Julkaistu

HS-kirjallisuuspalkintoehdokas Aino Kivi on myös duunari

Teatteriohjaaja ja dramaturgi Aino Kiven esikoisromaani Maailman kaunein tyttö on yksi HS-kirjallisuuspalkintoehdokkaista. Aino Kivi palkittiin tänään myös Duunari-stipendillä: SAK myöntää vuosittain Duunari-stipendin nuorelle, joka osoittaa duunarihenkeä ja toimii aktiivisesti yhteiskunnassa.

Aino Kivi esiintyy Helsingin kirjamessuilla Rosebudin osastolla tänään kello 13.50 ja huomenna kello 14 sekä Aleksis Kivi -lavalla huomenna sunnuntaina 15.30 muiden HS-kirjallisuuspalkintofinalistien kanssa.

SAK:n mukaan Aino Kivi on tarttunut töissään rohkeasti ajankohtaisiin aiheisiin kuten maahanmuuttoon, eriarvoisuuteen ja ulkopuolisuuteen. Kivi on puolustanut töissään johdonmukaisesti inhimillisyyttä ja oikeudenmukaisuutta.

Aino Kiven esikoisromaani Maailman kaunein tyttö on säkenöivä kertomus sisaruudesta ja symbioottisesta rakkaudesta, joka seuraa neljää sisarta kolmella vuosikymmenellä. Tarina alkaa vuodesta 1994, kun Kurt Cobain on juuri kuollut, ja eräs täydellisen onnellinen perhe viettää kesälomaa saaressa. Tapahtuu petos, jonka kaiut kiirivät pitkälle nykyaikaan. Parikymmentä vuotta myöhemmin perheen nuorin tytär ryhtyy selvittämään, mitä vanhimmalle sisarelle oikein tapahtui.

Aino Kivi on 30-vuotias teatteriohjaaja, jonka ohjaama “hellä tulkinta Huovisen klassikosta” Havukka-ahon ajattelija sai lauantaina ensi-iltansa Joensuun kaupunginteatterissa. Hän on kirjoittanut näytelmiä, tehnyt dramatisointeja ja ollut esitysdramaturgi. Kivi on valmistunut Teatterikorkeakoulun lisäksi teatteritieteestä Helsingin yliopistosta ja Kriittisen korkeakoulun kirjoittajalinjalta. Tällä hetkellä hän on ohjaaja Joensuun kaupunginteatterissa.

Aino Kivi: MAAILMAN KAUNEIN TYTTÖ
ISBN: 978-952-264-401-5, 330 sivua
Lataa painokelpoinen kansikuva
Lataa kirjailijakuva

Lisätietoja:
intokustannus.fi/kirja/maailman_kaunein_tytto