Heikki ja Elli-Alina Hiilamo: Is?n kirjeit? tytt?relle julkistetaan 8.11.

Heikki ja Elli-Alina Hiilamo: Isän kirjeitä tyttärelle (Into Kustannus) julkistetaan 8.11. klo 11.30.

Paikkana Rosebudin Katariinankadun kirjakauppa (Katariinankatu 1, Senaatintorin kulmalla). Kahvitarjoilu. Tervetuloa! ”Nyt voin kertoa asioista, joista lasten ja vanhempien välillä harvoin puhutaan.”

Tytär muuttaa pois kotoa, ja isä alkaa pohtia tyttärensä lapsuutta ja omaa isyyttään. Hän kirjoittaa tyttärelleen kirjeitä, jotka luovat välähdyksiä perheen vaiheisiin kahdenkymmenen vuoden aikana. Kirjeet kuvaavat lapsiperheen kiihkeän elämän kipupisteitä, yhteistä aikaa, sen puutetta, perheenjäsenten tahtojen törmäyksiä. Kirjeissä kerrotaan haasteista, mutta myös koskettavista ilon hetkistä. Isä tunnustaa, ja tytär vastaa kirjeisiin. Tytär välittää omakohtaiset kokemuksensa asioista, joita isä miettii.
Heikki Hiilamo on perhepolitiikan tutkija. Kirjassa oma perhe-elämä liitetään laajempiin yhteiskunnallisiin aiheisiin. Muun muassa yksinhuoltajuus, perhepäivähoito, koulutus ja koulusurmat ovat kirjeiden aiheina.

Heikki Hiilamo (s. 1964) on helsinkiläinen tutkimusprofessori ja tietokirjailija, joka on aikaisemmin työskennellyt myös toimittajana. Hiilamo on tutkinut muun muassa köyhyyttä ja perhepolitiikkaa. Hän on aikaisemmin kirjoittanut viisilapsisesta perheestään vaimonsa toimittamassa kirjassa Elämän ruuhkavuodet – kertomuksia vanhemmuudesta.

Elli-Alina Hiilamo (s. 1991) opiskelee viestintää Helsingin yliopistossa. Vapaa-ajallaan hän harrastaa liikuntaa, lukemista ja kirjoittamista sekä matkustamista. Elli-Alina on viisilapsisen perheensä ainoa tytär.

Heikki ja Elli-Alina Hiilamo: Isän kirjeitä tyttärelle
ISBN: 978-952-264-154-0
Sivumäärä: 180
Kansi ja kuvitus: Jouko Ollikainen
Sidosasu: nid.

arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi
INTO/ Juho Paavola, juho.paavola@intokustannus.fi, 050-3308893

Jaa tämä: