Julkaistu

Risto Isomäeltä “Suomen eeppisin romaani” – kattaa 11 000 vuotta Suomen historiaa

Palkitulta kirjailijalta Risto Isomäeltä ilmestyy syyskuussa romaani, joka kattaa Suomen historiaa peräti 11 000 vuoden ajalta. Samalla Isomäki vaihtaa kustantajaa ja siirtyy Into Kustannukseen.

Suomen tasavallan historia on todellisuudessa vain vajaa prosentti Suomen historiasta. Ensimmäiset asukkaat saapuivat arkeologien mukaan Suomeen jo 11 000 vuotta sitten. Arkeologia, vertaileva kielitiede ja geenitutkimus ovat viime aikoina paljastaneet esihistoriamme kätköistä muutamia lähes kokonaisia tarinoita. Tarinoita maailmoista, joiden olemassaolosta ei vielä vähän aikaa sitten tiedetty mitään.

Viiden meren kansa on näistä unohdetuista tarinoista koottu episodiromaani. Se kuvaa kahdeksan aikatason kautta, miten Suomen kannalta keskeiset tapahtumat olisivat saattaneet mennä.

Risto Isomäki (s. 1961) on laaja-alainen ja arvostettu kirjailija, kolumnisti ja ympäristöaktivisti. Hän sai European Science Fiction Associationin palkinnon vuonna 1994. Isomäen romaaneista Sarasvatin hiekkaa (Tammi 2005) oli Finlandia-ehdokas ja se voitti Kiitos kirjasta -palkinnon. Romaanista tehty sarjakuva voitti Sarjakuva-Finlandian vuonna 2009. Romaanista on tekeillä tv-sarja.
Viiden meren kansasta ja Suomen historiasta järjestetään useita yleisötapahtumia syksyn mittaan.

Viiden meren kansa ilmestyy syyskuun lopussa.  Innon koko syksyn ja kevään lista julkistetaan 19.4.