Full-size Image

Kuva: Nauska

Lataa alkuperäinen kuva ▼

Teivainen, Teivo

Teivo Teivainen on aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija sekä kansainvälisesti tunnustettu ja palkittu tutkija. Hän on Helsingin yliopiston maailmanpolitiikan professori ja toiminut professorina myös Brasiliassa, Perussa ja Kanadassa.

Teivainen on julkaissut lukuisia teoksia englanniksi, espanjaksi ja suomeksi, mm. Enter Economism, Exit Politics: Experts, economic policy and the damage to democracy (2002); Pedagogía del poder mundial (2004) sekä yhdessä Heikki Patomäen kanssa Globaali demokratia (2005) ja yhdessä Maria Mannerin kanssa Brasilia (2016).

Akateemisten tehtävien ohella Teivainen on ollut aktiivinen useissa vaihtoehtoista globalisaatiota edistävissä kansalaisliikkeissä sekä Maailman sosiaalifoorumissa. Hän on myös toiminut asiantuntijana kansainvälisille järjestöille, valtioille, kansalaisjärjestöille ja ammattiyhdistysliikkeille.

Vuonna 2015 Teivainen sai yhdessä toisen Into-kirjailijan Matti Ylösen kanssa Yalen yliopiston Amartya Sen -palkinnon liikeyritysten siirtohinnoittelua koskevasta artikkelista.

Jaa tämä: