihisen riemastuttava Minä ja Mozart on ensimmäinen Suomessa tehty elämäkerta oman aikansa rocktähdestä, länsimaisen kulttuurihistorian suurmiehestä ja yhdestä maailman arvokkaimmasta brändistä. Kirja julkaistaan Musiikkitalossa (päälämpiö, Sibelius-Akatemian pääty) Helsingissä tiistaina 14.10. klo 14. Tervetuloa!

Mozart oli taivaallista musiikkia säveltänyt nero ja lapsitähti. Häntä kutsutaankin jumalaiseksi Amadeukseksi, vaikkei Mozart tätä nimeä milloinkaan itsestään käyttänyt. Vihisen teos on rakkaudenosoitus Mozartin musiikkia kohtaan mutta myös vankka tutkimus. Se perkaa Amadeus-myytin ja osoittaa, kuinka Mozart oli myös isänsä oman uran edistämisen sivutuote.

Minä ja Mozart yhdistää raikkaalla ja röyhkeälläkin tavalla Mozartin elämäkerran ja Vihisen omat seikkailut. Mozartin kirjeistä tehdyt uudet käännökset valottavat säveltäjän elämäntarinaa samalla kun Vihisen persoonalliset teosanalyysit avaavat laajoja ja yllättäviä näkymiä koko Euroopan kulttuurihistoriaan.

Tamperelainen Antti Vihinen (s. 1961) on toiminut mm. Lahden Sibeliustalon toimitusjohtajana 1999–2010 ja professorina Saksan Karlsruhessa. Väitöskirjassaan Vihinen käsitteli Sibeliuksen natsiyhteyksien merkitystä säveltäjän maineelle Keski-Euroopassa. Hänen edellinen kirjansa Musiikkia ja politiikkaa – Esseitä Wagnerista Sibeliukseen (Like 2005) oli arvostelumenestys.

Antti Vihinen Helsingin Kirjamessuilla
Pe 24.10. klo 12 Kirjalijahaastattelu Innon ja Rosebudin osastolla (6b99)
Pe 24.10. klo 13 Mozart-keskustelu Musiikkimessujen Backstage-lavalla

Antti Vihinen: Minä ja Mozart
ISBN: 978-952-264-280-6
Into-tieto | sidottu | 496 s.
Ovh: 34 €

>> Lataa painokelpoinen kansikuva
>> Lataa kirjailijan kuva

Arvostelukappaleet:
arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

Lisätiedot:
Maija Lähteenmäki
maija.lahteenmaki@intokustannus.fi
050 324 3007

Ari Häkkinen
ari.hakkinen@intokustannus.fi
040 546 023

Jaa tämä: