Full-size Image
Lataa alkuperäinen kuva ▼

Sankaritarinoita pojille tarjoaa rajoja rikkovia esikuvia kaikille

Tarinamuotoinen tietokirja Sankaritarinoita pojille (ja kaikille muille) on nyt ilmestynyt! Yleisöjulkistustilaisuus järjestetään lauantaina 30.3.2019 klo 13 Aleksanterinkadun Suomalaisessa Kirjakaupassa Helsingissä.

Uutiset täyttyvät huolesta poikien lukutaidon heikentymisestä. Poikien lukutottumuksia vastaavaa kirjallisuutta on vaikeasti saatavilla, joten heitä on vaikea saada lukemaan. Tähän tarpeeseen vastaa nyt tarinamuotoinen tietokirja Sankaritarinoita pojille (ja kaikille muille), joka sai tuekseen suuren määrän joukkorahoittajia. Kirjan kotimainen vastine on viime vuonna julkaistu Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille), joka oli yksi viime vuoden myydyimmistä lasten- ja nuortenkirjoista Suomessa.

Sankaritarinoita pojille käsittelee sankaruutta rajojen rikkomisen näkökulmasta. Kirjan sankarien joukkoon on valittu mm. Martti Ahtisaari, Arvo Ylppö, Antti Tuisku, Heikki Hursti, Aleksis Kivi, Jani Toivola, Paleface, Perttu Häkkinen, Tuure Boelius, Kalle Könkkölä, Hussein Al-Taee ja Syksy Räsänen… ja kymmeniä muita sankareita.

Nämä urheat miehet ovat olleet rohkeita, vahvoja ja pelottomia, mutta myös auliita, uteliaita, herkkiä ja neuvokkaita. He ovat muuttaneet maailmaa olemalla rohkeasti sellaisia kuin ovat ja ottamalla toiset huomioon. Heistä kertovat tarinat ovat hauskoja ja heidän elämänsä käänteet monelle tunnistettavia. Upeasti kuvitettu kirja tarjoaa samaistuttavia esikuvia monenlaisille pojille ja oman elämänsä sankareille.

Kirjan on kirjoittanut ja kuvittanut joukko suomalaisia ammattilaisia. Toimittajina ovat Aleksis Salusjärvi ja Emmi Jäkkö, jotka ovat löytäneet uusia tapoja innostaa nuoria lukemaan. Salusjärvi on ollut kulttuuritoimittaja televisiossa, radiossa sekä useissa julkaisuissa ja toimi vuoden 2017 kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinto lautakunnan puheenjohtajana. Jäkkö on työskennellyt kulttuurialalla useissa tehtävissä, minkä lisäksi hän on vetänyt nuorten ja lukemisen välimatkaa kaventaneita hankkeita Lukukeskuksessa. Muita kirjoittajia ovat mm. Ilja Lehtinen (rap-artisti Illmari), Ville Blåfield, Mikko Sarjanen (Atomirotta), Pietari Kylmälä, Erkka Mykkänen, Harri Hertell ja Nina Honkanen. Kuvittajia ovat mm. Ossi Hiekkala, Jussi Kaakinen, Pete “Hende” Nieminen ja Joonas Rinta–Kanto.

Kirja on nyt ilmestynyt ja julkistamistilaisuus järjestetään Helsingissä lauantaina 30.3.2019 klo 13 Aleksanterinkadun Suomalaisessa Kirjakaupassa. Rauhanvälittäjä Hussein Al-Taee, yksi kirjan sankareista pitää puheenvuoron kirjan teemoista ja, tilaisuuden juontaa Sampo Marjomaa

Saatavilla Innon verkkokaupasta:
intokustannus.fi/kirja/sankaritarinoita-pojille-ja-kaikille-muille/

Jaa tämä: