Uutuusteos PUTININ VÄKEÄ pureutuu venäläiseen ajatusmaailmaan 2010-luvulla

Tiedote. Julkaistu: 30.07.2014

Toimittaja Kalle Kniivilän nyky-Venäjää tarkasteleva – Ruotsissa arvostelumenestykseksi noussut – Putinin väkeä – Venäjän hiljainen enemmistö julkaistaan Pressiklubilla (Helsingin Rautatieaseman Pullman Bar, 2. krs) keskiviikkona 6.8.2014 klo 12.30. Tarjolla pientä purtavaa. Tervetuloa!

Putinin väkeä ei ole kirja Vladimir Putinista, vaan tavallisista venäläisistä, jotka kannattavat Putinia. Heitä miellyttää vakaus, talouskasvu ja Venäjän suurvalta-aseman palauttaminen. Kniivilä pyrkii selvittämään, miksi demokratia on Venäjällä ruma sana, mitä venäläiset ajattelevat lännestä, ja mihin Putinin suosio perustuu.

Kniivilän tarkoituksena ei ole selittää Putinin tekemisiä parhain päin, vaan koettaa ymmärtää, miksi niin monet Venäjällä ihan oikeasti pitävät tästä entisestä KGB-miehestä, joka lupasi säilyttää demokratian ja sananvapauden saavutukset, mutta tekikin sitten päinvastoin.

”Suurenmoinen journalistinen saavutus” – Dagens Nyheter
”Loistava reportaasi” – Aftonbladet
”Paras Ruotsissa julkaistu kirja Venäjästä vuosiin” – Helsingborgs Dagblad
”Vakuuttava reportaasi [– –] selväsanainen ja suoraan asiaan” – Gotlands Tidningar

Kalle Kniivilä on Malmössä ilmestyvän Sydsvenska Dagbladetin Venäjään erikoistunut toimittaja. Neuvostoliiton hajotessa hän oli Kansan Uutisten kirjeenvaihtaja Moskovassa. Kniivilä on opiskellut venäjää Leningradin yliopistossa ja Itä-Euroopan tutkimusta Lundin yliopistossa.

Kirjan tiedot:
Kalle Kniivilä:
Putinin väkeä – Venäjän hiljainen enemmistö
Julkaistu ruotsiksi nimellä
Putins folk – Rysslands tysta majoritet (Atlas, 2014)
ISBN: 978-952-264-342-1
Into-tieto
240 sivua
nid.
ovh: 26 €

Arvostelukappaleet:
arvostelukappaleet @ kurvinkirja.fi

>> Lataa painokelpoinen kansikuva

Lisätiedot:
Ari Häkkinen
Into Kustannus
ari.hakkinen @ intokustannus.fi
040 54 60 235

Jaa tämä: