Risto  Isomäki

Vedenpaisumuksen lapset

10.00 26.90 

Miten voin maksaa ostokseni?
ISBN: 9789523513365

Kirjoittaja: Risto  Isomäki

Julkaisuajankohta: 9 / 2020

Sivumäärä: 380

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , ,
Jaa tämä:

Vedenpaisumuksen lapset kulkee kuin trillerimäinen katastrofiromaani. Jäävuorimassojen kauneutta kuvatessaan Isomäki intoutuu lähes runollisiin visioihin. Isomäki jalostaa tarinansa pohjat tieteellisistä faktoista ja teorioista, jotka hän osaa purkaa kiitettävän vetävästi tarinan lomaan. Juuri se tekee hänen romaaneistaan sekä viihdyttäviä että ajatuksia herättäviä. Lukija todellakin uskoo, että näin ikävästi voi käydä, ellemme heti ryhdy toimiin mannerjäätiköiden sulamisen suhteen.”
Helsingin Sanomat, 26.9.2020

”Hurjaa nähdä sinivalas päänsä yläpuolella aallon sisällä eikä alhaalla meressä” – Risto Isomäki kertoo päiväkirjassaan, miten hänen uusin romaaninsa syntyi. Vedenpaisumuksen lapset -kirjan keskeiset palaset löytyivät monen mutkan ja käänteen kautta. Osa niistä tuli vastaan Grönlannissa ja Suomessa, toiset Meksikossa ja Intiassa kehitysyhteistyöprojekteihin liittyneillä matkoilla. Risto Isomäki avaa päiväkirjaansa HS:n lukijoille.” Löydät jutun täältä (18.10.2020)

Risto Isomäki vieraili Flinkkilä & Kellonmäki -ohjelmassa. Katso haastattelu tästä.

”Sujuvaa jännärigenreä vahvalla luontotwistillä – Isomäki osaa kertoa ilmastonmuutoksesta paasaamatta.”
Ilta-Sanomat, 28.11.2020

”Välillä tarina siirtyy myyttiseen menneisyyteen, jossa maaihmisten rinnalla elää merenihmisiä. Heidän kohtaamisestaan alkaa kehityskulku, joka johtaa kohti tämän ajan ympäristökatastrofeja.”
Kodin Kuvalehti 4/2021

Risto Isomäen romaani on kaunis tarina vedenpaisumuksesta. Vetävän trillerin imussa viihtyy ja jännittää, välillä hieman ahdistuukin. Isomäki sanoittaa päähenkilöidensä suulla sitä iankaikkista maailmantuskaa, jota todennäköisesti kovin suuri osa ihmisistä tälläkin hetkellä kokee: onko ihmiskunnalla toivoa päästä ylös itse kaivamastaan kuopasta, ja kannattaako meitä ylipäätään säästää?”
Kaleva, 26.10.2020

”Kirja on fiktiota, mutta Risto tunnetaan siitä, että hän ujuttaa tarinoihinsa paljon tietoa – yleensä ilmastonmuutoksesta ja biologiasta mutta myös historiasta, tekniikasta, kemiasta, insinööritieteistä ja energia muodoista.”
Apu, 21.11.2020

Risto Isomäki on palannut menestysteoksensa lähteille. Vedenpaisumuksen lapset on suvereeni jatko-osa, joka löytää samasta aiheesta uutta ja mielenkiintoista. Ekotrilleri liikkuu kahdessa ajassa. 6600-luvulla eaa. ja lähitulevaisuudessa. Kummassakin on vahva imu. Jostain syystä historia ihastuttaa, mutta lähitulevaisuus kauhistuttaa, vaikka katastrofi on sama. 6600-luvun tapahtumat kerrotaan kalastaja Manno Annin ja hänen löytämänsä merinaisen seikkailuna. Lähitulevaisuus nähdään jäänmurtajalle palastuneiden tiedeihmisten silmin. Molemmat ovat sujuvaa jännärigenreä omalla luontotwistillä. Isomäellä on kyky kertoa ilmastonmuutoksesta paasaamatta. Tieteiskirjailijan ääni ei ole kyyninen eikä fanaattinen, vaan toteavan painokas. Koska aiheet ovat äärimmäisen kiinnostavia, akateeminenkin teksti saa väriä ja lennokkuutta.”
Ilta-Sanomat, 19.9.2020

” ‘Uskon, että kykenemme torjumaan tämän ongelman. Uusin Vedenpaisumuksen lapset -kirjani jatkaa kuitenkin Sarasvatin hiekkaa -kirjan tarinaa ja sisältää myös varoituksen. Se näyttää ilmaston lämpenemisen mahdollisia seurauksia.’ ”
Kohtaamisia, 27.11.2020

”Vetävän trillerin imussa viihtyy ja jännittää. Kirjan loppu on kaunis kuvaus siitä, kuinka yhden aikakauden päättyessä toinen alkaa.”
Lapin Kansa, 9.11.2020

”Kirjassa yhdistyvät eri tarinahaarat, ilmastokatastrofi ja myyttiset tarinat. Hyytävää kerrontaa!”
Keski-Uusimaa, 5.2.2021

Risto Isomäki loi suomalaisversion ikivanhasta vedenpaisumusmyytistä.”
Satankunnan Kansa, 3.12.

Isomäki on kertonut, että hänelle trillereiden kirjoittaminen on vakavan asian pukemista suurta yleisöä kiinnostavaan muotoon.”
Suomen Kuvalehti, 6.11.2020

“Palkittu tietokirjailija Risto Isomäki on optimisti – ‘Ilmastokatastrofi estetään vähentämällä lihankulutus puoleen.'” Risto Isomäki vieraili Kulttuuriykkönen-ohjelmassa 14.10.2020. Löydät ohjelman täältä.

Risto Isomäen uusi Vedenpaisumuksen lapset on taattua Isomäkeä. Jos on aiemmin pitänyt hänen kirjoistaan, pitää tästäkin. Kirja on Isomäen ehkä kuuluisimman teoksen Sarasvatin hiekkaa sisar­teos, sillä uudessa kirjassa on samoja henkilöitä ja teema: pohjoisten jäätiköiden sulaminen ja sen vaikutukset maapalloon ja ihmiskuntaan. Isomäellä on kyky yhdistää viihdyttävyys, valtava aihe ja tärkeä sanoma. Isomäki on katastrofeja kuvatessaan hyvin vakuuttava. Loppuratkaisu kuvaa myös koko ihmisenä olemisen ja maapallolla toimimisen paradoksia; pelastus saattaakin tulla suurimmasta tuhoajasta.”
Savon Sanomat, 23.9.2020

”’Etsin totuutta ja tasapainoa’. Kirjailija Risto Isomäki muuttui aiempaa nöyremmäksi, kun hänen isänsä sai sairauskohtauksen ja kamppaili selviytymisestään. ’Pitää pystyä muuttamaan kantaansa, jos siihen on hyvät perusteet’, Risto sanoo.  Harmaavalaat kiinnostavat Ristoa erityisesti. Niiden ihmistä kohtaan tuntema uteliaisuus on suuri arvoitus. Isoilla ja viisailla nisäkkäillä on osansa myös Riston juuri ilmestyneessä jännitysromaanissa Vedenpaisumuksen lapset. Teos palaa osittain vuonna 2005 ilmestyneen, palkitun Sarasvatin hiekkaa -kirjan maisemiin ja tapahtumiin, mutta päällimmäisenä siinä on kuitenkin niin sanottu vesiapinateoria. Teorian mukaan ihminen on erinäköinen kuin muut kädelliset siksi, että jossakin evoluution vaiheessa heidän kantamuotonsa on joutunut sopeutumaan osittaiseen vesielämään.”
Eeva, 2.9.2020

”Puhutteleva ja uskottava tulevaisuuden skenaario.
Kuiske, 13.11.2020

Risto Isomäen tuore kirja muistuttaa erittäin paljon kirjalliseen muotoon puettua katastrofielokuvaa.”
Kainuun Sanomat, 28.10.2020

”Järkyttävästä aiheesta viihdyttävästi. Vedenpaisumuksen lapset on taattua Isomäkeä. Jos on aiemmin pitänyt hänen kirjoistaan, pitää tästä uutukaisestakin.”
Keskisuomalainen, 1.10.2020

”Kirjaston henkilökunta suosittelee: Vedenpaisumuksen lapset -ekotrilleri.”
Uudenkaupunginsanomat, 29.9.2020

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Vedenpaisumuksen lapset”