Julkaistu

Le Monde Diplomatiquen päätoimittajat Helsingissä, 1900-luvun Atlas julki

1900-luvun Atlas – Kriittisen historian käsikirja julkaistaan perjantaina 3.6. kello 17 Kaisatalon Rosebudissa, Vuorikatu 7, Helsinki (Gaudeamus Kirja & Kahvi), vapaa pääsy, tervetuloa!

Uutta Atlasta saapuu julkistamaan Le Monde diplomatiquen päätoimittajia ja toimituspääliköitä 12 eri maasta. He osallistuvat kansainvälisen Diplo-lehtiverkoston vuosikokoukseen viikonloppuna Helsingissä. Julkistamistilaisuudessa kuullaan muiden muassa Brasilian Diplon päätoimittajan Silvio Caccia Bavan ja Kreikan Diplon Valia Kaimakin tilannekatsaukset kotimaitaan ravistelevien kriisien viimeisimmistä käänteistä.

Le Monde diplomatiquen eri laitoksia ilmestyy jo 20 kielellä yhteensä 37 eri painoksena. Lukijoita on yli kaksi miljoonaa. Suomenkielinen Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta ilmestyy 48-sivuisena, nelivärinen tabloid-lehti kuusi kertaa vuodessa.

Le Monde diplomatiquen Maailmanpolitiikan Atlas -karttateokset ovat Keski-Euroopassa huippusuosittuja hakuteoksia. Niitä on myyty Ranskassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa satojatuhansia kappaleita.

Sarjan uusin teos 1900-luvun Atlas – Kriittisen historian käsikirja luotaa historiaa teollisesta vallankumouksesta meidän päiviimme. Teos ei vain luettele faktoja vaan selittää menneitä tapahtumia, asettaa ne oikeisiin mittasuhteisiin ja purkaa yleisiä harhaluuloja. Kirja auttaa hahmottamaan suuria kokonaisuuksia ja ymmärtämään paremmin tätä hetkeä.

Voittajien lisäksi äänen saavat voitetut ja Pohjoisen lisäksi Etelä. Koska käsitys menneisyydestä on sidottu paikkaan ja aikaan, kirjassa on otteita useiden eri maiden koulujen historiankirjoista. Komea kuvitus sisältää runsaasti karttoja ja graafeja sekä kunkin aikakauden taideteoksia, julisteita, valokuvia ja tekstejä.

Le Monde diplomatiquen paikallisten laitosten edustajat ovat ensimmäistä kertaa koolla Suomessa, toimituksen päällikön Serge Halimin johdolla. Helsingin-vierailunsa aikana 3.-5.6. he osallistuvat Ranskan instituutin järjestämään keskustelutilaisuuteen Ranskan suurlähetystössä.

Le Monde diplomatique
1900-LUVUN ATLAS – KRIITTISEN HISTORIAN KÄSIKIRJA
ISBN: 978-952-264-462-6
Sivumäärä: 190
Alkuperäinen nimi:
Manuel d’histoire critique de la révolution industrielle a nos jours
Suomennos: Kirsi Kinnunen ja Jorma Penttinen
Lataa painokelpoinen kansikuva

Katso facebook-tapahtuma

Lisätietoja: vt päätoimittaja Ari Turunen ari.turunen@intokustannus.fi