Hyvän sään aikana -kirjalle Kanava-palkinto

10 000 euron Kanava-palkinto myönnettiin tänä vuonna päätoimittaja Hanna Nikkasen ja työryhmän teokselle Hyvän sään aikana. Mitä Suomi tekee, kun ilmasto muuttaa kaiken (Into). Kirjan on kirjoittanut 21 journalistiikan opiskelijaa Tampereen yliopistosta Hanna Nikkasen ohjauksessa.

”Hyvän sään aikana on tähän mennessä paras Suomessa ilmastonmuutoksesta tehty kirja. Se käsittelee monipuolisesti ilmastonmuutoksen syitä, vaikutuksia ja torjuntaa. Aihe on tärkeä ja äärimmäisen ajankohtainen, ja siitä annetaan tasapainoinen ja ymmärrettävä kuva”, palkintoraadin puheenohtaja Tuomo Lappalainen luonnehtii palkittua kirjaa.

Vaikka ilmastonmuutoksen vakavuus tulee kirjassa hyvin esiin, tekijät eivät tyydy pelkästään kauhistelemaan sitä, vaan etsivät haastateltaviensa kanssa aktiivisesti ratkaisuja, joilla maapallon lämpenemistä voidaan hidastaa. Teoksen artikkeleissa ääneen pääsevät myös muut kuin ilmastotutkimuksen valtavirran edustajat.

Tänä syksynä kuudennen kerran jaettu Kanava-palkinto myönnetään vuoden parhaalle yhteiskunnan, politiikan, historian, kulttuurin tai talouden alan suomalaiselle tietokirjalle.

Jaa tämä: