Kirja KHL-liigan salaisuuksista julkistetaan 1.9.

KHL-liiga starttaa keskiviikkona 3.9., ja juuri sitä ennen maanantaina 1.9. julkistetaan maalivahti Bernd Brücklerin ja toimittaja Risto Pakarisen kirja ELÄMÄÄ KHL:SSÄ – LÄTKÄÄ, LÄÄKÄREITÄ JA RAHASÄKKEJÄ kello 12.30 Helsingissä Sport Pub Chelseassa (Töölönlahdenkatu 1, Rautatieaseman ja Sanomatalon välissä). Tervetuloa! Kirjan kirjoittajat ovat paikalla haastateltavana. Kirja on julkaistu englanniksi alun perin nimellä This is Russia – Life in the KHL.

Mitä salaisuuksia KHL-liiga kätkeekään? Millaista on pelata suunnattoman suuren Venäjän huippuliigassa?

Bernd Brückler pelasi kovassa KHL-liigassa – jota pelataan Venäjällä ja sen naapurimaissa, nyt myös Suomessa – vuosina 2009–2012. Kirjassa Brückler kertoo kaiken pelimatkoista, miljoonista lentokilometreistä ja 16 eri pilleristä, joita joukkueen lääkäri yritti hänelle tyrkyttää. Miksi palkka maksettiin yllättäen käteisenä? Millaisia erikoisia harjoitusmetodeja ja -paikkoja KHL:ssä on?

Venäjällä KHL:ään satsataan suuria resursseja. Kiekkoilijat ovat tähtiä, mutta samalla nopeasti vaihdettavaa valuuttaa. Brücklerin kaunistelemattomat muistelmat antavat kattavan kuvan KHL:n pelikulttuurista ja toimintatatavoista.

http://www.intokustannus.fi/kirja/elamaa_khlssa/

Bernd Brückler on itävaltalainen jääkiekkomaalivahti, joka pelasi KHL:ssä 2009–2012. Vuosina 2006–2009 hän vartioi Espoo Bluesin maalia niin vakuuttavasti, että juuri perustetun KHL:n seurat janosivat miestä riveihinsä. Seuraavana kesänä hän teki sopimuksen Torpedo Nižni Novgorodin kanssa ja lähti suureen seikkailuun Venäjälle. Viimeiset kaksi kautta Brückler on pelannut Itävallan liigassa, ja kauden päätyttyä 2014 hänen ja hänen perheensä koti on Suomessa. Nuorena miehenä Brückler valittiin Pohjois-Amerikan yliopistosarjan tähdistökentälliseen. Hän on pelannut 41 A-maaottelua Itävallan paidassa ja edustanut maataan viisissä MM-kisoissa.

Risto Pakarinen on toimittaja, jonka erikoisalaa on jääkiekko. Hän kirjoittaa säännöllisesti muun muassa NHL-liigan verkkosivuille, NHL.com:iin, Kansainvälisen jääkiekkoliiton sivuille sekä kanadalaiseen The Hockey Newsiin. Pakarinen on aiemmin kirjoittanut teoksen Joukkue vailla vertaa (Finnjewel, 2005) Suomen ensimmäisestä MM-kultajoukkueesta.

Tatu Matilainen, Into Kustannus, (lomalla 21.–25.8.), puh. 040 7462 617, tatu.matilainen@intokustannus.fi
Mika Rönkkö, Into Kustannus, puh. 050 436 2170, mika.ronkko@intokustannus.fi

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

 

Jaa tämä: