Julkaistu

Jakautuuko Suomi? Uutuuskirja kertoo siitä, miten yhteiskunnan eriarvoistuminen näkyy Suomessa

Ville Lähteen ja Johanna Vehkoon painotuore tietokirja Jakautuuko Suomi? kertoo siitä, miten monisyisesti Suomi on eriytynyt.

Kirja julkistetaan Aamiais-Kaivo-keskustelutilaisuudessa perjantaina 26.10. klo 9.00–10.30 Koneen Säätiön toimitilassa Lauttasaaren kartanossa (Otavantie 10, Helsinki). Keskustelemassa tiedejohtaja Kalle Korhosen kanssa kirjailija ja dokumenttielokuvaohjaaja Elina Hirvonen ja filosofi Ville Lähde (ilmoittautumiset: koneensaatio.fi/28838-2).

Samana päivänä 26.10. järjestetään keskustelutilaisuus Helsingin Kirjamessuilla klo 17.30–18.00 (Kruununhaka-lava). Keskustelemassa kirjan teemoista toimittaja Johanna Vehkoon johdolla toimittaja Reetta Räty, tieteenfilosofi Inkeri Koskinen ja päätoimittaja Tuukka Tammi.

Koneen  Säätiö  rahoitti  Jakautuuko  Suomi?  -ohjelmassa  pariakymmentä  yhteishanketta,  joissa  tutkittiin  suomalaista  yhteiskuntaa  ja  avattiin  tutkimustietoa  laajemmalle  yleisölle. Hankkeesta syntyneessä kirjassa tutkijat ja toimittajat valottavat eriarvoisuutta ja sen mekanismeja leipäjonoissa, lähiöissä, vastaanottokeskuksissa ja verkossa. Miten eriarvoisuus vaikuttaa nuorten, vanhusten ja kaikkein rikkaimman promillen elämään?

Kirjan kirjoittajia ovat mm. Lena Näre, Maria Ohisalo, Veronica Honkasalo, Heikki Hiilamo, Reetta Räty, Inkeri Koskinen, Marko Juntunen, Hannele Huhtala, Paavo Järvensivu, Mikko Hautakangas, Tapio Nykänen, Atte Oksanen, Anu Silfverberg ja Antti Järvi.

Teoksen ovat toimittaneet Ville Lähde ja Johanna Vehkoo. Lähde on BIOS-tutkimusyksikön tutkija, tietokirjailija ja niin & näin -lehden toimittaja. Vehkoo on toimittaja, tietokirjailija ja yksi Long Play -verkkojulkaisun perustajista, joka on erikoistunut disinformaatioon ja faktantarkistukseen.

Ville Lähde & Johanna Vehkoo: Jakautuuko Suomi?
ISBN: 978-952-264-960-7, 186 sivua