Viisi yllättävää poimintaa Sauli Niinistön elämästä, urasta ja persoonasta

1 .
Yleensä Suomen presidentit jättävät puolueensa ja vetäytyvät muista poliittisista tehtävistä. Niinistö on kuitenkin yhä kunniapuheenjohtaja Euroopan parlamentin suurimmassa puolueessa, EPP:ssa.

(Tarjous: Innon verkkokaupan kaikki kirjat -34% koodilla JOULU2018.)

2.
Siinä missä nuoren Saulin luokkatoverit kävivät koulua, Sauli itse vain kävi koulussa. Kun oli aika pyrkiä opiskelemaan, osti isoveli Kari pääsykoekirjat Saulille ja pakotti tämän lukemaan.

3.
Kansanedustajat tapaavat siirtyä istuntosalissa eteenpäin kausien karttuessa. Niinistö kuitenkin piti kiinni samasta takarivin paikastaan 16 vuotta, 1987-2013. Sanaton viesti ryhmätovereille oli: toiset kulkevat omia teitään.

4.
Jos Niinistö olisi sekoitus suomalaisia 2000-luvun joukkuelajien valmentajia, hänessä yhdistyisivät pedantti ja etäinen Erkka Westerlund ja ihmisläheinen kansanmies Antti Muurinen. Persoonassa asuu myös ripaus räyhääviä Raimo Summasta ja Hannu Jortikkaa. Luultavasti Niinistö itse haluaisi, että hänessä olisi enemmän kosmopoliittia Henrik Dettmannia ja humaania Alpo Suhosta – jälkimmäinen kurkistaa Niinistön kirjoista ja joistakin puheista.

5.
Eräänä kesäiltana Niinistö lähti Kultarannasta yksin merelle melomaan ja tunsi kaipaamaansa vapautta. Parikymmentä minuuttia lähdön jälkeen merivartiosto pysäytti presidentin ja kirosanat nousivat Kultarannan yksinäisen ajatuksiin.

Saat joulun kunniaksi Innon verkkokaupan kaikista kirjoista 34% alennuksen koodilla JOULU2018. Tilaa viimeistään ke 19.12. klo 12, niin saat paketin jouluksi. Tutustu laajaan valikoimaan TÄSTÄ.

Sauli Niinistö
Mäntyniemen herra
(Koodilla 21,15 €, norm. 32,00 €) 

Jaa tämä: