Full-size Image
Lataa alkuperäinen kuva ▼

Suomen lippu sata vuotta – Leijonasta siniristiin -kirja avaa Suomen historiaa lippujen kautta

Suomen lippu täyttää 100 vuotta 28.5.2018. Ennen itsenäisyyttä Suomen tunnuksena oli 1500-luvulta alkaen leijonavaakuna. Miksi punainen leijonalippu hylättiin ja alettiin käyttää siniristiä, jota kaiken kukkuraksi pidettiin venäläisenä? Mitä tapahtui niinä vuosikymmeninä, jolloin kaikki eivät suinkaan olleet vielä nykyisen lipun kannalla?

Tähän ja moniin muihin kysymyksiin tarjoaa perusteltuja ja yllättäviä vastauksia Haminan lippumaailman toiminnanjohtaja ja ex-kansanedustaja Kimmo Kiljusen uusi kirja Leijonasta siniristiin – Suomen liput ja historia.

Kimmo Kiljusen Leijonasta siniristiin avaa Suomen poliittisen historian mieleenpainuvasta näkökulmasta, lippujen ja heraldiikan kautta, ja käyttää hyväkseen ainutlaatuista kuvitusta. Kirja käy läpi Suomen kansallisten tunnusten vaiheet 1000-luvun alkupuolen Ruotsin kuninkaiden vaakunoista aina tämän päivän moderneihin symboleihin.

Leijonasta siniristiin – Suomen lippu 100 vuotta -juhlanäyttely on avoinna Etelä-Karjalan museossa Lappeenrannassa  10.6. asti. Haminan Bastionissa vietetään 28.5. Suomen lipun valtakunnallista 100-vuotisjuhlaa.  Kansallisarkisto järjestää yhdessä Suomen Heraldisen Seuran kanssa iltapäiväseminaarin juhlistamaan Suomen lipun 100-vuotispäivää 29.5.2018 klo 12.30–16.00 Vanha tutkijasalissa (Rauhankatu 17, Helsinki).

Kimmo Kiljunen on valtiotieteen tohtori ja Haminan lippumaailman toiminnanjohtaja. Ex-kansanedustaja ja entinen ulkoministerin rauhanvälityksen erityisedustaja on julkaissut parikymmentä kirjaa kansainvälisestä politiikasta ja kotimaisista yhteiskunnallisista haasteista.

Tilattavissa Innon verkkokaupasta:
Kimmo Kiljunen: Leijonasta siniristiin – Suomen liput ja historia
ISBN: 978-952-264-930-0, 238 sivua

Jaa tämä: