Julkaistu

Kristiina Koivuselta tietokirja Suomen nuorista jihadisteista

Suomen_nuoret_jihadistit_kansi

”Nämä nuoret kokevat olevansa suomalaisen yhteiskunnan ulkopuolella. Isisin värvääjät lupaavat heille oikeudenmukaisen maailman ja taivaallisen pelastuksen”, kirjoittaa Koivunen.

Suomi on tähän asti säästynyt terrori-iskuilta, mutta rasismissa ja turvapaikanhakijoiden vastaisuudessa olemme nousemassa Euroopan huipulle. Kaikki toisen polven siirtolaiset eivät seuraa toimettomina rasistien katupartioita. Tammikuuhun 2016 mennessä noin 70 ihmistä oli lähtenyt Suomesta taistelemaan Syyriaan Isisin riveissä. Kyse ei ole kahden uskonnon välisestä ristiretkestä, vaan Syyriaan lähtevät eurooppalaiset muslimit tappavat siellä toisia muslimeja.

Miten jihadistien värvääjien toiminta pysäytetään? Valitseeko Suomi kovan vai pehmeän linjan? Miten Syyriasta palaajia kohdellaan? Mikä on tilanne Ruotsissa ja Norjassa? Miten radikalisoituminen pysäytetään.

“Väkivaltaisella ääri-islamismilla on valtava vetovoima, jota voi verrata natsismiin 1930-luvun Euroopassa”, kertoo Kristiina Koivunen Valomerkki-lehden haastattelussa.

Kristiina Koivunen on valtiotieteiden tohtori, tietokirjailija ja toimittaja, joka on kirjoittanut lukuisia teoksia Lähi-idästä, viimeisimpänä Suuruudenhullu Turkki (2015). Hän on työskennellyt yhdeksän vuoden ajan sosiaalityöntekijänä Helsingin sosiaalivirastossa ja tuntee olosuhteet, joista Suomen nuoret jihadistit tulevat.

Kristiina Koivunen: Suomen nuoret jihadistit, ISBN: 978-952-264-676-7, Into-tieto, 260 s.

arvostelukappaleet@intokustannus.fi

lisätiedot: mika.ronkko@intokustannus.fi