Julkaistu

Suomalaisten pettämiseen pureutuva Toisen kanssa -kirja ilmestyy ystävänpäivänä

toisen-kanssaMiksi suomalaiset tuomitsevat pettämisen, vaikka noin joka kolmas on ollut joskus uskoton? Muun muassa tätä kysymystä pohditaan ystävänpäivänä julkaistavassa pettämisen tabuihin pureutuvassa teoksessa Toisen kanssa (Into Kustannus 2017). Toimittajat Sanna Raita-aho ja Tuija Sorjanen ovat kirjoittaneet tavallisten suomalaisten haastatteluihin pohjautuvan kirjan siitä, millaista on olla pettäjä, petetty tai se kolmas.

Sorjanen ja Raita-aho huomasivat, että monilla heidän lähipiirissään oli kokemuksia monimutkaisista ihmissuhdekuvioista. Suomalaiset tuomitsevat pettämisen laajasti, mutta samalla noin joka kolmas on ollut uskoton. He päättivät selvittää, mistä se johtuu, ja miksi pettämisestä on niin vaikea puhua. Kirjallaan he pyrkivät rikkomaan pettämisen tabua.

Kirjassa tarinansa kertovat kymmenet tavalliset suomalaiset, jotka ovat joutuneet keskelle repivää kolmiodraamaa niin pettäjän, petetyn kuin sen ”toisen” rooleissa. Kirjassa esitellään myös eri alojen asiantuntijoiden näkemyksiä pettämisestä ja moderneista parisuhteista. Kirjassa pohditaan muun muassa, miten petetty voi selvitä kokemastaan? Onko pettäjä aina se suhteen pahis? Ja miksi ihminen, joka ei uskonut koskaan pettävänsä, ajautuu niin tekemään?

Molemmat kirjoittajat ovat toimittajia ja he ovat olleet mukana tutkivien toimittajien ryhmässä, joka kirjoitti teoksen Wahlroos – Epävirallinen elämäkerta. Tuija Sorjanen oli myös yksi Finlandia-ehdokkaana olleen Marimekko – Suuria kuvioita -kirjan tekijöistä.

Kirjan julkaisutilaisuus on 14.2. klo 19 osoitteessa Meritullinkatu 21.

 

Arvostelukappalepyynnöt:
arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Lisätietoja:
Riikka Kämppi: riikka.kamppi@intokustannus.fi
Sanna Raita-aho: sraitaaho@gmail.com
Tuija Sorjanen: tuija.sorjanen@gmail.com