Tietokirja yhdessä oppimisesta

Into-julkaisee tietokirjan yhdessä oppimisesta. Martti Hellströmin, Peter Johnsonin, Asko Leppilammen & Pasi Sahlbergin Yhdessä oppiminen – Yhteistoiminnallisuuden käytäntö ja periaatteet on opetusalan perusteos, joka avaa yhteistoiminnallisuuden perusteet ja menetelmät selkeästi, oivaltavasti ja havainnollisesti. Teos kertoo, kuinka opettajat, koulut ja päättäjät voivat yhdessä rakentaa parempaa oppimista Suomessa ja koko maailmassa.
Yhdessä oppiminen on vastaus 2020-luvun oppimisen suuriin kysymyksiin. Miten tehostaa oppimista ja sosiaalista kasvua? Miten parantaa oppilaiden opiskelumotivaatiota ja ryhmätaitoja? Miten luodaan kouluyhteisöön yhteistoiminnan iloa ja osallisuutta? Yhteistoiminnallisuuden periaatteet sopivat myös koulun kehittämiseen ja johtamiseen. Yhteistoiminnallisessa oppimisessa oppilaat vetävät yhtä köyttä ja opettaja innostaa ja ohjaa. Yhdessä oppien syntyy sosiaalisia taitoja, oppimisen iloa ja positiivista yhteisöllisyyden tunnetta.

Pasi Sahlberg (KT, dosentti) on vieraileva professori Harvardin yliopistossa. Hän on luonut kansainvälisen uran koulutuksen asiantuntijatehtävissä Maailmanpankissa ja Euroopan koulutussäätiössä ja on huippusuosittu puhuja maailmalla.
Asko Leppilampi (KM, PkO) on yrittäjä ja työyhteisövalmentaja. Hän on tuonut 25 vuoden ajan yhteistoiminnallisuuden filosofiaa ja toimintatapoja Suomeen rehtorina, kouluttajana, valmentajana ja tietokirjailijana.
Martti Hellström (KT) on opetusneuvos, luokanopettaja ja rehtori, jonka vuosina 1989-2014 johtama Espoon Auroran koulu tunnetaan innovatiivisena, pedagogisesti vahvasti yhteisöllisenä kouluna.
Peter Johnson (KT) on soveltanut yhteistoiminnallisen johtamisen menetelmiä opettajana, rehtorina ja Kokkolan kaupungin sivistysjohtajana. Kuntaliitto ja Opsia myönsivät hänelle vuonna 2015 Sivistyksen suunta -palkinnon.

Kirjan tekijät luennoivat aiheesta Educa-messuilla Helsingin messukeskuksessa pe 29.1.2016 klo 15.15-16.00, Visio-lava

 

Martti Hellström, Peter Johnson, Asko Leppilampi & Pasi Sahlberg: Yhdessä oppiminen – Yhteistoiminnallisuuden käytäntö ja periaatteet, ISBN: 978-952-264-459-6 , Into-tieto, sid., 250 s.

arvostelukappaleet@intokustannus.fi
lisätiedot: timo.forss@intokustannus.fi

 

 

Jaa tämä: