Julkaistu

Luiz Ruffato ja Attila Csernok Maailman kirjat -vieraana

Kiistelty ja kiitetty brasilialainen kirjailija Luiz Ruffato  saapuu Maailman kirjojen päävieraaksi Maailma kylässä -festivaalilla 22.–26.5.

Ruffaton palkittu romaani  RUTOSTI HEVOSIA  julkaistaan 22.5. kello 14–15 Gaudeamus Kirja & Kahvissa (Vuorikatu 7, Helsinki). Kello 15.30 Gaudeamus Kirja & Kahvissa julkaistaan  Attila Csernokin  uutuuskirja  KATKENNUT SILTA – UNKARIN UNOHDETTU HISTORIA . Vapaa pääsy, tervetuloa!

Ruffato puhuu kirjastaan Maailma kylässä -festivaalilla  Maailman kirjat  -teltassa lauantaina 24.5. klo 15:00 (Amazon-lava) ja sunnuntaina Rautatientorin Mekong-lavalla klo 16:00. Sunnuntaina klo 14:20 Amazon-lavalla Ruffaton aiheena on “jalkapallo ja brasilialainen yhteiskunta”. Attila Csernok puolestaan esittelee kirjaansa KATKENNUT SILTA Amazon-lavalla sunnuntaina kello 17:20.

Frankfurtin kirjamessujen kohukirjailijan Luiz Ruffaton tunnetuin teos RUTOSTI HEVOSIA on henkeäsalpaava kertomus Brasilian vimmaisesta metropolista. Hypnotisoiva yhdenpäivänromaani vangitsee São Paulon loputtoman moniäänisyyden, köyhyyden ja rikkauden, lohduttomuuden ja toivon.

Ruffato oli vuoden 2013 Frankfurtin kirjamessujen avajaisten pääpuhuja teemamaa Brasilian edustajana. Ruffato nosti intohimoisessa puheessaan kotimaansa yhteiskunnalliset ristiriidat ja rasistisen historian, mikä herätti mediakohun Brasiliassa ja nosti Ruffaton Keski-Euroopassa yhdeksi tunnetuimmaksi brasialialaiseksi nykykirjailijaksi.

Luiz Ruffato on julkaissut lisäksi kaksi runoteosta ja kahdeksan romaania, novelleja, kertomuksia ja näytelmiä. Ruffato kirjoittaa säännöllisiä kolumneja  El Paisiin  ja jalkapallon MM-kisojen alla myös sveitsiläiseen  Neue Zürcher Zeitungiin , jossa hän tuo esiin jalkapallon yhteiskunnallisen merkityksen brasialaisessa kulttuurissa. Hän kokosi syksyllä tusinan brasilialaisen kirjailijan kanssa esseekokoelman, joka julkaistiin myös saksaksi. Uusimmassa  Spiegelissä  julkaistiin Ruffaton laaja haastattelu aiheesta.

Rautatientorin 42-metrinen kirjateltta on avoinna yleisölle tiistaina Kevään Kirjakarnevaalissa ti–ke 20.–21.5. klo 10–19 ja Maailma kylässä -festivaalilla la 24.5. klo 11–20 ja su 25.5. klo 11–18. Paikalla kirjailijoita, kauppiaita ja kustantajia, ja kasoittain kirjoja. Vapaa pääsy. Katso Kirjakarnevaalin ohjelma kirjakarnevaali.fi  ja Maailman kirjat non-stop-ohjelma: maailmankirjat.fi

”Rutosti hevosia on yksi kaikkein merkittävimmistä teoksista portugalinkielisessä nykykirjallisuudessa.”
Quadrante edições

”Vuosi 1956 oli illuusio. Kaunis illuusio, mutta illuusio yhtä kaikki.”
Katkennut silta

Luiz Ruffato: Rutosti hevosia
Suomentaja Jyrki Lappi-Seppälä
Into-kauno
ISBN 978-952-264-311-7
160 sivua.

Attila Csernok:
Katkennut silta –
Unkarin unohdettu historia
Into-tieto
ISBN 978-952-264-296-7
430 sivua.

mika.ronkko@intokustannus.fi