Osuuskuntaliikkeen paluu – UUSI OSUUSKUNTA julkaistaan 30.8.

Hanna Moilasen, Jukka Peltokosken, Tero Toivasen ja Jaana Pirkkalaisen uutta osuuskuntaliikettä esittelevä yhteiskunnallinen tietokirja UUSI OSUUSKUNTA ‒ TEKIJÖIDEN LIIKE julkaistaan 30.8.2014 kello 16.30 Työväenmuseo Werstaan Työväentalo-salissa (Väinö Linnan aukio 8, 33210 Tampere). Julkistaminen on osa Tampereen Työväenkirjallisuudenpäivän ohjelmaa.

Helsingissä järjestetään kirjan julkistamistapahtumana keskustelutilaisuus kirjasta ja osuuskuntaliikkeestä torstaina 11.9. klo 14‒16 Työväenliikkeen kirjastossa (Sörnäisten rantatie 25 A 1, 00500 Helsinki).

Kirja esittelee osuuskunnat vaihtoehtona, jossa työtä tehdään ihmisten tarpeita eikä sijoittajien voittoja varten. Suomalaiset ruokaosuuskunnat tuottavat lähiruokaa, tietotyöläiset työllistävät itse itsensä, vanhemmat omistavat päiväkotiosuuskuntia, maaseudun asukkaat perustavat laajakaista- ja vesiosuuskuntia, ja hoivaosuuskunnat vastaavat julkisten palvelujen rakennemuutokseen. Kirjassa kerrotaan esimerkkejä myös maailmalta, kuten italialaisista sosiaalisista osuuskunnista ja argentiinalaisista tehtaista, jotka työntekijät ovat ottaneet haltuunsa.

Kirjassa osuuskuntatoiminta liitetään laajempaan jatkumoon, tekijöiden liikkeeseen. Ihmiset ovat kautta aikojen tarttuneet yhdessä toimeen ratkaistakseen ympäristönsä kriisejä. Siksi Uusi osuuskunta on monipuolinen tietopaketti: tekijöiden liikkeeseen liittyvät niin Atlantin 1700-luvun piraatit kuin yhteisötalouden ja yhteisresurssien käsitteet. Kirja antaa myös konkreettista apua osuuskunnan perustamiseen ja neuvoja osuuskuntatoimintaan.

Kirjan kirjoittajat Hanna Moilanen, Jukka Peltokoski, Tero Toivanen ja Jaana Pirkkalainen ovat tutkijoita, toimittajia ja osuuskuntatoimijoita.

Julkaisupäivän päätteeksi 30.8. järjestetään myös iltabileet Vastavirta-klubin yläkerrassa (Pispalan valtatie 39, 33250 Tampere) klo 18‒22.

Lisätiedot:
www.intokustannus.fi/kirja/uusi_osuuskunta

Tekijät yhteiskuvassa:
www.intokustannus.fi/images/kuvat/uusiosuuskunta3.jpg

 

Kirjan tiedot:
Hanna Moilanen, Jukka Peltokoski,
Jaana Pirkkalainen ja Tero Toivanen:
Uusi osuuskunta ‒ Tekijöiden liike
Into-tieto | ISBN: 978-952-264-294-3
260 sivua | nidottu

Kustannustoimittaja Maija Lähteenmäki
050-3243007 | maija.lahteenmaki@intokustannus.fi
Arvostelukappaleet:
arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

Jaa tämä: