Julkaistu

Into julkaisee salaa valmistellun kohukirjan Trumpin ja Venäjän suhteista

Into Kustannus julkaisee palkitun toimittajan Luke Hardingin tietokirjan Salajuoni – kuinka Venäjä auttoi Trumpin Valkoiseen taloon (englanniksi Collusion). Samaan aikaan useassa eri maassa julkaistava kirja paljastaa ainutlaatuista materiaalia Yhdysvaltojen presidentin ja Venäjän välisistä suhteista. “Kyseessä on aikamme suurin poliittinen skandaali, jopa suurempi kuin Watergate”, toteaa Luke Harding tänään julkaistussa videossa.

Hardingin tutkimukset osoittavat Donald Trumpin pitkäaikaiset yhteydet Venäjään ja suhteiden vaikutuksen koko maailmaan. Paljastuu likaista rahaa, kiinteistökauppoja, offshore-pankkeja, hakkerointia, salaisia kokouksia ja kuolleita vakoojia. Raskauttava todistusaineisto näyttää Venäjän vaikutusvallan Yhdysvaltojen historian järkyttävimpiin vaaleihin.

Salajuonen suomennoksen Into julkaisee e-kirjana heti ensimmäisten joukossa. E-kirja on saatavilla 17.11. aamulla. New Yorkissa (Vintage) ja Lontoossa (Faber/Guardian) kirja julkaistaan 16. marraskuuta loppupäivästä. Kirja ilmestyy myöhemmin parissakymmenessä maassa kymmenellä eri kielellä. E-kirja on siis saatavilla Innon omilla sivuilla sekä kaikissa e-kirjoja myyvissä verkkokirjakaupoissa ensimmäisten joukossa. Suomenkielinen painettu kirja ilmestyy 5.12.

Luke Harding on  Guardianin palkittu toimittaja ja maailmanlaajuisesti tunnettu tietokirjailija. Into on suomentanut häneltä neljä kirjaa, mukaan lukien teokset Mafiavaltio sekä tosielämän trillerit Julian Assangesta ja Edward Snowdenista. Harding vieraili Suomessa viimeksi lokakuun lopussa Helsingin kirjamessuilla puhumassa tuoreimmasta kirjastaan Vaiennettu, joka kertoo venäläisen agentti Litvinenkon murhasta Englannin maaperällä.