Julkaistu

Suomen vastarintaliikkeen perustajan paljastavat muistelmat julkaistu

Entinen uusnatsijärjestön johtaja kertoo varoittavassa elämäntarinassaan, miten hän uhrasi 15 vuotta elämästään uusnatsismille Suomessa ja ulkomailla. ”Olen lietsonut rotuvihaa ja kiihottanut kansanryhmiä vastaan”, myöntää 30-vuotias Henrik Holappa kirjassaan Minä perustin uusnatsijärjestön (Into 2016). Hän paljastaa kirjassaan väkivaltaisen Suomen vastarintaliikkeen toimintatavat.

Sisäasiainministeriön mukaan Suomen vastarintaliike voi aiheuttaa ”yhteiskunnallisesti merkittäviä turvallisuusuhkia”. Sen jäsenet syyllistyivät puukotukseen Jyväskylän kaupunginkirjastossa Äärioikeisto Suomessa -kirjan (Into 2012) yleisötilaisuudessa ja Pride-kulkueen kaasuiskuun sekä muihin väkivaltatekoihin. Järjestön tavoitteena on kansallissosialistinen Pohjola.

Kirjassa Holappa ruoskii itseään avoimesti menneisyydestään. Hän myöntää toimineensa ”paholaismaisen aatteen uskollisena sanansaattajana”, mistä monet ovat joutuneet kärsimään. Holappa kertoo, miten äärioikeistolaisista järjestöistä irtautuminen on mahdollista.

”Tämä on tunnustukseni, joka minun täytyy antaa itseni, yhteiskunnan ja loukkaamieni ihmisten edessä ja toivoa anteeksiantoa.”

Lisätietoja kirjasta ja siihen liittyvät uutiset:

Henrik Holappa: ”Minä perustin uusnatsijärjestön. Suomen vastarintaliikkeet ex-johtajan muistelmat”.

Lisätietoja: arvostelukappaleet@intokustannus.fi