Venäläisen kirjallisuuden kevät: Lukjanenkon uutuus ja Sanajevin bestseller suomeksi

Pavel Sanajevin Haudatkaa minut jalkalistan taakse on koulupojan sepityksiä nerokkaasti tavoittava lapsuuden tarina. Saša Saveljev ei saa hikoilla eikä riisua villaisia sukkahousujaan. Mummo on ennustanut, että hänen kohtalonsa on mädäntyä hengiltä kuusitoistavuotiaana ja joutua tuonpuoleiseen. Burleski komedia kuvaa monen neuvostoaikana eläneen perhekokemuksia.

Pavel Sanajev (s. 1969 Moskovassa) on Venäjän elokuvantekijöiden uuden sukupolven lupaavimpia ohjaajia ja käsikirjoittajia. Hän on kuuluisien näyttelijöiden Vsevolod Sanajevin lapsenlapsi ja Elena Sanajevan poika. Hänen palkittu esikoisromaaninsa oli myyntimenestys Venäjällä (yli 500 000 kirjaa).

Hämärän Partio on Sergei Lukjanenkon maailmaa valloittavan kauhufantasiasarjan kolmas osa. Moskovan kaduilla elää ihmisten rinnalla Muihin kuuluvia – noitia, velhoja, vampyyreja ja ihmissusia – jotka kuuluvat Valon tai Pimeyden voimiin. Yöpartio ja Päiväpartio saavat nimettömän viestin: joku on paljastanut Muihin kuuluvien salaisuuden ihmiselle. Sarjasta ovat aiemmin ilmestyneet Yöpartio (2012) ja Päiväpartio (2013).

Sergei Lukjanenko (s. 1968 Kazakstanissa) oli ammatiltaan psykiatri, ennen kuin siirtyi päätoimiseksi kirjailijaksi. Lukjanenko on tunnettu mittavasta fantasiatuotannostaan, ja hän on voittanut lukuisia kirjallisuuspalkintoja.

Pavel Sanajev: Haudatkaa minut jalkalistan taakse
Into-kauno | ISBN 978-952-264-289-9
Nidottu | 208 sivua | ovh 26 €
Suomentanut Kirsti Era
Painokelpoinen kansikuva: www.intokustannus.fi/images/isotkannet/haudatkaa.jpg

Sergei Lukjanenko: Hämärän Partio
Into-kauno | ISBN 978-952-264-267-7
Sidottu | 372 sivua | ovh 32 €
Suomentanut Arto Konttinen
Painokelpoinen kansikuva: www.intokustannus.fi/images/isotkannet/hamaran_partio_kansi.jpg

Arvostelukappaleet:
arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

Milla Karppinen
milla.karppinen@intokustannus.fi
0505513310

Jaa tämä: