Palkitun mestariteoksen kirjoittaja Jevgeni Vodolazkin Helsingissä

Helsingin kirjamessujen teemana on tänä vuonna venäläinen kirjallisuus ja kulttuuri, mikä näkyy vahvasti Into Kustannuksen syksyn tarjonnassa. Yksi juuri suomeksi ilmestyneistä venäläisen kirjallisuuden helmistä on Jevgeni Vodolazkinin Arsenin neljä elämää. Kirjailija vierailee Helsingissä 21.-25.10.2015. Alla kirjailijan aikataulu ja yhteystiedot haastatteluaikojen varaamiseksi.

Jevgeni Vodolazkin kuuluu venäläisten nykykirjailijoiden kärkikaartiin. Tämän keskiaikaisen historian ja kirjallisuuden tutkijan mestariteos Arsenin neljä elämää sekoittaa siekailematta nykyaikaa ja historiaa. Sitä on verrattu jopa Umberto Econ Ruusun nimeen. Ajalla ei ole merkitystä, sillä ihmisen kilvoitus ja uhrautuminen rakkauden nimeen on universaalia.

Palkitussa romaanissa nuori parantaja Arseni joutuu surun ja syyllisyyden valtaan, kun hän ei onnistu pelastamaan rakkaimpansa henkeä. Päähenkilö jättää taakseen kylänsä, omaisuutensa ja nimensä ja lähtee etsimään sovitusta matkaten läpi kaupunkien ja aikakausien.

Romaanista tuli ilmestyessään Venäjällä sensaatio ja se on kahminut lukuisia palkintoja. Kirjan käännösoikeudet on myyty lähes 20 maahan. Kirjan on venäjästä suomeksi kääntänyt Elina Kahla.

Jevgeni Vodolazkin (s. 1964) työskentelee muinaisvenäläisen kirjallisuuden tutkijana Puškinin talossa Pietarin tiedeakatemiassa. Hän on 30 vuoden ajan perehtynyt työssään keskiaikaisiinkäsikirjoituksiin ja houkkien elämäkertoihin.

Jevgeni Vodolazkin Helsingin kirjamessuilla

24.10. klo 12.00 Jevgeni Vodolazkin: Arsenin neljä elämää, Katri Vala -lava

24.10. klo 13.00 Kirjailijahaastattelu, Rosebudin osasto 6b99

24.10. klo 14.00 Kirjailijan ja kirjallisuuden asema Venäjällä -paneelikeskustelu (Boris Akunin, Jevgeni Vodolazkin, Viktor Jerofejev ja Jelena Tšižova), Aino-lava

25.10. klo 15.00 Aikaa ei ole – Kaikki on yhtä ja kaikki liittyy kaikkeen, Vodolazkinin kirjailijahaastattelu, Kullervo-sali

Osta kirja Innon nettikaupasta: Arsenin neljä elämää

Lisätiedot: milla.karppinen@intokustannus.fi 

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Painokelpoinen kirjailijakuva ja kansikuva

 

Jaa tämä: