Full-size Image
Lataa alkuperäinen kuva ▼

Pilapiirtäjä John Callahanin häpeämätön muistelmateos ilmestyy Helsingin sarjakuvafestivaaleilla

Pyörätuoliin joutuneessa neliraajahalvaantuneessa ei ole mitään hauskaa. Paitsi jos hän on John Callahan. Tämä yhdysvaltalainen pilapiirtäjä on järkyttänyt ja ihastuttanut monia kierolla huumorintajullaan. Callahanille mikään ei ole pyhää.

Callahanin teoksesta keskustelevat Helsingin sarjakuvafestivaaleilla Kynnys Ry:n toiminnanjohtaja Kalle Könkkölä sekä kirjan kääntäneet Sanni Purhonen ja Idastiina Valtasalmi ensi perjantaina 2.9. klo 17.30 Kirjasto 10:ssä.

Callahanin ensimmäinen suomennettu teos sisältää lyhyitä tarinoita, joissa on paitsi aseista riisuvaa vinoilua myös herkkyyttä. Mukana on pilapiirroksia, joista osaa ei ole ymmärrettävistä syistä aiemmin julkaistu. Callahan esittelee häpeilemättä pöyristyneitä lukijakirjeitä ja innokasta fanipostia. Voi olla, että päädyt vihaamaan John Callahania, mutta yhtä hyvin voit rakastua häneen.

John Callahan (1951–2010) halvaantui auto-onnettomuudessa 21-vuotiaana. Hän julkaisi lukuisia teoksia, ja hänen piirroksiaan ilmestyi säännöllisesti useissa lehdissä Yhdysvalloissa. Suomessa hänet muistetaan Sairasta sakkia– ja Pelswick-animaatiosarjojen luojana. Callahania ihaili myös Robin Williams, joka suunnitteli elokuvaa piirtäjän elämän pohjalta. Kirja sisältää Robin Williamsin alkusanat.

Lisätietoja:

https://intokustannus.fi/kirja/nouse-ylos-john-callahan/

Jaa tämä: