Innon uutuuskirjoissa Veikko Huovista, papuja, skeittausta ja Denise Rudbergin rakkaustarina

”Ihmisellä on tässä avaruudessa kusiaisen valtuudet.”
– Konsta Pylkkänen, Veikko Huovisen kirjoittama hahmo

Innon kirjaprässistä putkahti loppukeväästä tuhti valikoima kesälukemista. Alla myös Denise Rudbergin uutuusromaanin, kesäkuun uutuuden, esittely.

Eero Marttisen Hiljaisen hymyn mies piirtää henkilökuvan Veikko Huovisen (1927–2009) elämästä alusta loppuun. Komean uran aikana syntyivät muun muassa kirjat Veitikka, Lampaansyöjät, Hamsterit, Koirankynnen leikkaaja ja Lentsu. Ihmisenä Huovinen jäi kuitenkin tuntemattomaksi, ja hän sai kulkea vaikkapa Helsingin kaduilla huomiota herättämättä ja pystyi seuraamaan sivusta ihmisten tekemisiä.

 Skeitti-Suomi – Rullalautailun tarinaon ensimmäinen kirja skeittauksen historiasta Suomessa. Skeittilegendojen Sid Sirkiän ja Tom Elfströmin värikäs teos kertoo, kuinka rullalautailu saapui Suomeen. Uudet ja kokeneet harrastajat kertovat laajemmasta skeittauksen ympärille muodostuneesta kulttuurista: slangista, tiimeistä, mestoista, matkoista ja tovereista.

Salla Korpelan  P niin kuin papu tarjoilee uusia ideoita keittiöön joka puolelta maailmaa: papuhampurilaisen meksikolaisin maustein, ranskalaisen perinneherkku cassoulet’n, hummuksen ja falafelien variaatioita ja kotoperäisen hernekeiton uudelleen ajateltuna. Pavut, linssit ja palkokasvit ovat kasvisruuan kulmakivi ja merkittävin vaihtoehto eläinperäisistä ruoka-aineista saatavalle proteiinille. Terveellisiä, ilmastoystävällisiä ja edullisia papuja voi käyttää melkein mihin tahansa. Käsittelyssä ovat myös papuperäiset puolivalmisteet kuten härkis ja oumph. 

Kati Peltolan Kohtuus kaikessa – Kestävän talouden Suomi kertoo, miten suomalaiset pystyvät korjaamaan maansa entistä paremmaksi. Sen voi tehdä Suomen omilla poliittisilla päätöksillä. Kohtuullisessa Suomessa aikuiset pääsevät ansiotyöhön ja pitävät huolta kaikista huolenpitoa tarvitsevista. Yksinkertainen ja reilu verotus ja sosiaalivakuutus helpottavat ansiotyön tekemistä ja yrittäjyyttä. Raha kiertää kuluttajien ja tuottajien välillä vaivattomasti. Myös valtion itse rahoittamat julkiset palvelut tarjoavat ihmisille järkeviä ansiotöitä.

Kimmo Kiljusen Leijonasta siniristiin – Suomen liput ja historia kertoo Suomen historian lippujen kautta. Suomen lippu täyttää 28.5. sata vuotta.

Ruotsin chick lit -kuningatar Denise Rudbergin ja Hugo Rehnbergin Niin se sitten meni on täydellistä lomalukemista. Koukuttavassa ihmissuhderomaanissa Paula ja Tom tapaavat ensimmäistä kertaa häissä ja heidän välilleen syttyy heti kemia. Harmi vain, että häät ovat Paulan omat ja vastavihitty sulhanen on Tomin opiskelukaveri.

Jaa tämä: