Julkaistu

Kadare , Ismail

Ismail Kadare syntyi vuonna 1936 Gjirokastërissa, Etelä-Albaniassa. Hän opiskeli Tiranassa ja Moskovassa ja palasi Albaniaan vuonna 1960, kun maa rikkoi välit Neuvostoliittoon.

Hänen ensimmäinen romaaninsa Kuolleen armeijan kenraali julkaistiin vuonna 1963. Hän on kirjoittanut yli 20 romaania, jotka on julkaistu yli 40 maassa. Enver Hoxhan diktatuurissa Ismail Kadare läpäisi sensuurin verhoamalla kritiikkinsä vertauksiin ja taruihin. Vuonna 1990 Kadare pyrki maanpakoon Pariisiin noin vuotta ennen Albanian kommunistivallan kukistumista. Ismail Kadare on Albanian merkittävin nykykirjailija ja yksi maailmankirjallisuuden suurista nimistä. Hänet on palkittu Booker-palkinnolla 2005 ja Asturian ruhtinaan kirjallisuuspalkinnolla 2009 ja hän on moninkertainen kirjallisuuden Nobel-ehdokas.

Error: View 49e934c16e may not exist