Julkaistu

Aurinkoenergia Suomessa – Opas aurinkoenergian käyttöön

Aurinkoenergian hyödyntäminen kannattaa myös Suomessa. Suuren osan vuotta –marras-tammikuu poislukien – säteilyä on niin paljon, että sillä voi tuottaa merkittävän osan tarvittavasta lämmöstä ja sähköstä. Lisäksi varastointitekniikat kehittyvät voimakkaasti ja erityisesti lämpöä on mahdollista varastoida myös kesästä talveen.

Kirja Aurinkoenergia Suomessa antaa perustiedot aurinkoenergiasta ja inspiraatiota kaikille niille, jotka haluavat hyödyntää aurinkoenergiaa omassa toiminnassaan. Kirja sisältää perustiedot muun muassa auringosta, tietoa ilmastotietoisesta kaavoituksesta ja rakentamisesta, aurinkolämmön passiivisesta hyödyntämisestä, aurinkotekniikan integroinnista rakennuksiin, aurinkolämmöstä ja -sähköstä sekä aurinkoenergiasta ja energiataloudesta.

Suomessa ei vielä olla tilanteessa, jossa auringolla olisi merkittävä osuus energiantuotannosta. Aktiivinen aurinkolämpö tai -sähkö on kuitenkin meillä useissa tapauksissa edullisempaa kuin öljylämmitys tai verkosta ostettu sähkö. Hintaero on vielä pieni, mutta tekniikan kehittyessä ja ennen kaikkea rakentamisprosessien vakioituessa, aurinkoenergian kilpailukyky paranee edelleen.

Into Kustannus julkaisee uudistetun Aurinkoteknillisen yhdistyksen opaskirjan Aurinkoenergia Suomessa, jonka avulla varaudutaan aurinkoenergiamarkkinoiden merkittävään kasvuun maassamme. Aurinkoenergia Suomessa on uusin versio suomalaisten Aurinko-oppaiden sarjassa, joka on alkanut jo 1970-luvulla tunnetun ekoarkkitehdin Bruno Eratin toimittamasta ensimmäisestä versiosta. Aurinkoteknillinen yhdistys ry on viime vuosina vastannut oppaan kehittämisestä ja jakelusta

Kirjan on koonnut ja toimittanut Aurinkoteknillisen yhdistyksen toimeksiannosta aurinkoenergiayrittäjä Markku Tahkokorpi ja päätoimittaja Iiris Lappalainen. Kirjoittajina ja kuvittajina on lisäksi työryhmä: arkkitehti Bruno Erat, arkkitehti Eva Erat, arkkitehti Pekka Hänninen, toimitusjohtaja Christer Nyman, aurinkosähköasiantuntija Asko Rasinkoski, ja aurinkolämpöasiantuntija Mats Wiljander

Markku Tahkokorpi (toim.) Aurinkoenergia Suomessa. ISBN: 9789522646637, sid. 208s.

Lisätiedot ja arvostelukappalepyynnöt: arvostelukappaleet@intokustannus.fi