Julkaistu

Esko Seppänen kertoo sen mistä Suomi vaikenee

Taloustuntija, poliitikko ja entinen Suomen Pankin pankkivaltuutettu Esko Seppänen antaa iloisesti palaa uudessa tietokirjassaan “MISTÄ SUOMI VAIKENEE?” .

Seppänen julkistaa räväköitä paljastuksia sisältävän kirjansa perjantaina 12.2.2016 kello 12:30 Eduskunnan Kansalaisinfossa (Arkadiankatu 3), tervetuloa! Maanantaina 15.2.2016 kello 16:30 toimittaja Hannu Taanila tenttaa Seppästä Helsingin Akateemisen kirjakaupan kohtaamispaikalla (Keskuskatu 1), vapaa pääsy.

Kyytiä saavat kaikki yksityiset ja julkiset instituutiot, joille on edullista, että niiden asioista vaietaan. Seppänen paljastaa kuinka EU:ta liittovaltioidaan ja Suomea natotetaan. Seppäsen mukaan Suomi on luopunut puolueettomuudesta ja liittoutunut EU:n kanssa myös Venäjää vastaan.

Seppänen raportoi Suomen EU-nettojäsenmaksuosuuksien rajusta kasvusta, Suomen maataloustukiaisten maksattamisesta Suomen omasta budjetista (kun kaikkien muiden EU-maiden maataloustuet maksetaan pääosin EU:n budjetista) ja selvittää Suomen joutuneen maksamaan kuuden muun EU-maan jäsenmaksuja tähän mennessä 2 900 miljoonaa euroa – ja se lasku kasvaa joka vuosi.

Seppänen esittää vääjämättömät laskelmat siitä, miten teollisuus maksaa enemmän osinkoja kuin käyttää rahaa uusiin nettoinvestointeihin. Osingoista hyötyvät vain omistajat, investoinneista sen sijaan hyötyisi koko yhteiskunta. Suurituloisille on tehty verolainsäädännössä porsaiden mentäviä reikiä samaan aikaan kun tuloerot kasvavat ja lääkärit murentavat julkisia terveyspalveluja. Seppänen päivittää myös Suomen rikkaiden listan ajantasalle ja paljastaa, mitä ovat – ja miten niitä hoidetaan käytännössä – eläke- ja henkivakuutuskuoriin kätketyt pääministeri Juha Sipilän varat ja pääomatulot.

Esko Seppänen on kirjoittanut 33 tietokirjaa. Monet muistavat Seppäsen räväkkänä taloustoimittajana, joka sai työstään kaksi valtion tiedonjulkistamispalkintoa. Hän on istunut neljännesvuosisadan ajan kansanedustajana ja europarlamentaarikkona.

Esko Seppänen: Mistä suomi vaikenee?
Into-tieto ISBN: 978-952-264-529-6, 240 sivua