”Elämän kynnyksellä” kertoo yhdeksän vammaisen lapsen ja nuoren tarinan

Vielä 1960-luvun Suomessa vammaisen lapsen hoito oli kolkkoa, nöyryyttävää ja väkivaltaista. Miten kokemukset vaikuttivat lasten nuoruuteen? Kiusattiinko koulussa? Mikä merkitys oli perheen tuella? Entä miltä tuntui tajuta varhain, että kuolema on mahdollinen?

Heini Sarasteen ja Matti Laitisen Elämän kynnyksellä kertoo yhdeksän vammaisen lapsen ja nuoren tarinan. He joutuivat kohtaamaan varhain elämän tylyt realiteetit. He kuitenkin selvisivät hengissä ja liittyivät vammaisliikkeeseen. Kirja kuvaa taistelutahtoa, jolla sen päähenkilöt raivasivat esteitä liikkumisen, koulutuksen – elämän – tieltä.

Kirja sisältää myös vammaisten ihmisoikeusjärjestö Kynnyksen historiikin ja Kalle Könkkölän näkemyksiä siitä, miksi vammaisten on pidettävä yhtä kansainvälisesti.

Kirja julkistetaan “Miten meistä tuli me” -seminaarissa keskiviikkona 20.8. kello 10 alkaen Kynnyksen toimistolla (Siltasaarenkatu 4, 5. krs, 00530 Helsinki). Keskustelemassa kirjaan haastatellut vammaisliikkeen aktivistit. Tilaisuudessa on kevyt lounastarjoilu. Seminaari jatkuu kello 13-16, jolloin vieraina ovat Yhdysvaltojen ulkoministeriön vammaiskysymysten erityisasiantuntija Judith Heumann, vammaistutkimuksen professori Simo Vehmas ja tohtorikoulutettava Heli Leppälä Turun yliopistosta. Vahvistathan tulosi 15.8. mennessä Sanni Purhoselle (yhteystiedot alla). Tervetuloa!

Kirjan tiedot:
Heini Saraste & Matti Laitinen: Elämän kynnyksellä – Vammaisliikkeen synty
ISBN 978-952-264-314-8
Into-tieto, 234 sivua, nid., suositushinta 25 €
Lataa iso kansikuva: www.intokustannus.fi/images/isotkannet/Elaman_kynnyksella_kansi.jpg

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

Lisätiedot:
INTO/ Milla Karppinen, milla.karppinen@intokustannus.fi, 050 551 3310
KYNNYS/ Sanni Purhonen, sanni.purhonen@kynnys.fi, 045 7732 4116

Jaa tämä: