Julkaistu Jätä kommentti

Tietokirja suomalaisesta köyhyydestä

Suomalainen köyhyys

Into Kustannus on julkaissut yhteistyössä Työväen Sivistysliitto TSL:n kanssa Anna-Maria Isolan ja Esa Suomisen kirjan Suomalainen köyhyys. Kirja vastaa muun muassa kysymyksiin: Mitä suomalainen köyhyys on? Miten Suomi voisi nousta aidoksi hyvinvointivaltioksi? Entä millaista on päättäjien käytävillä, joilla rakenteita tehdään?

Suomalainen eriarvoisuus alkaa rakentua jo varhaisessa vaiheessa koulussa, palveluissa, työelämässä ja monissa sosiaalisissa suhteissa. Työelämän ulkopuolella ja hierarkian pohjilla sinnittevät ihmiset eivät voi hyödyntää omia taitojaan ja kykyjään. Toimeentulotuen asiakkaita on lähes 400 000 – heistä kokoaisi Suomen toiseksi suurimman kaupungin. Sata tuhatta lasta elää köyhissä perheissä. Köyhältä puuttuu materiaa, valinnanvapautta ja tasa-arvoa. Häneltä ei puutu eriarvoisuutta, näköalattomuutta ja kokemusta osattomuudesta.

Anna-Maria Isola (VTT) on kehittänyt työelämän ulkopuolelle joutuneiden ihmisten kanssa yhteiskunnallisen osallistumisen tapoja, tutkinut suomalaisten kokemuksia köyhyydestä ja politiikka-asiakirjoja hyvinvoinnista ja väestöpolitiikasta. Isola on ollut perustamassa Kuka kuuntelee köyhää? -ryhmää.

Esa Suominen (YTM) on Rud Pedersen Public Affairs -konsulttitoimiston toimitusjohtaja, joka on aiemmin ollut muun muassa valtiovarainministerin valtiosihteeri sekä useissa tehtävissä SDP:ssä ja ay-liikkeessä. Häneltä ja Antti Alajalta ilmestyi vuonna 2013 jälkikeynesiläistä talousajattelua avannut teos Taloutta työväelle, josta on ilmestynyt myös pokkariversio (2015).

Anna-Maria Isola ja Esa Suominen: Suomalainen köyhyys, ISBN 978-952-264-556-2, Into-tieto, nid. 250 s.

https://intokustannus.fi/kirja/suomalainen-koyhyys/

arvostelukappaleet@intokustannus.fi

lisätiedot: timo.forss@intokustannus.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *