Julkaistu

Eksoduksen julkistamistilaisuus to 19.4. Kirjasto 10:ss?. Tervetuloa!

Eksodus-romaani julkistetaan suomeksi 19.4. klo 14.00 Kirjasto 10:ssä (Elielinaukio 2 G)

Paikalla kirjailija DJ Stalingrad ja suomentaja Veli Itäläinen keskustelevat kirjasta ja siihen liittyvistä aiheista. Veli Itäläinen on omalta nimeltään Antti Rautiainen, joka vielä tässä yhteydessä esiintyi peitenimellä.

Suomalainen anarkisti sai lähtöpassit Venäjältä – määriteltiin turvallisuusuhaksi

Tervetuloa!

“‘Valta on tehty mustista kumipampuista!’ huutaa laiha ja pieni tyttö, täynnä neuloja ja niittejä, hauras kuin koeputki täynnä happoa. Neljäsataa ihmistä yhtyy huutoon ja muuttuu yhdeksi sekoitukseksi ihmisjätettä, vihan ja ekstaasin meri.”

Eksodus on sukellus venäläisille kaduille nuoren punkkarin silmin. Päähenkilö on antifasistisen jengin jäsen, laulaa hc-punkbändissä ja työskentelee ensihoitajana. Kirja on kuvaus kadonneesta sukupolvesta, joka on kasvanut Neuvostoliiton raunioissa. Se on kiihkeä ja pysäyttävä, dokumentaarinen road trip pitkin itäblokkia. Taustalla häilyy kysymys selviytymisen ehdoista ja mahdollisuudesta.

Otteita suomentaja Veli Itäläisen jälkisanoista:

Miksi päätin kääntää kirjailijan esikoiskirjan, jonka sanoma on misantrooppista, uskonnollista ja nihilististä paskaa? Kirja ei ole hyvää mainosta esikoiskirjailijalle, ei minulle itselleni, eikä millekään mitä me edustamme.

Kertomuksen henkilöt elävät ja tapahtumat kulkevat kivenheiton päässä Suomesta, mutta todellisuus on niin kaukainen, että suomalaisten näkökulmasta kaikki voisi yhtä hyvin tapahtua Kuussa tai Marsissa.

Eksodus kuvaa hyvin Moskovaa, jota ei enää ole, ja aikaa joka ei enää tule toistumaan. Eksodus kelpaa muistokirjoitukseksi kaikille niille jotka kuolivat, ja kaikille niille jotka muuttuivat joksikin aivan muuksi, ja sellaisena se kelpaa tarkoitukseen erinomaisesti.

(Jälkisanat kokonaisuudessaan täältä.)

Dj Stalingrad: Eksodus
ISBN: 978-952-264-136-6
Sivumäärä: 160
Sidosasu: sid.
Suomentaja: Itäläinen, Veli 
Alkuperäisteoksen nimi: Iskhod 
ovh: 24.00 €

Juho Paavola, 050-3308893, juho.paavola@intokustannus.fi

Jaana Airaksinen, 045 633 4495, jaana.airaksinen@intokustannus.fi