Piki Rantanen

Miten sä kehtaat?

Piki Rantasen Miten sä kehtaat? on oivaltava ja silmiä avaava kirja, joka tarkastelee, mitä oikeastaan pidetään nolona ja miksi.

Queer-taiteilijan Inspiroiva ja omakohtainen teos haastaa käsityksemme siitä, mikä on noloa tai normaalia, ja rohkaisee vaalimaan elämässä niitä asioita, joita rakastaa.

Miten sä kehtaat? on sukellus nolouden ytimeen. Siihen, mitä huudellaan niin sosiaalisen median inbokseissa kuin koulujen pihoillakin: ”toi on niin cringee”. Oivaltavassa ja silmiä avaavassa kirjassaan Piki Rantanen tarkastelee, mitä oikeastaan pidetään nolona ja miksi. Omasta elämästään kumpuavien esimerkkien avulla hän pureutuu syvälle itsevarmuuden, kauneusihanteiden, suorittamisen ja epäonnistumisen teemoihin ja purkaa tavanomaisia käsityksiä siitä, mikä on sosiaalisesti sallittua ja mikä ei. 

Rantanen argumentoi, että mitään universaalia noloa ei ole. Häpeä on inhimillinen ja hyödyllinenkin tunne, mutta myös vallankäytön väline. Pelko epäonnistumisesta ja nöyryytyksestä rajoittaa itseilmaisuamme ja saa meidät piilottamaan itsestämme juuri ne tärkeimmät puolet. Mutta kuka tästä kaikesta kontrollista ja vertailusta oikeastaan hyötyy?

Miten sä kehtaat? on kirja jokaiselle, joka on joskus tuntenut olevansa ainakin vähän outo. Se on teräviä huomioita yhteiskunnasta, mutta myös oppitunti itselle nauramiseen. Se on värikäs, glitterinkimalteinen ja häpeilemätön muistutus siitä, että mitään normaalin sääntöjä ei ole olemassa – tai ainakaan niitä ei tarvitse totella.

27,90 

Voit tilata tuotteen ennakkoon. Tuote lähetetään kun se on ilmestynyt. Kirja ilmestyy: 1 / 2025

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Piki Rantanen

    Piki Rantanen on tamperelainen aktivisti, sanataiteilija ja ylpeästi outo nolo, jonka kantaaottavalla ja visuaalisesti leikittelevällä sisällöllä on Instagramissa yli 11 000 seuraajaa. Hänet on palkittu 2020 vuoden Sateenkarinuori -palkinnolla (Seta ry), 2021 Vuoden Queer-aktivistina ja 2023 Vuoden Queer-taiteilijana (Qaareva ry).

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Mediassa

Laajenna

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Miten sä kehtaat?”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...