Julkaistu

Ele Alenius 90-vuotta 5.6. – juhlakirja kertoo, mihin ihmiskunta on matkalla

Ele Aleniuksen 90-vuotispäivän kunniaksi julkaisemme laajennetun painoksen Aleniuksen kirjasta MAAILMANKEHITYKSEN SUURI KÄÄNNE. Kaksi vuosisataa teollista aikaa mullisti perusteellisesti ihmisten elämän koko maapallolla. Nyt olemme jättämässä teollisen aikakauden taaksemme. Uusi tieteellis-teknologinen aikakausi on alkanut. Miten otamme sen vastaan?

 

https://youtu.be/HfFpwhRf1fUEle Alenius on yhteiskuntateoreetikko, tietokirjailija ja poliitikko, joka on kulkenut epätavanomaisen reitin 1920-luvun tamperelaisesta ”punikinpojasta” yhdeksi kansakunnan moraalisista ja älyllisistä auktoriteeteista. Hän oli Suomen pankin johtokunnan jäsen 1977–1992, kansanedustaja 1966–1977 ja toinen valtiovarainministeri 1966–1970. Alenius johti Suomen Kansan Demokraattista Liitoa SKDL:ää vuosina 1967–1979. Kaksitoistavuotisella johtajakaudellaan Ele Alenius luotsasi SKDL:n “irralleen Kremlin ohjauksesta”. Aleniuksen vuonna 1974 ilmestynyt kirja Suomalainen ratkaisu tuomittiin aikanaan rajusti Moskovassa ja Alenius sai osakseen “neuvostopainetta ja -kritiikkiä enemmän kuin kukaan toinen suomalainen poliitikko”, kirjoittaa historiantutkija Veli-Pekka Leppänen MAAILMANKEHITYKSEN SUURI KÄÄNNE -kirjan esipuheessa.

Alenius on kirjoittanut useita muitakin tietokirjoja, muun muassa  Sosialismin ideologia ja aikakauden muutos (1985) ja Että olisimme humaanin sivilisaation planeetta (2000)

Tilaa kirja Innon verkkokaupasta:
http://www.intokustannus.fi/kirja/maailmankehityksen_suuri_kaanne/

 

Ele Alenius
MAAILMANKEHITYKSEN SUURI KÄÄNNE
Into-tieto, sidottu, 246 sivua
ISBN 978-952-264-456-5

Arvostelukappaleet:
arvostelukappaleet@intokustannus.fi