Julkaistu

Suosittu talouskirjailija Ulrike Herrmann Suomeen 7.12.

Mitä on raha, entä velka? Miksi finanssikapitalismi tuottaa toistuvia kriisejä ja miten historian oppeja voisi hyödyntää nykyisten ongelmien ratkaisemisessa? 

Pääoman voitto – Kasvun, rahan ja kriisien historia menestysteoksen kirjoittaja Ulrike Herrmann vierailee Helsingissä maanantaina 7.12.2015, jolloin Helsingin yliopistolla järjestetään “Suuri rahakirjakeskustelu” kello 15.15–17 (Valtiotieteellinen tiedekunta, Unioninkatu 37, luentosali 1. kerros). Tilaisuuden aluksi Ulrike Herrmann johdattelee Pääoman voitto -teokseen, jonka jälkeen velkatutkija Katarina Sehm-Patomäen johtamassa paneelikeskustelussa mukana muiden muassa tietokirjailijat Ville Iivarinen (Raha – Mitä se todella on ja mitä sen tulisi olla?, Into) ja Lauri Holappa (Rahatalous haltuun – Irti kurjistavasta talouspolitiikasta, Like) ja Antti Alaja (Taloutta työväelle – Markkinaliberalismin myyttejä murtamassa, Into). Tilaisuuden jälkeen kello 18 alkaen Hannu Taanila haastattelee Ulrike Herrmann ja suomentaja Mari Janatuista Goethe-instituutissa (Salomonkatu 5B). Tilaisuudet ovat kaikille avoimia, tervetuloa!

Ulrike Herrmannin teos Der Sieg des Kapitals eli Pääoman voitto on Saksassa suosittu talouskirja, joka tempaa lukijansa mukaan rahoitusmarkkinoiden, globalisaation ja kriisien historian käännekohtiin. Herrmann osoittaa, että joskus vaikeilta ja etäisiltäkin tuntuvat talouteen, rahaan ja pääomaan liittyvät kysymykset voidaan selittää myös kiehtovasti ja ymmärrettävästi. Näitä teemoja ymmärtääkseen ei tarvitse olla taloustieteilijä. Herrmann kuvailee kirjassaan pääoman syntyä, kehitystä ja kriisejä suhteessa historiaan.

Ulrike Herrmann (s. 1964) on kirjailija ja Die Tageszeitung -päivälehden taloustoimittaja. Pääoman voitto syntyi lukijoiden lehteen lähtettämien kysymysten pohjalta. Kirjailijalla on talousalan koulutus, mutta hän on opiskellut myös filosofiaa ja historiaa.

Ulrike Herrmann:
Pääoman voitto – Kasvun, rauhan ja kriisien historia
Into-tieto, sidottu,
267 sivua, ISBN: 978-952-264-422-0
Suomentaja: Mari Janatuinen 

Painokelpoinen kirjailijakuva ja kansikuva.

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi