Julkaistu

Viekö Kai Sadinmaan Ilmestyskirja jalkapuuhun?

Tuomiokapituli kokoontuu 13.9. päättämään, millaisen rangaistuksen he antavat Kai Sadinmaalle siitä että hän on vihkinyt samaa sukupuolta olevia avioliittoon. Samaan aikaan ilmestyy Sadinmaan Ilmestyskirja, väkevä uskonpuhdistus reformaation 500-vuotisjuhlan hengessä. Sadinmaa järjestää 13.9. myös jalkapuuperformanssin Helsingin tuomiokapitulin edessä.

Sadinmaan mukaan kirkko uhraa köyhät talousjumalien alttarille. Kapitalismi on tavoittanut myös kirkon. Kirjassaan Sadinmaa arvostelee kirkkoa, mutta antaa kirkkoon kuuluville myös toivoa, sillä kristillisyys “ei ole pään vaan sydämen asia”.

“Se toivottomuuden kirjoittaminen nosti pintaan myös sen, mikä on minulle kristinuskossa tärkeintä – itseni haastamisen ohella haastan myös kirkon”, Sadinmaa kertoo Voima-lehdessä.

Ohjelma 13.9.

Klo 11.30-14 Jalkapuumielenosoitus Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin edessä (Bulevardi 16) samaan aikaan kun kapituli päättää kokouksessaan, rankaiseeko se Kai Sadinmaata tämän vihittyä samaa sukupuolta olevia pareja avioliittoon.

Klo 15 Kai Sadinmaan Ilmestyskirjan julkkarit Gaudeamuksen Kirjassa & Kahvissa (Vuorikatu 7), haastattelemassa kustannustoimittaja Esko Juhola.

Klo 18 Ilmestyskirja-paneeli Antikvariaatti Sofiassa (Vuorikatu 5), mukana kansanedustaja Anna Kontula ja esseisti Antti Nylen.

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli käsittelee 13.9. istunnossaan Kai Sadinmaasta tehtyjä kanteluita. Sadinmaa vihki 1.3 ensimmäisenä pappina samaa sukupuolta olevia avioliittoon. Kapituli tutkii onko Sadinmaa rikkonut pappislupausta tai käyttäytynyt papille sopimattomalla tavalla. Jos kapituli toteaa Sadinmaan syyllistyneen rikkomukseen, hänelle voidaan antaa rangaistus. Se tarkoittaa lievimmillään varoitusta ja ankarimmillaan pappisviran menettämistä.