Kuolema Ulan Batorissa on ajankohtainen

 

Kuolema Ulan Batorissa on huikea jännitysromaani ja matkakirja Mongoliasta. Jaakko Laitisen teos kasvaa loppuaan kohden lohdulliseksi pohdinnaksi ihmisyydestä, ystävyydestä ja yhteisöllisyydestä. Tiheätunnelmainen tarina piirtää äärimmäisen aidon ja sisuksia kouraisevan kuvan yhdestä maasta ja kansasta sen murrosvaiheessa.

Suomalainen lääkäri Jack matkustaa tutkimusstipendiaatiksi Ulan Batoriin Mongoliaan keväällä 1989. Jack etsii tietoa vaihtoehtoisen lääketieteen vanhasta hoitomuodosta, kohtaa byrokratiaa, välttelyä ja välinpitämättömyyttä. Hän tutustuu tavallisten mongolialaisten elämään ja surkeaan kohtaloon: neuvostoliittolaiset sortavat mongolialaisia, rasismi ja korruptio rehottavat. Ruokaa ei ole saatavana, kaupat lähes tyhjiä. Silti maassa elää vielä toivo uudesta vapaudesta. Jackin oma tutkimusmatka muuttuu jännittäväksi peliksi salaisen poliisin kanssa.

Jaakko Laitinen on eläkkeellä oleva ylilääkäri Turusta. Hän on aiemmin julkaissut niin romaaneja, näytelmiä kuin lääketieteellistä kirjallisuutta. Laitinen on osallistunut Lääkärit ydinsotaa vastaan -järjestön toimintaan ja kirjoittanut aiheesta romaanin Kuoleman kellarit (Tammi, 1983).

Jaakko Laitinen: Kuolema Ulan Batorissa (Into Kustannus)
ISBN: 978-952-264-147-2 
Kategoria: Into-kauno, 
sid. 218 s,
Ovh: 32.00 €
http://www.intokustannus.fi/kirja/kuolema_ulan_batorissa/

Innon kirjasyksy tarjoaa myös muuta riemastuttavaa kaunokirjallisuutta:
Saara Henriksson: Linnunpaino http://www.intokustannus.fi/kirja/linnunpaino/
Suvi Hurmelinna & Stan Ström: Kipukynnys http://www.intokustannus.fi/kirja/kipukynnys/
Andrea Levy: Pitkä laulu http://www.intokustannus.fi/kirja/pitka_laulu/
Linda Tšukovskaja: Vajoaminen http://www.intokustannus.fi/kirja/vajoaminen

arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi
Lisätiedot: timo.forss@intokustannus.fi 040 533 2961

 

 

 

 

Jaa tämä: